Skocz do zawartości

MULTIPLIKATOR SHIMANO BANTAM CITICA C1-100

cezorator

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem nie zaczynać wątków sprzetowych bo się czasami źle rozwijają. Nie mogłem jednak wytrzymać. Na szczęście nie jest to wywołujący różne odczucia JAXON, ale multik solidnej i z tradycjami firmy SHIMANO. :D :D :D :D :D

Na alegro zobaczyłem coś takiego:

http://www.allegro.pl/item168070863_multiplikator_shimano_ba ntam_citica_c1_100.html

Wygląda całkiem fajnie.

A poza tym sprzedający jest z Jaworzna (miasto obok) i mógłbym zobaczyć go zanim kupię.

Ile za niego warto zapłacić i jaka jest jego jakośc techniczna ????

cześć Cezarator

Ta citika to poprzednia seria. Bardzo udany multik do cięższych przynet, myślę, ze sparowany z kijem 17 - 20 lb pozwoli badzo przyjemnie łowić na przynety w zakresie 10-40g. Mozna nim także rzucać cięższe jerki, ale należałoby wcześniej wymienić panewki na łożyska. J\eśli cena nie jest astronomiczna to jest to sprzet warty zakupu. Rozsądna cena za taki multik (moim zdaniem) niepowinna przekroczyć 350 zł. Do tego multika będzie doskonale pasował kijek St Croix z serii Triumph. Wyjdzie wówczas tani i bardzo porządny średni zestaw castingowy.

pozd jerzy :D

p.s ciekawostka jest fakt, ze to shimano z hamulcem magnetycznym. polskich sklepach mozna jeszcze spotkać wersję B ( ta na zdjęciu to C) z hamulcem odśrodkowym. Weż to pod uwagę.