Piotr75 Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Witam,czy ktoś używał tej maszyn?,zastanawiam się nad kupnem z myślą o boleniu.Z góry dzięki za wszelkie opinie,pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaSpinning Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Też szukam opinni o tym kołowrotku, jak się ma np. do Stelli 3000SFEposzukuję lekkiego kołowrotka na bolenie, Stella 3000SFe mnie mocno zawiodła jako kołowrotek na bolenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Witam,czy ktoś używał tej maszyn?,zastanawiam się nad kupnem z myślą o boleniu.Z góry dzięki za wszelkie opinie,pozdrawiam Piotr Mój Twinek Ci nie wystarczy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Pod bolenia polecam TP sw 4000/5000 02r. ewentualnie sustain 4000 FD - ale w przypadku amerykanina dokup i wymien bebechy przynajmniej pinion i glowne kolo, jak do TP sw02r. - pasuja wymiennie, ale sa lepszej jakosci.I masz mlynek marzenie Ta daiwke pod bolenia to bym odpuscil;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 a co cię w stelli zawiodło ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Też szukam opinni o tym kołowrotku, jak się ma np. do Stelli 3000SFEposzukuję lekkiego kołowrotka na bolenie, Stella 3000SFe mnie mocno zawiodła jako kołowrotek na bolenie.... Tez mnie zastanawia co w tej stelli bylo nie teges ?? Mialem taka i zlego slowa nie powiem, a juz napewno plynniej pracowala od kazdej daiwy, jaka znam, o mocy nawet nie wspomne.Choc jesli idzie o bolenia to mimo wszystko polecam TP sw4000/5000 02r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Też szukam opinni o tym kołowrotku, jak się ma np. do Stelli 3000SFEposzukuję lekkiego kołowrotka na bolenie, Stella 3000SFe mnie mocno zawiodła jako kołowrotek na bolenie......bo to młynek z korpusem od 2500, bardziej pasujący na kleniojaziopstrągi niż bolenie...4000 to już inna bajka, posiadam, użytkuję, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Tak jak pisze Patryk. Stella 3000FE to nic innego jak body od modelu 2500 jedynie przełożenie wieksze bo 6.0:1 no i szerokość szpulki większa. U mnie też sie nie sprawdziła w zestawie boleniowym. Brakowało mocy żeby porapować troszke ciężej i głębiej Została zastąpiona modelem 4000H i poprostu bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcys1973 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 .Panowie, Ja od jakiegoś czasu mam Exista 3012 HC i nie mogę powiedzieć na niego złego słowa. Pracuje super płynnie, nie ząbkuje, hamulec jest rewelacyjny i przyszedł z wystarczającą ilością smaru . Przy boleniowaniu z brzegu na Wisle w tej chwili częściej łowie na Stelkę 4000 (głównie ze względu na pleckę jaką mam nawiniętą) ale w maju sporo łapałem na Exista i było równie dobrze. Rzuty są równie dalekie (co porównując szpule obydwu młynków nie jest takie oczywiste).Ostatnio łapię częściej z łódki (głownie na jeziorach ale też od czasu do czasu na Wiśle) i Exist jest moim numerem jeden, zarówno przy ciężkich przynętach jak i małych sprawuje się tak samo dobrze.Także pomimo faktu, że jestem ogromnym fanem Shimano, nie powiedziałbym, że Stelka 4000 jest lepsza od Exista 3012 HC ( i vice versa).Osobną kwestią jest czy młynek nawijający 81 cm jest optymalny do boleniowania...Patrząc czysto na value for money, oraz zakładając kupno nowego młynka do boleniowania, ja osobiście polecam kupno Twin Powera JDM (2011) 4000 xg. Jakiś czas temu były spore promocje na japońskich portalach. Nie wiem jak jest teraz. Mozna samemu poszukać albo pogadac z Mefisto.Chętnie bym tez usłyszał opinie użytkowanika nowego Exista 3012H. Chyba od tego miesiąca już są dostepne w USA (Steez) w okolicach 700 USD, także można zakładać, ze ktoś prędzej czy później kupi u nas (no i zobaczymy jak złe w praktyce są te mag seale itp).Wstawiam zdjęcie porównujące wielkość Stelli 4000 i Exista 3012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaSpinning Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 w Stelli najbardziej przeszkadzało mi wysokie przełożenie i idąca za tym mała moc na korbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 w Stelli najbardziej przeszkadzało mi wysokie przełożenie i idąca za tym mała moc na korbce. Proponuje zatem kupić 4000SFE i problem rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi