Skocz do zawartości

jezioro Asunden

andi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

@Cezorator jadę z Ziutą. Z tego co wiem to z Krzyśkiem się mijamy on albo przyjeżdza po nas albo wyjeżdża jak my przyjeżdżamy - teraz już nie pamiętam.

Z relacji na WCWI wynika że niewiele połowiliście w czerwcu,mam nadzieję że we wrześniu będzie lepiej.

Z relacji na WCWI wynika że niewiele połowiliście w czerwcu,mam nadzieję że we wrześniu będzie lepiej.

Jak na pierwszy tydzień lata (od 23 do 30 czerwca) to nie było tak źle. Fakt, że rewelacji nie było, ale generalnie wróciliśmy zadowoleni. Towarzysko to był bardzo udany wyjazd. :D

Nie, jedziemy w czwórkę ze Szczecina - Dwóch wędkarzy i ich żony, ktoś nam musi gotować i kazać od czasu do czasu zejść na ląd :lol:

To w takim razie w tym okresie jedzie jeszcze jedna ekipa :huh:

Co do małżonek, zabrałem kiedyś swoją na dwa tygodnie nad Asnen w sierpniu i po powrocie powiedziała mi żebym miejsc na wspólne wyjazdy szukał raczej na południe od Polski :lol:

Wybieramy się prawie tą samą trasą co Wy, także mamy zamiar płynąć z Sassnitz, tyle że ze Szczecina mamy tam ciutkę bliżej. Łowiliście na całym jeziorze czy tylko na części na którą zezwolenia sprzedaje Ulf ?

Możesz powiedzieć jakie przynęty najlepiej się sprawdzały ?

Wybieramy się prawie tą samą trasą co Wy, także mamy zamiar płynąć z Sassnitz, tyle że ze Szczecina mamy tam ciutkę bliżej. Łowiliście na całym jeziorze czy tylko na części na którą zezwolenia sprzedaje Ulf ?

Możesz powiedzieć jakie przynęty najlepiej się sprawdzały ?

Łowiliśmy na całym jeziorze, ale jak się okazało to najwięcej ryb było w naszej wschodniej części jeziora.

Generalnie szczupaki brały lepiej na głęboko schodzące woblery.

Ale nie było źle na duże gumy na płytszej wodzie.

W dwa dni brania były w górnej warstwie wody, a na głęboko nic.

W 2004 ryb było więcej w zachodniej części jeziora.

Jak widać nie ma stałych reguł i ryby biorą bardzo zmiennie.

Najlepsze okazały się woblery Sieka, a Storma w drugiej kolejności. Na trzecim miejscu była Rapala, a na czwartym dopiero Salmo.

A jeśli chodzi o gumy, to każda była dobra.

Witam kriss.

Napewno niepowinienes wyjechac bez gum(ripperow) 20 cm a nawet wiekszych najlepiej w klasycznych kolorach takich jak

zolty z czarnym grzbielem

perla z czarnym grzbietem

seledyn z brokatem

zarowa seledyn z czarnym grzbietem

cos z zielenia i kolorem niebieskim

pozatym zapakowal bym doze twistery tez smilao 15 cm o raz rippery te 12 cm to minimalne .Do tego glowki Big game 25 gram ,35 gram oraz cos pod 50 gram .Najlepiej to wszystko zakrasic dozbrajajac kotwicami .Z jerkow klasyki wedle uznania -napewno wez kolory zarowy oraz wzory naturalne .Doze wachadla oraz woblery jak masz cos 20-30cm to smialo do wody .Nie licz tam na pistolety ,nastaw sie na cos co zylo w wodzie dlogo i nielatwo to przechytrzyc.

Polamania wedek panowie.

• 6 miesięcy temu...

Witam

Jedziemy nad Asunden we dwóch +50, potrzebujemy pary sympatycznych wędkarzy do kompletu w 4osob. domku (www.linderback.com).

Termin 6.09.08 - 20.09.08.

Jezioro we wrześniu trudne. Gruba ryba obecna, ale na głównym plosie, tak przynajmniej widziałem to w dwa minione wrześnie. Pożądana echosonda i dryg do trollingu lub bocznego troka.

Dobre warunki do odpoczynku, ładna okolica, świetny sklep wędkarski w nieodległym Vimmerby i dwa poprawne sklepy w Linkoping.

Pozdrowienia dla wszystkich na forum

• 3 miesiące temu...

Jeździmy od 2001 roku - 17 razy w czwórkę nad jezioro Asnen. Interesują nas tylko sandacze. Dosyć dobrze poznaliśmy to jezioro. Z roku na rok w Asnen jest go coraz mniej i jest mniejszy- 1-1,5kg. Chętnie dwóch z nas wybrałoby się z Wami na jezioro Asunden, ale o szczegółach wolałbym porozmawiać przez telefon. Podaję swój nr 501633658 lub domowy 0914160070

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź, Janusz

Jeździmy od 2001 roku - 17 razy w czwórkę nad jezioro Asnen. Interesują nas tylko sandacze. Dosyć dobrze poznaliśmy to jezioro. Z roku na rok w Asnen jest go coraz mniej i jest mniejszy- 1-1,5kg. Chętnie dwóch z nas wybrałoby się z Wami na jezioro Asunden, ale o szczegółach wolałbym porozmawiać przez telefon. Podaję swój nr 501633658 lub domowy 0914160070

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź, Janusz

Kto tak wyrybia tą wodę? :wacko: :angry:

Rybacy ,czy zakute łby z wędkami? <_<

• 1 miesiąc temu...

Jestem z powrotem po dwóch tygodniach na południowych Mazurach. Tam jeszcze nie byłem i zadziwiłem się. Ruch jak na Piorkowskiej w Łodzi, jachty motorowe wysokie na piętro, 150KM to niemal minimum przyzwoitości. Na Śniardwach ruch wedle szlaku, ale poza nim ostrożnie - wiadomo, kamory, trzeba uważać, żeby tych wodnych limuzyn nie rozwalić. Pogoda była piękna, ale słoneczna ze zmiennym ciśnieniem, co właściwie oznacza, że ryby brały umiarkowanie. W zaistniałych okolicznościach przyrody powiosłowaliśmy po Śniardwach (z echosondą) - na wiosłach jedyni jak okiem sięgnąć. Ryba była i stała pod termokliną 7-7,5 metra tam, gdzie jest termoklina, bo w wielu miejscach dość płytko. 90% spiningistów ćwiczyło właśnie te puste, płytkie akweny. Ale to tylko by the way ...

Z 500 osób, które zajrzały na wątek nikt nie chce jechać. Cholera, może macie mnie z kumplem za kochających inaczej? Niech Was, Koledzy, nagły szkwał... - jesteśmy w standardzie. Po prostu uważamy, że faceci, kobiety i ryby to kombinacja jak z dziecięcej zagadki o wilku, kozie i kapuście. Muszą być zgrzyty, wolimy więc kombinacje faceci-ryby lub faceci-kobitki. Zatem lato z żonami, wiosna i jesień z rybami. Asunden to 2/3 Śniardw i naprawdę trudne wyzwanie. Ekipa trolling.pl jak pojechała w kwietniu, to do dziś nie dała sprawozdania. Nie ma się co wstydzić pustej siaty, trzeba kombinować jak się dobrać do tych wielkich drapieżników w głębinie.