Skocz do zawartości

Pomoc sprzętowa dla młodzieży z domu dziecka lub innej instytucji

_civic_

Rekomendowane odpowiedzi

Panie i Panowie mam pytanko, chciałbym przekazać/oddać trochę sprzętu i akcesorii wędkarskich dla domu dziecka bardziej z nastawieniem na spinning tylko nie wiem do jakiej instytucji i stąd też pytanie do Was czy macie jakieś sprawdzone adresy do których można smiało wysyłać. Jeśli tak to proszę o info. Dziękuję

• Like 1

Cześć, dla domu dziecka niestety nie warto. Za dużo pisać dlaczego. Lepiej przekaż jakiejś szkółce wędkarskiej, w lokalnym pzw, podadzą Ci które kluby szkolą dzieciaki. Ogólnie w Polsce szkolenie dzieciaków w spinningu praktycznie nie istnieje. Sam mam w swoim kole kilku uczniów, ale ogromna ilość w całej Polsce woli łapać na spławik. Niestety podyktowane to jest naszym stanem wód, oraz organizacja szkoleń. Łatwiej nad dzieciakami zapanowac przy spławiku, niż przy spinningu, bo Ci się nie rozejdą po akwenie, a to Ty odpowiadasz. U mnie z grona kilkunastu na start zostało czterech, z ktorymi rodzic chodzi trenować. Takie realia. Poszukaj jednak, zawsze warto w dzieciaki inwestować, a sprzętu wszędzie brakuje :)

• Like 1

Cześć, dla domu dziecka niestety nie warto. Za dużo pisać dlaczego. Lepiej przekaż jakiejś szkółce wędkarskiej, w lokalnym pzw, podadzą Ci które kluby szkolą dzieciaki. Ogólnie w Polsce szkolenie dzieciaków w spinningu praktycznie nie istnieje. Sam mam w swoim kole kilku uczniów, ale ogromna ilość w całej Polsce woli łapać na spławik. Niestety podyktowane to jest naszym stanem wód, oraz organizacja szkoleń. Łatwiej nad dzieciakami zapanowac przy spławiku, niż przy spinningu, bo Ci się nie rozejdą po akwenie, a to Ty odpowiadasz. U mnie z grona kilkunastu na start zostało czterech, z ktorymi rodzic chodzi trenować. Takie realia. Poszukaj jednak, zawsze warto w dzieciaki inwestować, a sprzętu wszędzie brakuje :)

Witaj 

Jezeli wskazesz mi mlodego wédkarza ,który nie moze sobie sprawic sprzétu z przyczyn finansowych to proszé o adres na priv .Mam troché na zbyciu sprzétu w super stanie i chétnie wespré przyszlego pasjonata.Prosilbym tylko o uczciwosc .Nie piszé tutaj tego zeby sié pokazac tylko juz dawno nosilem sié z takim zamiarem podarowania sprzétu ,którego mam w nadmiarze.A na kasie mi nie zalezy.Lepiej niech sié ktos cieszy .

• Like 5

Krzysztof, to miło, ale na dziś nie jestem w stanie takiej osoby wskazać palcem, pogadam z kolegami z zaprzyjaźnionego koła. Dziś sam sprzęt na pewno dla niektórych jest problemem, ale przy podejściu centrali pzw i wprowadzeniu większości zawodów w formie teamowej te dzieciaki maja start utrudniony. Pogadam, ja osobiście troszkę zniechęcony jestem. Kiedyś na zawody kołowe przychodziło około 20tu osób dzis to są mniejsze ilości. Dla ludzi udział w samych zawodach dla zabawy lub małego talonu przestał być pasjonujacy, dzieci, młodzież, starzy chcą od razu niewiadomo jakich nagród. Takie mamy społeczeństwo. No może nie wszyscy, tli się jeszcze światełko, ale ... no właśnie.

• Like 1

Przestrzegam przed przekazaniem sprzetu osobie fizycznej. Lepiej wesprzeć działajacy klub który weźmie sprzęt na siebie. W wielu przypadkach po jakimś czasie sprzęt przekazany osobie znikał i wiadomo na co był zamieniany. Tu u mnie jeden klub spławikowy udostępnia sprzęt dzieciakom i dlatego jeszcze funkcjonuje, będa teraz próbować zbudować szkółkę spinningową, ale to trudne zadanie, bo tak jak pisałem wcześniej to tylko może się odbywać pod nadzorem opiekuna.

Edytowane przez Matteoo