godski Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Własnie doszedł do mnie nowy Twin Power 4000H model 98.I mam problem ze zlokalizowaniem łożyska. Powinno być 9 + oporowe. Na schemacie widzę 6 + 2 w uchwycie. A gdzie się kryje dziewiąte łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Chyba w sklepie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 ewtl. w krasniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Własnie doszedł do mnie nowy Twin Power 4000H model 98.I mam problem ze zlokalizowaniem łożyska. Powinno być 9 + oporowe. Na schemacie widzę 6 + 2 w uchwycie. A gdzie się kryje dziewiąte łożysko? Świetny tytuł dla filmu z serii Kapitan Sowa na tropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 To dla kogo tytuł kapitana Sowy? Żartownisie... Schemat poniżej: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Wydaje mi się że w szpuli.Zwróć uwage że szpula jest jako dwa elemenyt.Nie jest rozłożona na czynniki pierwsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 To jest zbliżona konstrukcja do Stelli 98 a tam też szpula składa się na schemacie z dwóch części a w środku nie ma łożyska. Ale zaraz sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Na schemacie mojego tp 4000hg 02 szpulka jest rozłożona na części i jest tam łożysko.Nie wiem czy można porównywać te dwa roczniki,nie miałem 98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Jest tam gdzie pisałeś. W szpulce. Dzięki. Kapitanem Sową zostałeś ty... Przy okazji dowiedziałem się że w Stelli 4000 98 JDM jest 14 (13+1) łożysk a nie 13. Jedno łozysko piechota nie chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 No to fajnie że udało Ci się znaleźć zgubę To jak mam zmienić nika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Jestem za zmianą nicka !!! To teraz następny temacik. Poniżej schemat Stelki i Twinka. Na pierwszy rzut oka widać że to bliźniacze konstrukcję. Mały upgrade Twinka by się przydał. Na pierwszy rzut oka można zastąpić łożyskiem część numer 10 i jeszcze numer TP 54/Stella 51.Czyli potrzebuję łożysk 5x9x3 i 3x6x2.Dobrze kombinuję? Czyli robi się w Twinku z 9/1 młynek z 11 kulkowymi i 1 oporowym. I teraz zostały najtrudniejsze i chyba nie do wymiany. Numer wg. Stelli 51 i 16 czyli łożysko wałka posuwu szpuli to bliżej rotora i drugie łożysko rolki kabłąka. Bez części dodatkowych nie sposób tego zrobić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 a gdzie te schemaciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Przepraszam Już wrzucam. TP . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 A może od razu trzeba było kupić Stellę i nie kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Żeby dołożyć łożysko na rolke kabłąka potrzebował będziesz dodatkowych części.A co do el.nr.51 w stelce to rozumiem że chciałbyś to upchnąć do tp?Jeśli tak to wydaje mi się że to raczej tam nie spasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 (edytowane) Lubię bebeszyć maszynki - takie hobby. A poza tym Stella H 1400,00.@Fish28 też tak pomyślałem że to bez sensu. Więc dołożę tylko 2 sztuki. Jedną w śrubę mocującą rotor a drugą na wałek posuwu od strony dupki.Fajnie jak ktoś niewtajemniczony przeczyta POSUWU OD STRONY DUPKI. Edytowane 13 Stycznia 2013 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 nie ma co kombinowac, najważniejsze, ze serce stelli i twina H czyli przekładnia sa identyczne aten drugi schemat to nie jest schemat do stelli H jeno zwykłej stelli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Czyli przekładnia jest czarna? Bo wałki są z innego materiału. Wiem że to nie jest wersja H. To żadna robota. Podczas smarowania dołożyć dwa łożyska które pasują plug and play. A przynajmniej według schematu tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 da się dołożyć łożysko do worm shafta od strony rotora,trzeba dociąć ten plastik (nr.142 w TP) i wtedy wsadzisz łożysko,będzie jak w stelce 143 plus 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Jeszcze tylko jest potrzebne coś co zastąpi elementy 52 i 53 ze stelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanek Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Jozi coś pisał o tym tu http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=12188&am p;am p;start=40& on dał dwa łożyska a stelką ostatnio smarowałem,to jak pamiętam to 53 to czarna plastikowa podkładka,cieńsza,a 52 to grubsza,mosiężna,czy z jakiegoś innego złotawego stopu.Ta 53 to chyba jako dystans pomiędzy tą tulejką /podkładką nr 52 a zębatką 144.Z resztą kasowałem luzy to i tak dodałem jeszcze jedną cieniuśką.Można pokombinować z układem łożysko plus podkładki,czy dwa łożyska plus podkładki,ale da się jakoś to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Edytowane 2 Czerwca 2014 przez Krzysiek184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi