Skocz do zawartości

Gdzie szukać dziewiątego łożyska w TP 4000H ?

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Własnie doszedł do mnie nowy Twin Power 4000H model 98.

I mam problem ze zlokalizowaniem łożyska. Powinno być 9 + oporowe.

Na schemacie widzę 6 + 2 w uchwycie. A gdzie się kryje dziewiąte łożysko?

Świetny tytuł dla filmu z serii Kapitan Sowa na tropie :lol:

Jestem za zmianą nicka !!!

To teraz następny temacik. Poniżej schemat Stelki i Twinka. Na pierwszy rzut oka widać że to bliźniacze konstrukcję.

Mały upgrade Twinka by się przydał. Na pierwszy rzut oka można zastąpić łożyskiem część numer 10 i jeszcze numer TP 54/Stella 51.

Czyli potrzebuję łożysk 5x9x3 i 3x6x2.

Dobrze kombinuję?

Czyli robi się w Twinku z 9/1 młynek z 11 kulkowymi i 1 oporowym.

I teraz zostały najtrudniejsze i chyba nie do wymiany. Numer wg. Stelli 51 i 16 czyli łożysko wałka posuwu szpuli to bliżej rotora i drugie łożysko rolki kabłąka.

Bez części dodatkowych nie sposób tego zrobić ???

Lubię bebeszyć maszynki - takie hobby. A poza tym Stella H 1400,00.
@Fish28 też tak pomyślałem że to bez sensu. Więc dołożę tylko 2 sztuki. Jedną w śrubę mocującą rotor a drugą na wałek posuwu od strony dupki.
Fajnie jak ktoś niewtajemniczony przeczyta POSUWU OD STRONY DUPKI.

Edytowane przez godski

• 2 tygodnie później...

Jozi coś pisał o tym tu http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=12188&am p;am p;start=40& on dał dwa łożyska a stelką ostatnio smarowałem,to jak pamiętam to 53 to czarna plastikowa podkładka,cieńsza,a 52 to grubsza,mosiężna,czy z jakiegoś innego złotawego stopu.Ta 53 to chyba jako dystans pomiędzy tą tulejką /podkładką nr 52 a zębatką 144.Z resztą kasowałem luzy to i tak dodałem jeszcze jedną cieniuśką.Można pokombinować z układem łożysko plus podkładki,czy dwa łożyska plus podkładki,ale da się jakoś to zrobić.

• 1 rok później...