wobler129 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Witam wwszystkich. Chcę zacząć łowić castingiem lecz nie wiem co i jak... może ktoś by się odezwał do mnei na GG ? 6469209 - to mój numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 @wobler129 witaj na forum. Jest wiele artykułów na tej stronie kierowanych do osób które chcą rozpocząć przygodę z łowieniem na casting. Na początek życzę miłej lektury, a potem, zachęcam do zadawania pytań - jeśli po lekturze jakieś pytania pozostaną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Tylko ja chcę zacząć od kiji 1-7g. np. Kongera World Champion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Nie wiedziałem że Konger dystrybuuje kije castingowe. Słyszałem o spinningowych, ale castingowe jakoś umknęły. Zwłaszcza ultralajty o c.w. do 7 gram. no chyba.... że masz plan przykręcenie multiplikatora do wędki spinningowej - ale to bym stanowczo odradzał. Nie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Tylko ja chcę zacząć od kiji 1-7g. np. Kongera World Champion Tak racja! Podłaczam sie do stwierdzenia Friko. Przykręcanie multika do kija spinningowego ta taki sam bezsens jak zakladanie silnika od Porche do Fiata 125p. Jeśli chcesz łowić na casting a wcześniej tego nie robileś to proponuje zacząc od średniego zestawu na szczupaki a nie od UL. Poszperaj w zasobach forum, poczytaj artykuly na stronie głownej jest tego stosunkowo wiele. jak złapiesz bakcyla i spodoba ci sie lowienie na multiplikator to z czasem dojrzejesz do sprzetu na 7g wabiki. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 sory pokręciłem... tzn. nie dogadałem się przez GG ze znajomym pytałem o kije do multiplikatora czy są - ooniowe takie do 10g. c.w. i się nie dogadaliśmy... są jakieś kije do 10g. c.w. do multi... na okonia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 są jakieś kije do 10g. c.w. do multi... na okonia ? w ofercie fabrycznej na swiecie nieczesto mozna natrafic na kije castingowe o gornym c.w 3/8 oz (10 gram). Wiekszosc wedkarzy, najczesciej tych majacych pierwsze kroki w castingu juz za soba, ktora decyduje sie na casting w lekkim wydaniu, buduje sobie kije na zamowienie w pracowniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 A możecie podać jakiś model ? Chodzi mi o kij do 250zł. i do tego kołowrotek - tylko nie 1kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 masz na mysli kij zbrojony na zamowienie w cenie do 250 pln???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 nie... no oczywiste że nie... chodzi mi o zwykłą castingówkę która miała by c.w. około 1-10g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 A możecie podać jakiś model ? Chodzi mi o kij do 250zł. i do tego kołowrotek - tylko nie 1kg. Ja nieznam kija do 10g castingowego za taka sumę. I wydaje mi się, ze nie poznam w najblizszym czasie. Uwazam rownież, ze kupowanie kija do 10g( wartość faktyczna) na okonie mija się z celem. No chyba, ze chcesz lowic na troczek jakieś palczaki do 15 cm. Jest w ofercie st croix nie najgorszy kijek do 14g i mocy 10 funtów. mam na myslie premiera PC60MLF2. na początek wystarczy, ale jego koszt to pewnie gdzies okolo 500-600 zł. Z dobrze dobranym multikiem rzucisz z niego wszelkie przynety w granicach 4,5 do 17g. Proponuje jednak zacząć od mocniejszego kija na cięższe przynety, będzie latwiej się otrzaskać z castingiem i wyplenić z techniki rzutów spinningowe przyzwyczajenia, potrafia napsuc krwi. W końcu możesz łowić okonie na mniejsze gumki ale z cięższymi głowkami badż innymi malymi wabikami, ktore dobrze latają jak np. salmo zipper czy Hornet 6 S. wirowka nr. 3 tez poleci z takiego zestawu.pozd JW p.s nie licz, ze którykolwiek zbrojmistrz zbuduje ci poprawny lekki casting za 250 zł. No chyba, ze bedzie cierpiał na pomroczność jasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Nie o większym c.w. nie ma mowy. Ja łowię tylko okonie klenie i jazie. A Castingiem chciałbym zacząć okonie... tylko nie 600zł. mówiłem max. 250zł.... zna ktoś ? czy może to tylko marzenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 nie... no oczywiste że nie... chodzi mi o zwykłą castingówkę która miała by c.w. około 1-10g. Cześć kolego,Jeśli chcesz zaczynać przygodę z castingiem od zestawu umożliwiającego łowienie przynętami 1g to życzę powodzenia. Niestety, wbrew panujących i rozpowszechnianych opinii ,łowienie takimi zestawami mija się trochę z sensem. Polecam pierwszy zestaw od co najmniej 5g. Zaoszczędzisz pieniędzy, będzie to sensowniejsze i przede wszystkim możliwe. Ponadto musisz koniecznie nauczyć się obsługi zestawu castingowego. Początek z wątpliwym dla mnie UL (1-5g) nie będzie łatwy. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 witamtańszego i lżejszego chyba nie znajdziesz http://www.kamimarket.com.pl/shop/product.php?prod_id=6453 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Nie będę łowił innych ryb jak okoni takim zestawem. To po co cięższy zestawik ? Chcę UL Teorie mam opanowaną co do rzucania... tylko praktyka a może jeszcze najważniejsza praktyka - tak chyba lepiej słychać Ok możecie mi polecić modele jakieś ? w mojej cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Czyli mogę myśleć że nie znajde w tym przedziale pieniężnym i tym c.w. takiego kija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Nie będę łowił innych ryb jak okoni takim zestawem. To po co cięższy zestawik ? Chcę UL Teorie mam opanowaną co do rzucania... tylko praktyka a może jeszcze najważniejsza praktyka - tak chyba lepiej słychać Ok możecie mi polecić modele jakieś ? w mojej cenie... Jeśli teorię masz już opanowaną to rzeczywiście możesz zaczynać od UL. Życzę powodzenia. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 witamtańszego i lżejszego chyba nie znajdziesz http://www.kamimarket.com.pl/shop/product.php?prod_id=6453 Hasior z tego kija rzucanie przynet poniżej 7g to bedzie katorga nawet z dobrym multikiem. Wobler 129 w zakresie do 10g max proponuje zostac przy spinningu.JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 http://www.fishingcenter.com.pl/spining.htm w FC morzesz zmontowac cos takiego na szklanym blanku Bsarsona -SPG780 E 1 1,98 2-6 2-6 Mod X/Light 45,00.- -SPG781 E 1 1,98 2-7 4-8 Mod U/Light 50,00.- -SPG782 E 1 1,98 4-14 6-12 Mod Light 50,00.- znam koleisa który własnie zmontował sobie kij na takim blanku wyszło go okolo okolo tojej kwoty,rekojesć z pianki uchwyt 16 ewentualnie mozesz zastosować foregripy na tekojesc dzieloną z kobka AB sa tanie,do tego przelotki batsona i powinno wyjść tanio ,ale na twoim miejscu nie zaczynałbym przygosy z castem od takiej wedki do tego zestawu bedzie ci potrzebna specjalistyczny multik jak np.calcutta 51conquestS a taka to koszt 1000zł wiece radze posłuchac doświadczonych castingowców z tego forumpozdro hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 acha dla jasności ja nie jestem TYM doświadczonym castingowcem ,jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 FISH Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Witam na forum.Do 250zł możesz spokojnie kupić kij używany od któregoś uczestnika forum,wystarczy się ogłosić w dziale kupię,sprzedam.Masz także allegro ale gramatura 1-10g będzie nieosiągalna. http://www.allegro.pl/item167972934_kij_z_pazurem_jednoczesc iowy_w_100_nowy_1_68m.html http://www.allegro.pl/item167884105_kij_z_pazurem_grafit_im_ 6_nowy_dl_1_83_m_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobler129 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Skończyło się na tym, że zakupiłem multik ABU C3 i kijek Jaxona i na koniec wszystko sprzedałem ze stratami Nie mogłem poradzić sobie z rzutami na rzece o szerokości 15m z przynętami minimum 15g Sprzedałem z myślą zebrania pieniędzy na coś lepszego - chodziło głównie o multik, który by rzucał przynętami od 5g, ale nie powiodło się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 @slider@ Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 są jakieś kije do 10g. c.w. do multi... na okonia ? w ofercie fabrycznej na swiecie nieczesto mozna natrafic na kije castingowe o gornym c.w 3/8 oz (10 gram). Wiekszosc wedkarzy, najczesciej tych majacych pierwsze kroki w castingu juz za soba, ktora decyduje sie na casting w lekkim wydaniu, buduje sobie kije na zamowienie w pracowniach. Hehe ja mam kijek o c.w 1/18oz do 3/8oz ale nie do sprzedania PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wobler129
Witam wwszystkich. Chcę zacząć łowić castingiem lecz nie wiem co i jak... może ktoś by się odezwał do mnei na GG ? 6469209 - to mój numer.
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi