Skocz do zawartości

Okolice Darłowa (ujście Wieprzy, Grabowej, jez. Kopań, Bukowo)

lorbas

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem, nałaziłem się , przewiało mnie i przemoczyło :) Woda podniesiona i mętna. Rzeczka bardzo urokliwa. Kartę opłacić można na poczcie, blankiety do opłat i informację co gdzie jak i na co udziela miły pan w sklepie wędkarskim/Lotto na ulicy Henryka Wieniawskiego 25 w Darłowie.

post-53496-1420395986,8918_thumb.jpgpost-53496-1420396002,0172_thumb.jpgpost-53496-1420396010,9967_thumb.jpg

• 1 rok później...

Wybieram się na przełomie lipca i sierpnia w pobliże tego jeziora. Proszę o aktualne informacje o możliowościach pospinningowania z brzegu. Gdzie, jak itp. Chcę wykupić licencję na 2 tygodnie od świtu do zmierzchu i pomachać po plażingu nad morzem. Chyba że jest jakaś opcja na pływanie z kimś łodzią.

nie jest kiepsko, jest *&^%$

zobacz sobie te trzcinowiska tu... https://www.google.pl/maps/@54.48056,16.4502529,3677m/data=!3m1!1e3

zapomnij

może też z tego coś wyczytasz http://skleppilker.pl/mapy-batymetryczne-jezior/55-jeziora/118-jezioro-kopan-witowskie

nawet jak znajdziesz jakies dojście to będziesz rzucał z wody 20cm na.... 80-100cm

Tak wiem że tam są same trzcinowiska, ale może sa jakieś miejsca z dostępem do wody (jakieś powinny być) i np. można brodzić w spodniobutach...  Samodzielne wynajęcie łodzi nie wchodzi w grę bo ja jestem wędkarz dunajcowy i nigdy łodzią nie pływałem... Chyba że jest opcja pływania z kimś

Byłem nad tym Jeziorem, też miałem nadzieję porzucać :) Stacjonowałem na północno-wschodnim brzegu - znalazłem dwa miejsca gdzie dało się dojść do lustra (bez przedzierania się przez trzcinowiska) - jasne plażyczki na mapie:

Oba są niewielkie, zajmowane czasem przez wędkarzy stacjonarnych... nie połowiłem ani razu :) Za to kilka/kilkanaście kilometrów na południe masz przepiękną Wieprzę :)

• 2 miesiące temu...

Witam kolegow. Wybieram sie na wakacje do Darlowka i chcialbym sobie troche powedkowac , ale nie mam mobilnej lodzi i moje pytanie brzmi czy nie zna ktorys z kolegow osoby od ktorej moglbym ja wlasnie wypozyczyc? Oczywiscie chodzi mi nad jeziorem Kopan.

Chyba ze ktos by mi polecil jakies inne lowisko z mozliwoscia wypozyczenia lodzi, ale zazanczam ze chodzi mi glownie o okonia i sandacza

Z gory dzieki :)

Edytowane przez lamiglas87

Jedziesz główną drogą wsi Kopań aż się asfalt skończy, dalej gruntową. Nad jeziorem mieszka rybak, on Ci wypożyczy łódkę  (krypę) i przyjmie opłaty za wędkowanie. Po wypłynięciu z zatoczki kieruj się w prawo (uważaj na głaz przy niskim stanie wody łatwo w niego przyp...) Widzisz zatoki po prawej. Dużo kamieni na dnie, płytko 1-1,6 m, ale sandacze się kręcą...okonie też.  Kolejne miejscówki są już bliżej Wiciów... Zdał by się silnik. Uważaj na sieci...

Silnik mam z tym ze elektryczny ale dość mocny. A czy ten rybak na bank mi wypożyczy łódkę bo wiesz szkoda żebym brał tyle nie potrzebnych tobołków. Wiadomości ogólne już mam tylko najbardziej chodzi mi o łódkę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Byłem nad tym Jeziorem, też miałem nadzieję porzucać :) Stacjonowałem na północno-wschodnim brzegu - znalazłem dwa miejsca gdzie dało się dojść do lustra (bez przedzierania się przez trzcinowiska) - jasne plażyczki na mapie:

https://www.google.pl/maps/place/Wicie/@54.4939871,16.4533632,492m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x46fe2dd7b705a4df:0x654c6b60a05824f8!8m2!3d54.5061872!4d16.4733515!6m1!1e1

https://www.google.pl/maps/place/Wicie/@54.4955337,16.459785,304m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x46fe2dd7b705a4df:0x654c6b60a05824f8!8m2!3d54.5061872!4d16.4733515!6m1!1e1

Oba są niewielkie, zajmowane czasem przez wędkarzy stacjonarnych... nie połowiłem ani razu :) Za to kilka/kilkanaście kilometrów na południe masz przepiękną Wieprzę :)

Właśnie o to mi chodzi jak nie załatwię sobie łódki to nie będę brał całych tobołow tylko wędkę i pudełko i na wieprze albo na Grabowa

Właśnie o to mi chodzi jak nie załatwię sobie łódki to nie będę brał całych tobołow tylko wędkę i pudełko i na wieprze albo na Grabowa

pamiętaj, że Wieprza ma już nowego dzierżawcę i nie jest to PZW :rolleyes:

Edytowane przez Jano

• 1 rok później...

Błonę?to mozesz zerwac :) :) w maju na kanale polowisz okoni,nie wiem jak z zakazem polowu sandacza,ale tez bierze,rzeka Wieprza piękne jazie ,czasem pstrąg szczupak okon,..a to wszystko w zasięgu 2km kwadratowych,pozwolenie na kanal wykupisz w sklepie wedkarskim a na rzeke hmmm.poczytaj na fejsie i znajdziesz jakies info.druczek do wplaty itd.na poczcie.

Edytowane przez russian80
  • Like 1