Skocz do zawartości

Okolice Darłowa (ujście Wieprzy, Grabowej, jez. Kopań, Bukowo)

lorbas

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
  • 3 miesiące temu...

Witam . Poszukuję informacji na temat jeziora Bukowo koło Dąbek. Chodzi mi o możliwość łowienia z brzegu. Łowi ktoś z forumowiczów z brzegu lub brodzi na tym jeziorze? Posiadam ponton , no ale jezioro jest ogromne i dość duże fale na nim występują . Myślicie że ponton zda tam egzamin czy raczej nie warto ryzykować zdrowia ?:) pozdrawiam 

Witam . Poszukuję informacji na temat jeziora Bukowo koło Dąbek. Chodzi mi o możliwość łowienia z brzegu. Łowi ktoś z forumowiczów z brzegu lub brodzi na tym jeziorze? Posiadam ponton , no ale jezioro jest ogromne i dość duże fale na nim występują . Myślicie że ponton zda tam egzamin czy raczej nie warto ryzykować zdrowia ? :) pozdrawiam 

Wprawdzie w jeziorze nie łowiłem, ale byłem w położonych nad nim Dąbkowicach 2 lata temu, więc może informacje się przydadzą;) Mieliśmy wtedy z kolegą zamiar wędkować w jeziorze, niestety właśnie fale były spore, a dostępna łódka wyglądała średnio zachęcająco i zrezygnowaliśmy. Nie wiem, czy ponton da radę, zależy pewnie, jaki ponton i jaka pogoda. Z łowieniem z brzegu raczej będzie problem, przynajmniej od strony Dąbkowic jezioro jest mocno porośnięte trzciną, z samego brzegu kiepsko dostępne. Nie jestem pewien, czy da się brodzić (nie wzięliśmy woderów, więc nie próbowaliśmy), wydaje mi się, że okolice brzegów były mocno zamulone. Łowiliśmy wtedy w samym morzu i trochę w takim kanale, który łączy morze z jeziorem (wtedy akurat połączenia z morzem nie było, tylko z jeziorem), wyniki słabe, ale byliśmy tam w maju.

• 2 miesiące temu...