Skocz do zawartości

Okolice Darłowa (ujście Wieprzy, Grabowej, jez. Kopań, Bukowo)

lorbas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dziwie sie ze na forum,po rozpoczęciu sezonu,niema wiadomości o wędkarskich dokonaniach na Wieprzy ??Czyzby forumowicze się tam nie pokazywali ? (w co nie wierzę)Może ktoś coś wie na ten temat.Lubię tą rzekę -zaliczyłem tam przed laty kelta 4,8 kg,samca z pięknym hakiem . :wacko:

Rzeka specyficzna,można znakomicie połowić troc wchodzącą,jednak spływa bardzo szybko i w styczniu jedynie maruderzy są w zasięgu./ opinia miejscowych / W styczniu ciężko jest spotkać nad wodą innych wędkarzy,może to potwierdzenie tej tezy, a może bliskość rybnej Słupi.Ja mam wyniki tylko jesienią i niech tak zostanie. B) Kardynały znakomite :mellow: :mellow: :mellow:

To dziwne bo wiele lat temu uważano tą rzekę za niewiele gorszą od Parsęty.Ja wiele lat nie chodziłem za trocią.Swego czasu sezon trociowy rozpoczynał się 1-szego lutego, do tej pory był zakaz spiningowania.Tego kelta pięknego o którym wspominałem dostałem o ile pamietam 4-tego lutego ale było to około 20 lat temu.Dostałem go około 4oo m poniżej zapory w Kępicach.Wtedy jakoś szybko nie spływały ? Pozdrawiam :huh:

• 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...

Hej patu i jak otwarcie sezonu??? Czyżbyś trafił solidnego kropka? Pytam bo na jednym z forum jest zdjęcie kolegi z Polic z niezłym lorbaskiem. Jeśli to twoje to moje gratulacje. Z Grabowej zrezygnowałem ale sezon został otwarty na rzeczce miejszej i bliższej tyle że z miernym skutkiem Pozdrawiam i życze sukcesów w 2009 roku Hej.

Hej patu i jak otwarcie sezonu??? Czyżbyś trafił solidnego kropka? Pytam bo na jednym z forum jest zdjęcie kolegi z Polic z niezłym lorbaskiem. Jeśli to twoje to moje gratulacje. Z Grabowej zrezygnowałem ale sezon został otwarty na rzeczce miejszej i bliższej tyle że z miernym skutkiem Pozdrawiam i życze sukcesów w 2009 roku Hej.

Hej, parę fotek jest w wątku Pstrągi 2009...

Również życzę Ci samych sukcesów.

Pozdrawiam

• 1 rok później...

Witam, chciałbym odświeżyć troszkę temat i wszystkim zainteresowanym przedstawić trochę informacji na temat Jeziora Kopań oraz samej miejscowości, które mogą Państwo przeczytać na stronie miejscowości:

Kopań koło Darłowa

informację na temat samego jeziora:

Jezioro Kopań

oraz aktualne opłaty

• 2 lata później...

Witam!

Tak się składa, że na przełomie sierpnia i września będę blisko cztery tygodnie w okolicach Darłowa. Czasu wolnego mam sporo i na pewno nadarzy się nie jedna okazja na wypad na ryby. Niestety wód w tych okolicy nie znam kompletnie. Z tego co wyczytałem w samym porcie obowiązuje zakaz spinningowania. Jak jest natomiast w przyujściowym odcinku Wieprza? Czy można liczyć tam na sandacza, szczupaka? Jeśli nie, to czy jest gdzieś w okolicy łowisko gdzie można wybrać się na te ryby? Słyszałem, że powyżej Darłowa (okolice Starego Krakowa) jest sporo pstrąga. Ktoś jest w stanie zweryfikować te informacje? Bardzo blisko będę miał do J. Kopań. Miał może ktoś przyjemność wędkowania w tej wodzie?

Wiem, że pytań dużo, ale jak wspomniałem wód w tej okolicy nie znam kompletnie, a nie chcę, żeby moje wyjazdy ograniczyły się do bezsensownego, nieefektywnego machania wędką, tak więc każda, nawet najmniejsza wskazówka będzie dla mnie niezwykle cenna.

Z góry dziękuje za pomoc

jest szansa, że będę w tej samej okolicy od 11 sierpnia i takie informacje mogą być bardzo przydatne.

Wiele lat temu okolice wspomnianego Starego Krakowa nad Wieprzą to była mekka trociowców. Jak jest teraz nie mam bladego pojęcia...

Czyli będziesz tam przede mną...Jakbyś próbował swoich sił na okolicznych wodach byłym wdzięczny za info o wynikach.

jest szansa, że będę w tej samej okolicy od 11 sierpnia i takie informacje mogą być bardzo przydatne.

Wiele lat temu okolice wspomnianego Starego Krakowa nad Wieprzą to była mekka trociowców. Jak jest teraz nie mam bladego pojęcia...

No. To może i razem pomachamy