Skocz do zawartości

Hornet z krotkim,waskim sterem

muskellunge

Rekomendowane odpowiedzi

Kolor gold to była (jest) absolutna kosa na stołeczne klenie i jaśki, szkoda, że nie ma już tych wobków w ofercie.

To prywatne uśmieszki - :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ogólna odpowiedź - WARTO!!!!!! Wobler ma fajną, ciekawą pracę.

Śmiało można zapytać @Yokozuny co dalej z tym wobkiem.

prosta sprawa, po pierwsze to super wabiki

sa sytuacje, kiedy wabik lepiej pracuje na agrafce lub nawet na agrafce i dodatkowym kolku lepiej niz bezporednio przywiazany do zestawu ... nie mniej i nie wiecej ... wiec moze dlatego salmo je dodalo a jezeli kolko przeszkadza, to zawsze mozna zdemontowac ... nawet jak sie ma dwie lewe rece

Tomuś, skoro już wątek istnieje, to po kiego te kółeczka? Ciut utrudniają zapięcie przynęty. A co w zamian dawać mają? :wacko:

Ano własnie cholera je wi...

Bardziej się tylko linka z agrafką plącze (ze 2 razy częściej się o kotwice czepia) i jakoś gorzej pracują (tak jakoś bardziej terkoczą.. :unsure: )

• 2 tygodnie później...

Piotr Piskorski 3.5 roku temu napisał na innym forum wędkarskim, że kółka zakładają bo tak lubią wędkarze z USA a to ich największy rynek zbytu podejrzewam. Linka nie wkleję bo nie wiem czy regulamin pozwala.

A dokładniej dlatego, że amerykanie (statystycznie) wiążą przynętę wezłem własnym (czyt. nieregularną bułą) bezpośrednio do linki i często nie wiedzą co to agrafka :D.

Więc ciężko powiedzieć, że lubią - no chyba, że to druga część tej samej opowieści.

Więc ciężko powiedzieć, że lubią - no chyba, że to druga część tej samej opowieści.

Nie do końca jestem pewny o co chodzi w tym zdaniu, jeżeli mam być bardziej skrupulatny to czytałem że kółka są zakładane ze względu na klienta w USA, dla mnie to znaczy tyle że pewnie lubią/wolą wiązać przynętę bezpośrednio do żyłki więc Salmo dodaje to kółko żeby praca przynęty była taka jak powinna przy tym sposobie mocowania do zestawu, nikt ich chyba nie zmusza żeby nie używać agrafek? Może o czymś nie wiem, mniejsza zresztą o szczegóły i czepianie się słówek.

Pozdrawiam