Wojciech_B Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Witajcie Ostatnimi czasy zastanawiam czy zabezpieczać w jakiś sposób woblery z wklejonym w ster zaczepem np. wiggle warty, rapalki dt czy mannsy depth plus. Tyczy sie to głównie woblerów o zastosowaniu sumowym. Nie chciał bym stracić ryby życia bo oczko wypadło temu misiu Macie jakieś przykre doświadczenia ? a może ich moc jest wystarczająca żeby targać wszystko i nie ma sensu tym sobie głowy zawracać <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Moc jest tego słaba. Mój tato maił taką sytuację, że łapał sobie na takiego misia przywalił mu jakiś tam szczupaczek nie jakiś rekordowy a zachwile bum i wyciąga samo oczko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Witajcie Ostatnimi czasy zastanawiam czy zabezpieczać w jakiś sposób woblery z wklejonym w ster zaczepem np. wiggle warty, rapalki dt czy mannsy depth plus. Tyczy sie to głównie woblerów o zastosowaniu sumowym. Nie chciał bym stracić ryby życia bo oczko wypadło temu misiu Macie jakieś przykre doświadczenia ? a może ich moc jest wystarczająca żeby targać wszystko i nie ma sensu tym sobie głowy zawracać <_< wojtek tak jak rozmawialismy sprawdź chociaz mi sie wydaje ze w przypadku rapali predziej wyrwiesz ster z korpusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Z Sebile też nie miałem problemu nawet z zapiętymi sumkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witajcie Ostatnimi czasy zastanawiam czy zabezpieczać w jakiś sposób woblery z wklejonym w ster zaczepem np. wiggle warty, rapalki dt czy mannsy depth plus. Tyczy sie to głównie woblerów o zastosowaniu sumowym. Nie chciał bym stracić ryby życia bo oczko wypadło temu misiu Macie jakieś przykre doświadczenia ? a może ich moc jest wystarczająca żeby targać wszystko i nie ma sensu tym sobie głowy zawracać <_< wojtek tak jak rozmawialismy sprawdź chociaz mi sie wydaje ze w przypadku rapali predziej wyrwiesz ster z korpusu Taaa porozrywam wszystkie woblery na strzępy tylko po to żeby udowodnić, że wytrzymają Widziałem chyba w WŚ jakiś artykuł o sumowaniu gdzie na jednym ze zdjęć tail dancer był rozpruty, sum wisiał na stelażu, a ster z oczkiem w całości. Wiec wiadomo że chociaz jeden wytrzyma <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Kiedyś czytałem w WŚ test trollingowych woblerów na suma, który odbył się na Padzie bodajże (w każdym razie gdzieś we Włoszech). Marek Szymański pisał, że sam był zdumiony, że żadnemu z sumów nie udało się wyrwać oczka ze steru w Rapali DT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Może odgrzeje temat.U mnie dzisiaj poszła rybka +/- 180cm z wobkiem Rapali Trolls To Minow 20.Po kilkunastu minutach holu gdy sumek był przy pontonie poszedł tz został wyrwany ster z korpusu To trzeci przypadek w tym roku z wobkiem Rapali w roli głównej ( 2x TTM i raz Deep Tail Dancer )Jest to bardzo irytujące ponieważ nie został popełniony żaden błąd podczas holu a biedna ryba musi się męczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 (edytowane) ja porobiłem krótkie przypony łączące oczko steru z oczkiem mocowania kotwiczki. Rzuty i trollowanie wytrzymuje. Nie wiem jak z rybami powyżej 2metrów:) Edytowane 8 Września 2013 przez harp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebril Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) Osobiście mi się to jeszcze nie zdarzyło, ale dwukrotnie bylem świadkiem. Idąc za radą kolegi harp, powiązałem woblery w sposób taki jak na zdjęciu. Akcja woblera w żaden sposób się nie zmieniła, a przynajmniej ja tego nie zauważam. Rybom też to nie przeszkadza. Zakładam ze Rapala nie przyoszczędziła na drucie i obydwa oczka są w jednym kawałku Plecionka przyponowa Back Cat 80 lb. Nie jest to pewnie rozwiązanie idealne, ale w sytuacji gdy zostalibyśmy ze sterem w ręku, możemy jeszcze podjąć walkę. Edytowane 10 Września 2013 przez Nebril Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi