Skocz do zawartości

Kij do 120 g [porada] [kupię]

Rudy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę o pomoc w wyborze kija do casta myślę że taki do 120 g pod fatso14 i jacka no i lżejsze 10 slidery .Obecnie mam kij do 60 g z maxa ale nim 60 g się boję rzucać ponieważ mocno się wygina tak że kij musi dawać rade fatso 14 .

Jeśli ktoś ma jakiś do sprzedania to proszę o wiadomośc na pw albo w temacie .

Głównie z brzegu , wodery i po pas no i ostatnio coraz częściej z łódki. Kij raczej 2 częściowy bo budżet ograniczony. Byłem w pobliskim sklepie i jest jaxon xtpro , do 100 g . W dobrej cenie wiec może ten kij , a piszę to dlatego ponieważ zawsze skłaniam się do zakupu nowych rzeczy .

szukaj wędki dłuższej - około 210cm, może nawet i ciut więcej? Mocy ok 25lb.

W 2 kawałkach.

W budżecie do 200-250 będzie trudno.

Ja niedawno od kolegi z forum kupiłem kij, który obsłuży bez problemu opisywane przynęty i sytuacje.

St Croix Premier Casting PC70HF2.

Zapłaciłem niecałe 500 z wysyłka - wędka sprawdza się znakomicie. Ew szukałbym wędki o oczko lżejszej. Na forum, w dziale sprzedam dość często pojawiają się używane wędki dobrych firm. W tą stronę bym się kierował będąc na Twoim miejscu.

Sam do jaxona mam mieszane uczucia. Miałem ich kilka wędek i za cenę były ok, ale to jakiś fuks i szczęście się trafiało co do egzemplarzy, bo słyszałem też dziwne historie o tych samych seriach. XT mojego kolegi miała rękojeść obracającą się wokół blanku, złe kung-fu.

Hej.Kuba ma racje ,jakis czas temu był 4oz atc na m.pl ale pleciona go dmuchnął ,prawdziwa petarda :mellow: swietny kij..ale to bylo.

Ja łowie team dragonem 195cm i do 120gr a kupiłem go w f-m.pl za 150zł w promocji.

TD jak to td ,w fuji ubrany i miesisto-sprężysty blank-macham nim od slaidera 12cm po szczupaczka 30cm jaxona(troche przegiecie ale da rade)big bandit 19cm i waga pod 100gr lata ładnie ,fatso 14 itp.równiez a wedka pracuje juz pod rybka 60cm.Jesli na łodke byłbys z niego zadowolony.. :D

Pozdro Grzehu

Mam kijek Penn Trq Jig series 198cm cw. 2-5oz (60-140gr.) - linka 30-80lb

TRQ6FT6-MULTI1

http://www.penn-fishing-center.de/products/en/Rods/TRQ-Jig/P enn-TRQ-Jig-series.html

Jakbyś był zainteresowany pisz na priv. Nie ma go nigdzie w sprzedaży także rarytas :D

Sklep z powyższego linka posiada tylko wersje pod spinna.

pozdrawiam

30-80lb :huh:

tak podaje producent - znaczy kijek mocny B)

nic dziwnego, skoro jest przeznaczony do morskiego jigingu ... czy taki kij nadaje sie do zadanego tematu kazdy musi odpwiedziec sobie sam

Nie wiem czy do morskiego sie nadaje - nie próbowałem. Zapięta betoniara Abu z plećką 20kg. Łowie nim z łodzi na ciężkie woby i jigi z przeznaczeniem na wąsy, zapięty w trollu sum nie ma żadnych szans, nie mówiąc o zaczepach B)

Tak, wiem co jest napisane, do połowu tuńczyków, na słaoną wodę etc. Nigdy nie sugeruję co pisze producent- leży mi w łapie to biore. Co do dostępności kijka TEN SKLEP GO NIE POSIADA! Pisałem już do nich, że skoro go nie maja to żeby nie wprowadzali klienta w błąd. Jak zamówiłem po raz pierwszy to przysłali mi zupełnie coś innego i to pod spinn!! Tłumaczyli sie że Penn go już nie produkuje. Musiałem poszukać tego kijka na e-bay i wysłać im linka żeby go kupili tam i mi wysłali jeszcze raz - ostatnia sztuka...

Pozdro

aa i jeszcze jedno - tacy fachowcy w tym sklepie że próbowali mi wmówić że ten kijek który przysłali mi za pierwszym razem - jest pod multik!! Szczena mi opadła :huh: