grunwald1980 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Jest wiele ksztaltow glowek jigowych dostepnych na rynku, Jest duzo tematow na temat rodzaju przynet, jak nimi pracowac, nawet byl fajny temat o kolorach i jak byc moze ryby je rozrozniaja.A przeciez ta sama przyneta na innej glowce moze pracowac troche inaczej , mozna inaczej prezentowac ja przy dnie badz na samym dnie.Ja prawde mowiacd stosuje tylko 2 rodzaje glowek, zwykla "kulke" oraz w ksztalcie trojkata. Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 I mam jeszcze jedno pytanie.Zabrzmi conajmniej dziwnie.Spotkaliscie sie czasem z tym ze ryby atakuja glowki jigowe.Czy ktos probowal lowic na same glowki? Bez zbrojenia trupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Druga od dołu główka, bo taką łowiłem sprawdzała się świetnie na zarośniętych plyciznach bądź łagodnych spadach w połączeniu z dużą gumą można nią bardzo długo grać na nerwach drapieżników bo znacząco spowalnia opad a do tego potęguje to wszystko bardzo fajny efekt szybowania z delikatnymi odejściem na boki i do tego jest mało czepliwa gdy zachaczy o roślinność miękką :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Od niedawna używam główek typu football, nieźle sprawują się przy różnego rodzaju twisterach, wolniej opadają od klasycznych przy tym samym ciężarze.I koniecznie używam malowanych, w różne kolory, kontrastujące z gumą lub podobne do gumy. Ma to dwie zalety:- atrakcyjniejsza przynęta- brak utleniania się szkodliwego ołowiuA najlepszą frajdą jest to że sam je sobie robię i maluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Ktoś może polecić jakiś sklep z główkami Provocator w rozmiarach większych niż 7/0? akurat na allegro nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bierac Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Ja polecam tak jak koledzy wyżej Musagi na hakach Sasame. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Witam. Ma może ktoś informacje gdzie takowe haki można zakupić. Same haki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Ktoś może polecić jakiś sklep z główkami Provocator w rozmiarach większych niż 7/0? akurat na allegro nie ma.Provocator nie ma większych haków niż 7/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Od moich postów w których polecałem haki Musagi minęło już trochę czasu i tylko się utwierdziłem że innych nie potrzebuje w szczególności przy szczupakach, mają szeroki łuk i ciężko zgubić zębatego jak już hak się wbije.Ostatnio w mniejszych rozmiarach też się sprawdzają.Z czystym sumieniem jeszcze raz polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertouno Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Jeden z kolegów na tym forum oferuje główki na hakach Sasame ;http://jerkbait.pl/topic/58857-s-plecionki-power-pro-p-line-tcb8-i-tcb-na-metry-%C5%BCy%C5%82ki-p-line-na-metry-g%C5%82%C3%B3wki-sasame-gumy-mister-twister-usa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Ktoś może polecić jakiś sklep z główkami Provocator w rozmiarach większych niż 7/0? akurat na allegro nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Też niestety szukam . Mam kilka gramatur wiec Są tylko jakoś rzadko , ale nawet nie pamiętam gdzie kupiłem Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 A macie jakieś sprawdzone futbolówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Główki jigowe mnie nie interesują. Poszukuję samych haków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) "A macie jakieś sprawdzone futbolówki?"Załatw sobie haki a główki ci odleję. "Główki jigowe mnie nie interesują. Poszukuję samych haków."Też byłbym zainteresowany dużymi rozmiarami. Edytowane 29 Października 2015 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonSkrzypek Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Polecam haki Mustad i gamakatsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 spieszno na giełdę? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Ostatnio kupiłem na allegro Hayabusa na hakach 3/0.Haki są cienkie i nie podkuwane (w przeciwieństwie od wyższych rozmiarów, które zamawiałem kiedyś). Odlew jest byle jaki, mają nadlewki które będę musiał ściąć bo inaczej gumy nie założę. Niby nic wielkiego ale mając na uwadze, że to jedne z droższych główek (2,5 zł/szt) to czuję niesmak. Jednak czary goryczy dopełnił fakt, że jeden z haków miał zagiętą końcówkę grota.Nie polecam.Żałuję, że nie kupiłem sprawdzonych główek Musaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Polecam haki Mustad i gamakatsuA ja po przetestowaniu Mustadów, Provocatorów, Gamakatsu i Mikado uważam że w tym zestawieniu gamaki są zdecydowanie najsłabsze. Być może te rzeczy które mi przeszkadzają ktoś uzna za zalety. W gamakach przeszkadza mi to jak łatwo rozginają się haki, w mustadach nie odpowiadają mi pierścienie na kołnierzu, czego przezbrajam gumy i za bardzo się niszczą.Provocator uważam za świetne połączenie cech dobrej główki, kołnierz trzyma gumę pewnie ale tak bardzo jej nie niszczy, haka rozgiac mi się nigdy nie udało co w główkach Gamakatsu i mustad nie jest dużym problemem. Piszę tutaj o hakach w rozmiarach od 4/0 do 6/0.Jedyną cechą Provocatorów która uważam za wadę jest bardzo duży zadziar, jak zapomnę go zagiąć to czasem nie łatwo wypiąć rybe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybnycasanova Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 A ja po przetestowaniu Mustadów, Provocatorów, Gamakatsu i Mikado uważam że w tym zestawieniu gamaki są zdecydowanienajsłabsze. Być może te rzeczy które mi przeszkadzają ktoś uzna za zalety. W gamakach przeszkadza mi to jak łatwo rozginają się haki, w mustadach nie odpowiadają mi pierścienie na kołnierzu, czego przezbrajam gumy i za bardzo się niszczą.Provocator uważam za świetne połączenie cech dobrej główki, kołnierz trzyma gumę pewnie ale tak bardzo jej nie niszczy, haka rozgiac mi się nigdy nie udało co w główkach Gamakatsu i mustad nie jest dużym problemem. Piszę tutaj o hakach w rozmiarach od 4/0 do 6/0.Jedyną cechą Provocatorów która uważam za wadę jest bardzo duży zadziar, jak zapomnę go zagiąć to czasem nie łatwo wypiąć rybe.A jakie konkretnie Mikado używałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki1983 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 A ja po przetestowaniu Mustadów, Provocatorów, Gamakatsu i Mikado uważam że w tym zestawieniu gamaki są zdecydowanienajsłabsze.Jeżeli chodzi o moc,to faktycznie dość łatwo się rozginają. Chociaż mi żadna ryba nigdy nie zeszła z tego powodu. Co do ostrości to uważam jednak że Gamaki są w pierwszej trójce razem z Ownerami,i Sasame. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Lubie stosowac glowki jigowe w roznych ksztaltach,poniewaz niektore z nich wprawiaja przynete w dodatkowy ruch lub spowalniaja opad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Chce dodac o miejscu mocowania glowki i znaczenia tego dla pracy przynety.Tu raczej przyklad przynet plywajacych czyli Swimbait'ow.Zasadniczo sa dwa typy: za nos i za gore. Przyklady na zal. foto.Moja najczesciej uzywana gumka jest shaker Lunker City. Po niej SwimFish tez L.C.Moje uwagi sa do tej pierwszej gumki bo dawalem do niej przerozne ksztalty glowek aby uzyskac najlepsze efekty.No i najlepiej pracuje gdy szerokosc glowki jest wezsza/ciensza od korpusu.Mocowana za TOP emituje najwieksza fale i pracuje drobno (sandacz). Za nos mniejsza bo obraca sie bardziej wokol wlasnej osi obrotu.Jesli za nos to tylko na plyciznach. Za nos uzywam tez glowek typu Banana Jig Heads.Za nos lepiej pracuje SwimFisz (szczupak). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welfron1 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 CześćPoszukuje główek Wobble Jig. http://www.tjstackle.com/img/Jigs/JigStyles/CabelasWobbleJigunpaintedside.jpg Może ktoś wie gdzie w Polsce można je dostać lub ktoś z kolegów je produkuje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Czy ktos z kolegów oruentuje sie gdzie nabyc główki na haku nr 4 o wadze 7 i 9 gram ale bez kolnierza zeby nie rwaly sie keitechy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi