Skocz do zawartości

Główki jigowe

Jarek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Poszukuje główek Wobble  Jig.  http://www.tjstackle.com/img/Jigs/JigStyles/CabelasWobbleJigunpaintedside.jpg Może ktoś wie gdzie w Polsce można je dostać lub ktoś z kolegów je produkuje?

Pozdrawiam 

Produkuja to pod nazwa Dorado.Ma je Pleciona z W-wy.Oszukuja na gramaturze np. 15 i 10g waza 12,5g.

• 2 tygodnie później...

Powitać :)

Panowie - doradźcie mi jakieś dobre główki jigowe.

Potrzebuję czegoś na cienkim, a mocnym drucie - najlepiej czarnym.

Waga - 14g

Rozmiar - 2/0

Lubię obecne główki VMC i Mustad'y ale VMC nie produkuje rozmiaru 2/0 o gramaturze 14g.

A z kolei Mustad ma 15g...a te już są troszkę za ciężkie.

Mam specyficzną gumę do uzbrojenia i szukam czegoś sprawdzonego ;)

W tej gramaturze , rozmiarze haka i kolorze byłoby coś z Kamatsu . Pytanie tylko , czy to będzie hak cienki i mocny według Twoich kryteriów . Używam 3/0 14 gr i 16 gr dosyć często . Sandacze wcina bezproblemowo . Choć i tak najbardziej lubię Gamaki  :) .

Sprawdź główki Hayabusa :)

Musaga od jakiegoś czasu zaczęła wpuszczać na rynek główki o marnej jakości (cienki drut, który rozgina się nawet pod linką 5-6lb). Ich ostrość pozostawia wiele o życzenia. Kiedyś wprowadzali do obiegu tylko i wyłącznie japońskie haczyki Sasame (bardzo ostre, kute i mocne). Teraz wprowadzają chińskie gówno pod marką Sasame.

• Like 1

Sprawdź główki Hayabusa :)

Musaga od jakiegoś czasu zaczęła wpuszczać na rynek główki o marnej jakości (cienki drut, który rozgina się nawet pod linką 5-6lb). Ich ostrość pozostawia wiele o życzenia. Kiedyś wprowadzali do obiegu tylko i wyłącznie japońskie haczyki Sasame (bardzo ostre, kute i mocne). Teraz wprowadzają chińskie gówno pod marką Sasame.

Hm moje są ok ale ostatnio nie zamawiałem.

Niemniej Twoje spostrzeżenie odnośnie Musaga pokrywają się z moimi z na temat Hayabusa, o czym pisałem w tym temacie stronę wcześniej.

Kiedyś Gamakatsu były "och i ach"...a 3 lata wstecz, łowiłem na gamki w UK to rozmiary "1" i "1/0" rozginałem na Jaxon'owej żyłce 0.14 :/

Kamatsu obczaję w jakimś sklepie przy najbliższej okazji. Miałem rozmiary 3/0 i 4/0 - miały gruby drut...z moimi cienkimi plecionkami było "rwanie na ekranie" ;)

Ciężko o coś na prawdę dobrego w ludzkiej cenie...bo "Daiwa Tournament" odpychają ceną...

Na zdjęciach są główki odlewane na hakach jigowych Matzuo z zadziorem .... niewłaściwe zdjęcia czy wprowadzanie w błąd kupujących ;) ?

Ja tam widzę haki bezzadziorowe. Poza tym nie sądzę aby ktoś wystawiał do sprzedaży główki standardowe jako bezzadziorowe...Po co sobie samemu strzelać w kolano...

Ja tam widzę haki bezzadziorowe. Poza tym nie sądzę aby ktoś wystawiał do sprzedaży główki standardowe jako bezzadziorowe...Po co sobie samemu strzelać w kolano...

Dzięki kolego. Po kilku wyprawach na okonie doszedłem do wniosku, że oryginalne haki bez zadziorów będą lepszym rozwiązaniem, niż nieudolne zaginanie tego ustrojstwa.

Edytowane przez jaceen

• 1 miesiąc temu...

Cześć!

Dawno temu, kiedy w kręgu moich wędkarskich zainteresowań rządził połów okoni technikami UL, kupowałem główki jigowe na cienkich, bardzo mocnych, czarnach hakach. Charakterystyczne w nich było obniżone położenie ołowiu względem haka oraz skromny (wąski) kołnierzyk odpowiedzialny za trzymanie gumy. Nie posiadały żadnych oznaczeń na ołowiu. To były najlepsze główki na jakie kiedykolwiek łowiłem.

Garbusy mi przeszły, główki się skończyły, a ja nie uzupełniałem zapasów. Nie mogę przypomnieć sobie jakiej były one marki. Wiem na pewno, że były dostępne w Bassie przy Wolskiej i tam się w nie zaopatrywałem (ponad 10 lat temu?)

Konia z rzędem temu, kto pomoże mi je zlokalizować i nazwać :)

W

Edytowane przez Wojtek B.