tpe Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Tak jest, początek końca Dextera dziś w nocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Co dla mnie oznacza - seans jutro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Czterdziestolatek! Mogę go oglądać na okrągło delektując głębią i bawiąc smaczkami. No ale to scenariusz wybitnego erudyty: profesora Toeplitza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 A tam , Wilku , zaraz profesor To był peerelowski propagandzista posługujący się dyplomem profesora i jak ogromna wiekszość naszej profesury , w poskokach wykonujący prace zlecone po linii i bazie . Dziś występująca w roli tzw niezależnych ekspertów .. albo w Biedronkach Czterdziestolatek , Czterej pancerni oraz Stawka większa niż życie , to trójca załganej szmira , która sformatowała niejednego , taka sama jak Nazi matki , nazi ojcowie . Ale telewidze to kupią , w świat dalej poniosą detą apologię w jaźn wdrukowaną przez oczka szeroko otwarte i paszczę jeszcze szerzej rozdziawioną .Telewidz - to jednak nie brzmi dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Na pewno Sławku masz sporo racji. Tylko kiedy odrzucisz całą tą otoczkę, choć czasami fakt, trudno ją odrzucić, to mimo wszystko okaże się, że były to całkiem zgrabnie zrealizowane seriale. Zwłaszcza, że w tym okresie wychodziła cała masa knotów klasy najwyższej by przywołać choćby Życie na gorąco z redaktorem Majem jako peerelowskim Bondem na czele.Powstało też wiele bardzo ciekawych, o których niewiele się mówi i nie każdy pamięta. Fakt, siermiężny i aktorsko koszmarny ale tematycznie bliski (kłusownictwo na Mazurach) "Akwen eldorado", który od czasu do czasu sobie przypominam. Warto wrócić do Kapitana Sowy czy Barbary i Jana. W porównaniu z "Pierwszą Miłością", "M jak masturbacja" czy Klanem to wolę pancernych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 @thymalus, opis Czterdziestolatka jako zgrabnie zrealizowanego serialu, ma się tak do tego filmu, jak "zgrabnie zrealizowany tekst" w stosunku do - czy ja wiem - Zaczarowanej Dorożki Gałczyńskiego. Może przesadziłem, ale to by było śmiesznie i lepiej w tę stronę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Masz rację, porównanie poezji do prozy jest śmieszne... Młody jesteś sądząc ze zdjęcia, a okres który pokazuje czterdziestolatek zapewne znasz z opowieści rodziców. W dalszym ciągu pozostaję przy swoim zdaniu, że był to zgrabnie zrealizowany serial o mocno propagandowym wydźwięku. Skoro jednak twierdzisz, że jest to dzieło polskiej kinematografii... o gustach się nie dyskutuje. Zwłaszcza, że za moment jeszcze przeczytam, że Czterdziestolatek bije na głowę Rękopis znaleziony w Saragossie, Ziemię obiecaną, Nóż w wodzie czy choćby serial...Dom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Nie mam jak zwykle najmniejszego zamiaru nikogo obrazić , dotknać ani też dyskutowac o gustach , które są przecież równie unikalne , co i niedotykalne . Jednak telewizja to jest nędzny medialny śmietnik który od miana beznadziejnej ch..jni ratuja tylko co ambitniejsze reklamy . Kradnie czas który moglibyśmy poświęcić choćby na spacer z psem , książki , brydża , miłą rozmowę z żoną z ciągiem dalszym , kino albo teatr , w ostateczności iść na ryby albo wiosłować spacerówką w górę rzeki . Albo muchy na bolenie ze stojacej wody przy całkowitej bezradności Nawet piwo z puszki jest lepsze .. Thymalusie , produkcyjniaki nigdy w Polsce nie zeszły ze sceny. Sami swoi były dla pierwszego pokolenia awansu społecznego , Czterdziestolatek to cream de la cream dla gierkowskiego aktywu , a Pokłosie miód maliną dla tutejszych europejsów .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Ruszył drugi sezon Vikingów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Ruszył też drugi sezona hannibala. Pierwszy odcinek... ma swoje momenty, bardzo tematyczne z naszym forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Jeszcze przede mną, ale na 100% będę oglądał, tym bardziej jeśli są momenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Hannibal na pewno będzie świetny (też jeszcze nie widziałem 1odcinka 2 sezonu...) z nowych seriali mogę dorzucić Black sails i Klondike - oba nadprawde dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 ... z nowych seriali mogę dorzucić Black sails i Klondike - oba nadprawde dobre!Nie ma szans bym dał radę śledzić oba, zeznawaj, który lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Jak ktoś ma HBO to polecam w poniedziałki o 22:00 "Detektyw" - świetna rola Matthew McConaughey'a i Woodiego Harrelson'a, aczkolwiek oglądanie ma sens tylko od pierwszego odcinka:) Poza tym "Gra o tron" i "Kontra" też produkcji HBO, szczerze polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 TEGO NIE OGLĄDAĆ!http://www.filmweb.pl/serial/The+Following-2013-655968naciągane jak guma w majtach.Mogę za to polecićHomelandhttp://www.filmweb.pl/serial/Homeland-2011-595358 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Jeśli ktoś lubi "żywe trupy" to polecam serial „The Walking Dead” http://www.filmweb.pl/serial/The+Walking+Dead-2010-547035# 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 polecam House of Cards, jest już większa część drugiego sezonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Polecam życie bez telewizora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Jak ktoś ma HBO to polecam w poniedziałki o 22:00 "Detektyw" - świetna rola Matthew McConaughey'a i Woodiego Harrelson'a, aczkolwiek oglądanie ma sens tylko od pierwszego odcinka:) Fakt-świetny film. Klimat z "7" prawie idealnie podrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Detektyw rozbraja klimatem. A odcinek z gangiem motocyklowym mnie powalił. Poza tym - Panowie - poczytajcie oficjalny facebook serialu. Tam jest tyle ukrytych znaczeń, wskazówek, zmyłek. Można zwariować.No i intro z piosenką, równie dobre jak w Borgiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Namówiliście mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Widzę, że piszecie o detektywie - będę musiał sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 "detektyw" rozwala klimatem.Wciagam jeden na wieczór i jeden z lepszych filmów jakie oglądałem ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Niestety w drugim sezonie będzie juz inna obsada. W poniedziałek ostatni odcinek. Ogólnie jeżeli chodzi o seriale HBO rulez! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Fakt, 'Detektyw' i dłuuugo nic obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi