Artech Opublikowano 11 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2024 To rzeczywiście zacznij od Rodziny Soprano ????Do listy dopisz jeszcze Kroniki Times Square ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 11 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2024 Z seriali do obejrzenia w HBO jeszcze: Czarnobyl (top!), Detektyw (1 seria top! i na tym można skończyć), Kompania braci. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 11 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2024 To rzeczywiście zacznij od Rodziny Soprano Do listy dopisz jeszcze Kroniki Times Square Soprano, to "pozycja" obowiązkowa, tak jak Gra o Tron.W tych dwóch przypadkach oglądałem dwa razy i pewnie jeszcze w te klimaty wrócę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 11 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2024 Z seriali do obejrzenia w HBO jeszcze: Czarnobyl (top!), Detektyw (1 seria top! i na tym można skończyć), Kompania braci.Dodał bym jeszcze FargoA Gra o Tron nie moja bajka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 11 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2024 Dodał bym jeszcze FargoA Gra o Tron nie moja bajkaDziękuję, sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2024 Z seriali do obejrzenia w HBO jeszcze: Czarnobyl (top!), Detektyw (1 seria top! i na tym można skończyć), Kompania braci.A ja mimo wszystko polecę 2. i 3. serię "Detektywa" - większość odsądza od czci i wiary 2. serię, bo zupełnie inny, wielkomiejski klimat, ale dla mnie była fajną zmianą po 1. serii, która oczywiście podniosła poprzeczkę bardzo wysoko. A odnośnie "Kompanii braci", gdy obejrzałem ciągiem "Kompanię braci", "Bitwę o Pacyfik" (również polecam) i zacząłem oglądać "Władców przestworzy", małżonka zaprotestowała, ponieważ trzeci serial w kolejności o wojnie to było za dużo, co w pewnym sensie stanowi komplement dla realizmu tych seriali (np. odcinek "Kompanii braci" o wyzwalaniu obozu koncentracyjnego - zostaje w pamięci...). Z innych seriali polecam również:- The Fall (z Gillian Anderson, tą z Archiwum X),- Line of Duty (Wydział wewnętrzny) - wszystkie sezony,- Formuła 1 - Jazda o życie,- Senna,- Gambit królowej,a z polskich, choć to już pewnie było wcześniej:- Rojst - wszystkie sezony,- 1983 - ciekawe political fiction,- Ślepnąc od świateł (Dario...). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zapewne w Y wolny początek jest spowodowany efektem zbrodni na gubernatorze i ma efekt przysłowiowego bejsbola w łeb. Myślę ze koniec będzie epicki.Landman - to serial o amerykańskim przemyśle wydobywczym. Jak funkcjonuje, jak działa i jakie reguły nim żądzą, sprawia że jest niezmiernie ciekawy. Na dokładkę w prosty i banalny sposób wyjaśnia zielony bełkot, a na dokładkę jest Billy(rola świętego mikołaja moja ulubiona). PS. To serial o prawdziwej Ameryce tej pomiędzy dwoma wybrzeżami. Jak to jest prawdziwa Ameryka to cieszę się, że mieszkam w Europie . Teraz będzie spojler. Serial mi się podoba i oglądam go razem z moją ulubioną małżonką. Nie wchodząc w szczegóły, jest ona osobą mającą doświadczenie w zarządzaniu zakładem przemysłowym. Otóż mamy tu kilka ciekawych przypadków, na które małżonka zwróciła uwagę. "Doświadczona" ekipa usuwa awarię zaworu z gazem, waląc metalowym młotkiem w metalowy klucz francuski. Efekt- 3 panów idzie do piachu. Kolejna ekipa jedzie wymieniać rury. Oczywiście nikt się nie przejmuje jakimiś godziami pracy. Efekt- zmiażdzona ręka. By było weselej za rannego wchodzi żółtodziub. Udaje mu się. Kolejny przypadek. Koleś (rozumiem, że jakiś brygadzista/kierownik) włazi na ciężarówkę z niezabezpiczonymi rurami. Przyjeżdża pan zarządzający.... i zamiast sprowadzić go na ziemię, pojechać po wypłacie itp. itd. to wdaje się w dyskusje. Rury się obsuwają i mamy kolejnego trupa . Przyznam się, że może jestem psycholem, ale ten trzeci przypadek spowodował u mnie wybuch śmiechu. Powinien to być ulubiony serial wszystkich BHP-owców. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2024 Jak to jest prawdziwa Ameryka to cieszę się, że mieszkam w Europie . Teraz będzie spojler. Serial mi się podoba i oglądam go razem z moją ulubioną małżonką. N.Ile Ty masz tych małżonek , bo stwierdzenie "ulubiona małżonka" sugeruję iż na jednej się nie kończy ? ????A tak na poważnieCiężko znaleźć serial (może poza dokumentem)w którym ktoś oblatany w jego tematyce nie znajdzie kilku/kilkunastu baboliNie wiem czy wogóle się da taki znaleźć.Więc lepiej chyba za głęboko nie wnikać, żeby nie psuć sobie rozrywki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2024 Rodzina Soprano. Próbowałem wiele razy i nie trafia do mnie. Kroniki Time Square to chyba moje Top 3 seriali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2024 (edytowane) Ciekawe jak po ponad 30-u latach wyglądałby powrót do serialu Miasteczko Twin Peaks.Pamiętam jak w którymś odcinku pojawiło się UFO i to był mój "rozwód" z tym serialem. Edytowane 12 Grudnia 2024 przez SID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Ciekawe jak po ponad 30-u latach wyglądałby powrót do serialu Miasteczko Twin Peaks.Pamiętam jak w którymś odcinku pojawiło się UFO i to był mój "rozwód" z tym serialem. Daje radę . W tym roku odświeżony ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2024 Daje radę . W tym roku odświeżony Może kiedyś dokończę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euzetet Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Na Apple TV - Serial ,Sprostowanie - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 20 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 yellowston Było i się zmyło.Zdecydowanie najsłabszy sezon. Ale trochę się mimo wszystko postarali. Były momenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 20 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 Historia zatoczyła koło czyli "back to the nature". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 25 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2024 (edytowane) Polecam zdecydowanie: GB, muzyka i klimat lat 80-tych! Edytowane 25 Grudnia 2024 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Właśnie kończę Ozorków i bardzo polecam, a teraz zaczynam oglądać 4 bloks. https://youtu.be/OboeYzrZQh8?si=ZAhgl7C-vo3DqBHG Edytowane 7 Stycznia przez SID 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) A odnośnie "Kompanii braci", gdy obejrzałem ciągiem "Kompanię braci", "Bitwę o Pacyfik" (również polecam) i zacząłem oglądać "Władców przestworzy", małżonka zaprotestowała, ponieważ trzeci serial w kolejności o wojnie to było za dużo, co w pewnym sensie stanowi komplement dla realizmu tych seriali (np. odcinek "Kompanii braci" o wyzwalaniu obozu koncentracyjnego - zostaje w pamięci...).Do tej serii zdecydowanie zabrakło Ci - The Liberator! Moim zdaniem nie ustępuje żadnemu z wymienionych. Nakręcony w ciekawej technologii i co najważniejsze spory udział w nakręceniu mieli w nim Polacy: Edytowane 7 Stycznia przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia (edytowane) Świt Ameryki / American PrimevalOto Ameryka... w 1857 roku. Przedziwna kraina pełna cierpienia, w której niewinność i spokój przegrywają ze strachem i nienawiścią. Pokój to domena mniejszości, podobnie jak przyzwoitość - nie wspominając już o współczuciu. Na tej nieludzkiej ziemi nie ma gdzie się schronić i każdy ma tylko jeden cel - przeżyć. "Świt Ameryki" to fabularyzowany obraz i dogłębna analiza brutalnego zderzenia kultur, religii i społeczności kobiet i mężczyzn walczących i ginących za prawo do tej ziemi. PS. Obejrzałem ciurkiem - zdecydowanie polecam. Edytowane 11 Stycznia przez vako 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia Właśnie kończę Ozorków i bardzo polecam, a teraz zaczynam oglądać 4 bloks. https://youtu.be/OboeYzrZQh8?si=ZAhgl7C-vo3DqBHGTak się zastanawiam skąd ja wziąłem tych "Ozorków", pewnie od Makłowicza.Oczywiście miałem napisać Ozark* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 21 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca Obejrzałem jednym ciągiem całość. Mocne i dobre kino. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 22 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca Obejrzałem jednym ciągiem całość. Mocne i dobre kino.Myślę, że to pozycja "obowiązkowa" dla każdego rodzica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 22 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca Jak ktoś czuje niedosyt po ostatnim sezonie Yelowstone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 23 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca Nalepszy z tej serii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi