Skocz do zawartości

Seriale

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Macie coś do polecenia w klimatach apokaliptycznych, zombie itp.? Oprócz Walking Dead(od 3 sezonu nie da się oglądać) i Fear the walking dead.

Możesz sprawdzić Z nation. Zakończył się kilka tygodni temu, ale bezproblemowo znajdziesz w necie. Momentami trzyma w napięciu, są naprawdę głupie akcje i śmieszne. Ogólnie takie lżejsze podejście do tematu zombie niż Walking Dead.

Z jakichś apokaliptycznych to może jeszcze Falling Skies, kilka sezonów walki ziemian z jakimiś alienami. The Strain jeszcze jest, o jakichś pseudo wampirach ale to już na mega nudę.

A z seriali o "normalnych" ludziach i zdarzeniach to Rodzina Soprano! Uwielbiam  i polecam :)

• 3 tygodnie później...

Ostatnio obejrzane:

Chciałem sobie  przypomnieć pewne fragmenty "Zakazanego Imperium" i... wpadłem ponownie :) . Poleciały wszystkie sezony...

Nie wiem, czy wymieniany był tu serial RZYM- 2 sezony- świetny.

Dodatkowo ostatnio obejrzałem "Krew  Krwi"- sezon2- może być.

"Instynkt" Vegi- nie ma porównania do Pitt Bulla- po pierwszych odcinkach denerwuje, potem wciąga...

Jeśli ktoś lubi klimaty takie lekko noir to polecam, choćby dla widoków (też wędkują  ;), choć to nie o tym), nowozelandzki "Tajemnice Laketop".

Wczoraj kupiłem natomiast "Demony da Vinci"- pierwszy sezon nawet fajny- pewnie spadnie w weekend.

A w kolejce czeka jeszcze "Ripper Street- tajemnice Kuby Rozpruwacza" :) .

No i nieśmiertelne "07 zgłoś się" :rolleyes: .

Wpadłem przypadkiem na pilot serialu Lucifer. Od razu pociągnąłem kolejne 4 odcinki. Jak na razie to wsio.

Serial o tym jak to Lucyfer władał piekłem i postanowił sobie zrobić wakacje na ziemi, jako właściciel klubu nocnego.

Dawno nie oglądałem tak fajnego serialu.

Edytowane przez rower26

Wpadłem przypadkiem na pilot serialu Lucifer. Od razu pociągnąłem kolejne 4 odcinki. Jak na razie to wsio.

Serial o tym jak to Lucyfer władał piekłem i postanowił sobie zrobić wakacje na ziemi, jako właściciel klubu nocnego.

Dawno nie oglądałem tak fajnego serialu.

Oglądam, oglądam. Ale Vinyl lepszy. Bardziej naturalistyczny i mniej bajkowy.

Ragnar Lothbrok był jeden, później jego synowie robili zadymkę w Europie.

Rollo w historii spiknął się z żabojadami, w serialu nie wiadomo, co wykombinują. 

nie do końca. jest kilka źródeł dotyczących Ragnara i niektóre mówią o kilku postaciach, których dzieje miały się z czasem złożyć w jedną historię (w jednym ze źródeł wskazano nawet, że "Ragnar" i Lothbrok" to dwie różne osoby). Nie wiadomo, która wersja jest prawidłowa.

Podboje synów są potwierdzone, ale nie wiadomo, czy ojciec był jeden :-)

Na marginesie, nie wierzę w cuda o powrocie Rollo na jasną stronę mocy po wyrżnięciu całej osady Wikingów :-)

• Like 1