Skocz do zawartości

Seriale

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Co prawda to nie serial ale wypada mi polecić ten film - Salut 7. Produkcja ....... rosyjska i akcja w czasach CCCP. Mimo to uważam że warto. Najlepsze sceny to te na statku "Po kropelce"  i na łódce.

Edytowane przez vako

Cofnąłem się nieco i nie widzę , żeby ktoś coś pisał ... Dzisiaj w pakiecie na Canal+ "Grzesznica ( The Sinner ) z Jessicą Biel . Drugi odcinek kryminału , w którym wszystko wydarza się na początku , by później odpowiedzieć na pytanie "dlaczego ?". I dwa kolejne odcinki "Snowfall" , na fali "Vinylu" i "Deuce" kolejny serial z epoki ( tym razem najmłodszej , bo lata 80-te ) , poruszający temat początków dystrybucji koki z Kolumbii pod płaszczykiem cichego błogosławieństwa CIA ( no chyba , że coś pokręciłem po pierwszych dwóch odcinkach ;) ) . Świetna muzyka i wciągająca akcja . Jeden i drugi godny polecenia . No chyba , że to efekt stycznia . I to bez lodu  ;) .

Panowie tak genialna narodowa telenowela "Korona królów" już po 10 odcinkach a tutaj cisza...toż to hit porównywany do Gry o tron :D 

Dzisiaj miałem nieprzyjemność oglądać to coś i muszę przyznać, że jakiekolwiek posty na temat tego serialu lepiej nadają się do tematu "Jerkbait się śmieje" 

A wracając do poważnych seriali to zacząłem oglądać polecany tutaj Peaky Blinders i chociaż nie przepadam za serialami przedstawiającymi minione epoki to ten przypada mi do gustu :)

Niedawno ogarnąłem też Narcos 3... dla mnie bomba jak dwie pierwsze serie, teraz czekam na 4 która ma byc w tym roku :)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Dla miłośników serialowych "Gwiezdnych Wrót", "Gwiezdnych Wrót; Atlantis", oraz "Gwiezdnych Wrót; Universum", 15 lutego pojawi się nowa odsłona tegoż filmowego świata, "Stargate Origins". Ciekaw jestem, jak twórcy poradzą sobie z odnowioną historią, pogrzebią ja ostatecznie, czy też dadzą radę i historia opowiedziana na nowo wciągnie starych i zyska nowych fanów. Ja z pewnością obejżę. Jak i wszystkie poprzednie :P

A już od 02,02 Netfliks zaproponuje nowy serial, "Altered Carbon", dziesięcio odcinkowy serial sf, o budżecie ponad 70 milionów $. Recenzje są różne, ale chętnie sam się przekonam, czy jest to kasa wyłożona na dobrą rozrywkę, czy też jest dla odmiany jakiś ciekawy pomysł na opowiedzenie frapującej historii :)

• Like 1

Stary z 2004 ale naprawdę dobry Karny Batalion może i Ruska produkcja ale moim zdaniem jeżeli chodzi o "wojenne" seriale to "wymiata"????A z nowości polecam Brytania fajnie zrobiony serial który nieźle się zapowiada(dopiero 2 odcinki)????

Edytowane przez Karas06
  • Like 1

:)

Dzięki za polecenie. Teraz jeszcze proszę, byś w miarę możliwości napisał, dlaczego akurat te seriale polecasz :)

Spoko:

Love/Hate: Świetny serial w klimatach gangsterskich.  Świetnie dobrani aktorzy,super irlandzki klimat, barwne postacie, sporo 

zwrotów akcji i naturalność bijąca z ekranu. Generalnie jeden z z moich ulubionych serialów.

Objawienia: Serial dla fanów egzorcysty. Bardzo fajny i trzymający w napięciu serial.

Żądza krwi:  Bardzo mroczny serial taki  psychologiczny thriller. Gorąco polecam.

Miracles: Serial o zjawiskach paranormalnych tylko 13 odcinków nie wszystkie rewelacyjne ale jest parę perełek najlepiej zobaczyć pierwszy odcinek  :)

Life on Mars: Fajny serial BBC o tym jak gliniarz z 2005 przenosi się do lat 70. Fajna atmosfera lat 70, ciekawe zagadki kryminale . Polecam
  • Like 3

• 2 tygodnie później...