Skocz do zawartości

Seriale

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Punisher, sezon 2.

Pierwsze dwa, trzy odcinki pędzą w takim tempie, że nie ma czasu na głębszy oddech ;) Później akcja trochę siada, pojawia się kilka wątków, które wyraźnie zostały dopisane po to, by serial miał odpowiednią ilość odcinków. I choć komiksowe uproszczenia fabularne bywają kwaśne, to całość, łącznie z brawurowym ostatnim odcinkiem pozostawia dobre wrażenie i z chęcią zobaczyłbym trzeci sezon. Którego nie będzie...

Bodyguard.

Brytyjski serial kryminalny z polityką w tle, bardzo przyzwoicie zagrany i ze znakomitą pracą operatora. Sposób filmowania niektórych scen - rewelacja. Polecam.

The Umbrella Academy.

Świerze spojrzenie na nieco oklepany ostatnimi czasy motyw postaci superbohaterskich, tym razem mamy grupę młodych ludzi, dla których ich "moce" są przyczyną całego pasma traum i porażek. Rodzina, którą stanowią, jest dysfunkcyjna i wciąż się rozpada, a tylko jednocząc się może zapobiec zagładzie życia na Ziemi. Serial przemyślany, dopracowany zadziwiająco dobrze, a rola sześćdziesięcioletniego mężczyzny uwięzionego w ciele nastolatka zagrana brawurowo. Warte zobaczenia. I posłuchania, bo ścieżka dźwiękowa najwyższej próby.

The Ekspanse.

Trzeci sezon będący kontynuacją i zwieńczeniem dwóch poprzednich. Moim zdaniem najlepszy serial SF ostatnich lat, starający się przedstawić rzeczywistość kosmosu bez udziwnień w stylu teleportacji czy prędkości nad świetlnych. Grawitacja odgrywa tu znaczną rolę podczas przyspieszania, hamowania i spacerów po obcych planetach. Rozbity nos krwawi, a później przez kilka dni jest opuchnięty. Czysta woda i tlen są bardzo cenne, a obce formy życia są całkowicie  - obce :) Jedyne, co mnie trochę irytowało, to dźwięk silników rakietowych :D Całość, wszystkie trzy sezony jest bardzo solidnie zrealizowana, motywacje bohaterów zrozumiałe, po zakończeniu sezonu trzeciego miałem wrażenie przeczytania fajnej powieści SF. Miłośnikom tej literatury gorąco polecam.

• Like 5

Dla fanów anime polecam serial DEATH NOTE. Naprawdę świetny, fajna kreska, wciągający scenariusz , wiele zwrotów akcji.

No i dobra muzyka. Było kilka ekranizacji fabularnych, ostatnio coś nowego pełnometrażowego z USA ale ja polecam anime :)

https://youtu.be/jFfUva_QE3k

Edytowane przez Krzysiek P

Dzisiaj skończyłem "True Detective 3". Świetny scenariusz i sam pomysł na prowadzenie narracji na przestrzeni lat śledztwa , bezbłędny Mahershala Ali z partnerującym mu Stephenem Dorffem . Jeden z lepszych ostatnio seriali , polecam .

Również obejrzałem, bardzo dobry serial.

Czekam na finał "Gry o tron" Ma byc scena bitwy nie znana jeszcze światowemu kinu :)

No to już jest:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=3efx7pVNEow

A jak któś chce więcej pogrzebać to tu:

http://westeros.pl/

Edytowane przez vako
  • Like 1

Ja asnie skończylem "Punishera" .... Wcześniej poraz kolejny "wikingowie" ..... Co teraz.... Hmmm netflix daje duże pole do popisu.... Fajny serial "unsolved"... Historia śmierci Biegiego i Tupaca oraz sledzwteo z tym związane.... Ogladniete w jedną noc... Polecam jeżeli ktoś lubi te klimaty...

Co do gry o tron.... Za duże zaległości mam... Boję się zaczynać...

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Za to ile mocnych wrażeń :rolleyes:

A tak na serio - Gra o tron to jeden z przełomowych seriali, które po prostu warto zobaczyć. Nieźle napisane i zagrane, rewelacyjnie sfilmowane. Przed finałem sam zrobię sobie "powtórkę z rozrywki" i powtórzę poprzednie sezony. 

• Like 1

Za to ile mocnych wrażeń :rolleyes:

A tak na serio - Gra o tron to jeden z przełomowych seriali, które po prostu warto zobaczyć. Nieźle napisane i zagrane, rewelacyjnie sfilmowane. Przed finałem sam zrobię sobie "powtórkę z rozrywki" i powtórzę poprzednie sezony.

A może się zatem skusze....

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka