Skocz do zawartości

Seriale

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

No a ja mam mieszane uczucia jesli chodzi o GOT. Niby jest ok ale nie jest to juz to. Czegos mi brakuje. Wydaje mi sie, ze za bardzo "zajezdza" mi tu juz taka typowa Hollywood'zka fabula. 

Dopoki serial byl oparty na podstawie ksiazek bylo ciekawie i nieprzewidywalnie. To go odroznialo od innych produkcji. Teraz jakos nie ogladam tych nowych odcinkow z jakims ogromnym zafascynowaniem jak pierwszych kilka sezonow. Choc oczywiscie przyznaje, ze na kazdy nowy czekam. No zobaczymy jak bedzie dalej. 

• Like 2

No a ja mam mieszane uczucia jesli chodzi o GOT. Niby jest ok ale nie jest to juz to. Czegos mi brakuje. Wydaje mi sie, ze za bardzo "zajezdza" mi tu juz taka typowa Hollywood'zka fabula. 

Dopoki serial byl oparty na podstawie ksiazek bylo ciekawie i nieprzewidywalnie. To go odroznialo od innych produkcji. Teraz jakos nie ogladam tych nowych odcinkow z jakims ogromnym zafascynowaniem jak pierwszych kilka sezonow. Choc oczywiscie przyznaje, ze na kazdy nowy czekam. No zobaczymy jak bedzie dalej. 

Mam tak samo, pierwsze cztery sezony oglądałem z zapartym tchem. (...)

​Spojlery będę usuwał.

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 1

Ten odcinek to nawet ja próbowałem obejrzeć, ale w dzień się nie dało. Masakrycznie kiepsko zrobiony technicznie, nie dość, że ciemno to jeszcze jakiś niby śnieg.

Zrobione tak jakby chcieli ukryć niedociągnięcia...

No cóż to nocna bitwa i pojawieniu się NK zawsze towarzyszy zamieć śnieżna(Hardhome, wyprawa za Mur i EW). Spróbuj co najmniej w 1080p i po kłopocie.

Koledzy.

Nie chcę wprowadzać tutaj cenzury, pamiętać też trzeba, że niektórzy nie chcą czytać spojlerów. Rozumiem również potrzebę porozmawiania o niektórych szczegółach, które zapadły w pamięci, podobały się niezwykle, lub wręcz przeciwnie :) Jak więc pogodzić wszystkie te sprzeczne oczekiwania? Myślę, że najprostszym sposobem będzie wyraźne zaznaczenie typu: "UWAGA SPOJLER". Myślę, że taka informacja zawarta na początku spojlerowego posta powinna zabezpieczyć interesy wszystkich. Kto nie chce, nie będzie czytał, lub zostanie ostrzeżony i przeczyta na własną odpowiedzialność. Apeluję o dojrzałość, cała spojlerowa dyskusja (posty i odpowiedzi na nie) mają zawierać ostrzeżenia przed właściwymi informacjami. Liczę, że w ten sposób wolność wypowiedzi oraz szacunek dla tych, którzy chcą sami zostać zaskoczonymi "jak to się stało" będą zachowane B)

• Like 1

OK, do dyskusji spojlerowej, w najgorętszym obecnie serialu, czyli GOT, powstał odrębny wątek. Gdy gorączka przeminie, czyli za jakieś cztery tygodnie, wątki zostaną połączone. Do tego czasu wszystkich chcących pogadać w temacie "Gry o tron" zapraszam tutaj:

http://jerkbait.pl/topic/125892-got-sezon-fina%C5%82owy-spojlery/

• 2 tygodnie później...

UWAGA SPOILER GOT

Wszystko zostało spłycone, najfajniejsza laska ścięta, z trzeciej najfajniejszej zrobili wariatkę, smok zabity w niewiarygodny sposób, strategie bitewne bezsensowne, mądre postacie zgłupiały, głupia i naiwna może zostać królem...

I jeszcze taki szowinistyczny przekaz:
jedna panna po relaksie przed bitwą dostała takiego kopa, że załatwiła największego hardcora 8 sezonów, druga, odrzucona przez ukochanego ze złości spaliła wszystkich.
Morał stary, jęczy w nocy, nie warczy w dzień.

Jestem rozczarowany fabułą :(

Edytowane przez korol
  • Like 1