Skocz do zawartości

Seriale

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Lepie, inaczej, zwał jak zwał.

Dlaczego zabraniać młodym reżyserom własnej interpretacji? A jak im to wyjdzie, to oceni publika.

Ostatnio zauważam tetryczenie mojego pokolenia. Sądząc po nicku, Szymon też się do niego zaliczasz. Wszystko co dobre to już było, a to co nowe jest be.

Dla 40 - 50 latków filmy z lat 70 czy 80 są jeszcze ok, ale dla 20 latków to prawie jak dla nas kino nieme.

Akurat w moim przypadku krąg moich znajomych to w 90 % ludzie młodsi, często nawet o 20 lat ... zdecydowanie bardziej przeraża mnie stetryczenie współczesnej młodzieży niż wąskiego grona rówieśników :D

Sam jestem miłośnikiem kina , może dlatego inaczej odbieram to co oglądam - a oglądam sporo . W tym filmy przedwojenne , powojenne, oraz te z lat 50 , 60 itd. Nie bez powodu mówi się o złotych erach danego gatunku , jak np. westernu ... ot taki przykład pierwszy lepszy. Efekty specjalne i nowoczesny montaż nie czynią filmu lepszym ;) a na pewno nie trzeba poprawiać klasyków . Zresztą Na zachodzie bez zmian był już kręcony... pierwszy w 1930 roku.

• Like 2

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Dla fanów Y (żółtego kamienia) - 1923

Kolejna odsłona losów rodziny Dutton'ów. Tym razem 100 lat wstecz. Pierwszy odcinek przypomniał mi film Duch i mrok i jesli cały serial jest jak pierwszy epizod to polecam. No i obsada jest co najmniej godna polecenia.

Edytowane przez vako

Dla fanów Y (żółtego kamienia) - 1923

Kolejna odsłona losów rodziny Dutton'ów. Tym razem 100 lat wstecz. Pierwszy odcinek przypomniał mi film Duch i mrok i jesli cały serial jest jak pierwszy epizod to polecam. No i obsada jest co najmniej godna polecenia.

A wcześniejsze serie gdzie mozna obejrzeć