rybson Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 (edytowane) Może komuś się przyda . Żelazko źródło ciepła, kawałek podkładki silikonowej jako nośnik ciepła oraz butelka żeby w prasować folie w korpus. Co do samej folii idealnie wychodzi na typowej do hot stampingu ale bez problemów może być ta do zdobienia paznokciLepiej wychodzi jeżeli korpus ma nałożoną przynajmniej jedną warstwę lakieru bądź podkład Edytowane 2 Kwietnia 2021 przez rybson 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szumek Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Mam pytanie,co to za folia?ona jest z klejem czy czymś się smaruje wobler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerus Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Hot stamping foil,laminating foam...wszystko kupisz na Ali.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) Dokładnie albo większe sklepy papiernicze. Nic nie trzeba smarować tylko wyprasować nagrzaną matą silikonową. Proste jak budowa cepa a w dodatku szybkie i tanie. Na agawa.pl też są Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez rybson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Ciekawe. Do niedawna w takich jednostkowych wyrobach praktycznie niedostępne. Metalizacja próżniowa - daje podobny efekt, ale gdy gdzieś tak ok 2005 r. dowiadywałem się co i jak, to i owszem, ale tysiące szt i cena w granicach 1/3 gotowego wyrobu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerus Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Folie ta mozna tez nakladac miejscowo na nie calkowicie wyschnieta np.pierwsza warstwe lakieru.Tworza sie wtedy nieregularne blyszczace plamki.Zdaje sie Tomek Miernik stosuje to swoich woblerach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Tu jest tylko pokazany schemat co z czym na maksymalnie amatorskich przyrządach. Specjalnie tą siatkę pokazałem ( Łuskę)ale każdy szablon oraz materiały mogą tylko dodać znaczące detale . Myślę że będziesz to duży krok do przodu dla wszystkich 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerus Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Dodam jeszcze ze ta folia bardzo ladnie klei sie tez do olowiu wiec jesli ktos wlasnorecznie wykonuje blyski podlodowe czy pilkery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Owszem bo cykady i wirujące ogonki tak robię z tym tylko że trzeba dłużej i mocniej dociskać. Materiał typu stal zabiera energię czyli ciepło i dobrze mieć na żelazku dwa kawałki silikonu żeby zmienić i poprawkę drugim zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Podgrzej cykadę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Podrzucicie jakis link do ali? Na tel po wpisaniu obu hasel na szybko nic mi nie wyskakiwalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerus Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20210403035015&SearchText=hot+stamping+foil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Podziekowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybus Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Dużym problemem dla autora byłoby podzielenie się tajemnicą co to konkretnie za folia zaprezentowana na drugim i trzecim filmiku? Czy była kupowana gdzieś bezpośrednio w Polsce, czy ściągana z Chin? Nie chodzi o kwestię wygodnictwa, ale może ktoś poda konkretne źródło (czyt. aukcję) Chciałbym coś takiego kupić jak najszybciej, a nie czekać na przesyłkę miesiąc :-) może są takie folie dostępne na allegro, a ja nie umiem ich znaleźć Jakoś ostatnio szukałem takiej folii i nie mogłem nic takiego znaleźć, a tu proszę wątek o niej Jedyne co znalazłem na tą chwilę na allegro to coś takiego, ale to chyba nie to https://allegro.pl/oferta/folie-do-paznokci-holograficzny-transfer-10048196160 czy to coś takiego?https://allegro.pl/oferta/folia-transferowa-do-zdobien-paznokci-100-cm-1m-9887398439 tak czy inaczej takiej typowej srebrnej folii z efektem holograficznym znaleźć nie mogę :-( PS dobra chyba znalazłem coś takiego :-Dczy to będzie to?https://allegro.pl/oferta/slay-s-folia-transferowa-do-odcisku-1-5-m-folie-10042560634 Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez rybus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Ogólnie to nie jest ani problem ani tajemnica z tym tylko że srebrne lustro oraz złoto dostałem a ta holograficzna to do paznokci zamawiana z Ali . Hot stamping foil i masz wszystko plus każda do paznokci transferowa. Wszystkie z tych które pokazałeś będą dobre tylko na allegro przepłacasz . Sprawdzę jeszcze jeden rodzaj jak będę w garażu. Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) https://sklep.sztukazdobienia.pl/folie-3d/8924-penta-folia-14cm5-holsrebro-5997412742756.htmlTa jest fajna i sprawdzona Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 To ta srebrna będzie konkurencją dla folii aluminiowych z klejem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) To ja jeszcze dodam że gdy używacie lakierów chemicznych musicie zabezpieczyć ten "hologram" warstwą np lakieru uv bo go spali. dobry browar się należy... Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez Robert Dorado 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Bezbarwny akryl też da rade:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Ciekawostką jest że lakiery hemoutwardzalne samochodowe nie gryzą się z folią . Po utwardzeniu jest piękna soczewka i rewelacyjnie wyciągnięte wszystkie refleksy świetlne. Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez rybson 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Oczywiście miło będzie jeżeli ktoś da informację jak poszło z żywicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Chyba pisać więcej nie trzeba . Film robiony na szybko ale powinno być wszystko jasne i zrozumiałe Edytowane 6 Kwietnia 2021 przez rybson 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Dziękuję za uwagę i udanych transferów pozdrawiam Tomek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Jakiego tworzywa używasz do przysikania? Ta pianka z ali zostawia pewną fakturę której chciałbym uniknąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Silikonowa podkładka pod garnek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi