Skocz do zawartości

Folia holograficzna nakładana na gorąco

rybson

Rekomendowane odpowiedzi

Może komuś się przyda . Żelazko źródło ciepła, kawałek podkładki silikonowej jako nośnik ciepła oraz butelka żeby w prasować folie w korpus. Co do samej folii idealnie wychodzi na typowej do hot stampingu ale bez problemów może być ta do zdobienia paznokci

Lepiej wychodzi jeżeli korpus ma nałożoną przynajmniej jedną warstwę lakieru bądź podkład

Edytowane przez rybson
  • Like 16

Ciekawe. Do niedawna w takich jednostkowych wyrobach praktycznie niedostępne. Metalizacja próżniowa - daje podobny efekt, ale gdy gdzieś tak ok 2005 r. dowiadywałem się co i jak, to i owszem, ale tysiące szt i cena w granicach 1/3 gotowego wyrobu.

• Like 1

Dużym problemem dla autora byłoby podzielenie się tajemnicą co to konkretnie za folia zaprezentowana na drugim i trzecim filmiku?  ;)

Czy była kupowana gdzieś bezpośrednio w Polsce, czy ściągana z Chin? Nie chodzi o kwestię wygodnictwa, ale może ktoś poda konkretne źródło (czyt. aukcję)  :D Chciałbym coś takiego kupić jak najszybciej, a nie czekać na przesyłkę miesiąc :-) może są takie folie dostępne na allegro, a ja nie umiem ich znaleźć :angry:  

Jakoś ostatnio szukałem takiej folii i nie mogłem nic takiego znaleźć, a tu proszę wątek o niej  :D

Jedyne co znalazłem na tą chwilę na allegro to coś takiego, ale to chyba nie to :huh:

https://allegro.pl/oferta/folie-do-paznokci-holograficzny-transfer-10048196160

czy to coś takiego?

https://allegro.pl/oferta/folia-transferowa-do-zdobien-paznokci-100-cm-1m-9887398439

tak czy inaczej takiej typowej srebrnej folii z efektem holograficznym znaleźć nie mogę :-( 

PS

dobra chyba znalazłem coś takiego :-D

czy to będzie to?

https://allegro.pl/oferta/slay-s-folia-transferowa-do-odcisku-1-5-m-folie-10042560634

Edytowane przez rybus

Ogólnie to nie jest ani problem ani tajemnica z tym tylko że srebrne lustro oraz złoto dostałem a ta holograficzna to do paznokci zamawiana z Ali . Hot stamping foil i masz wszystko plus każda do paznokci transferowa. Wszystkie z tych które pokazałeś będą dobre tylko na allegro przepłacasz . Sprawdzę jeszcze jeden rodzaj jak będę w garażu.

Edytowane przez rybson

To ja jeszcze dodam że gdy używacie lakierów chemicznych musicie zabezpieczyć ten "hologram"  warstwą np lakieru uv bo go spali.

dobry browar się należy... ;)

Edytowane przez Robert Dorado
  • Like 3

• 2 tygodnie później...