k.gluchy Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 I nie zostawia tej faktury? Domyślam się że wiesz o czym mówię, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Dokładnie bo jest idealnie gładka z jednej strony coś w stylu lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Dziękuję ślicznie! Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 19 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 https://youtube.com/shorts/ERlx7ei6f0M?feature=share Lakier samochodowy i wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala89 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Moje pierwsze próby . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diopsyd Opublikowano 3 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 (edytowane) Ciekawy temat. Moj patent:1. Tania folia termotransferowa bez warstwy kleju. 2. Tania, szybkoschnaca zywica dwuskladnikowa do wysmarowania korpusu. 3. Przyklejam folie i wciskam korpus w gęstą piankę izolacyjną do rur cieplowniczych. Czekam 2 min az zywica zlapie. 4. Po kilku godzinach nagrzewam korpus zwykla suszarka do wlosow5. Zdejmuje nosnik Efekt zalezy od formy korpusu. Przy skomplikowanym ksztalcie moga tu i owdzie wyjsc faldki. Mozna je zminimalizowac gesto nacinajac wolne brzegi folii nie przyklejone do korpusu, przed wcisnieciem go w pianke. Przy duzych, rownych powierzchniach wychodzi lusterko. Hartzlack nic folii nie robi. Zwykla folia do paznokci tez daje rade, ale efekt jest moim zdaniem mniej "blyskotliwy". Edytowane 3 Czerwca 2021 przez LukaBrazi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Dziękuję za uwagę i udanych transferów pozdrawiam TomekBomba Gdzie dostanę taka folię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 22 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Wcześniej jest wszystko napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Ciekawy temat. Moj patent:1. Tania folia termotransferowa bez warstwy kleju. 2. Tania, szybkoschnaca zywica dwuskladnikowa do wysmarowania korpusu. 3. Przyklejam folie i wciskam korpus w gęstą piankę izolacyjną do rur cieplowniczych. Czekam 2 min az zywica zlapie. 4. Po kilku godzinach nagrzewam korpus zwykla suszarka do wlosow5. Zdejmuje nosnik Efekt zalezy od formy korpusu. Przy skomplikowanym ksztalcie moga tu i owdzie wyjsc faldki. Mozna je zminimalizowac gesto nacinajac wolne brzegi folii nie przyklejone do korpusu, przed wcisnieciem go w pianke. Przy duzych, rownych powierzchniach wychodzi lusterko. Hartzlack nic folii nie robi. Zwykla folia do paznokci tez daje rade, ale efekt jest moim zdaniem mniej "blyskotliwy". czemu tak sobie utrudniacie , prace z folią termiczną. Wystarczy dwa kawalki silikonu na jednym podgrzanym żelazkiem kladziemy folię na folię korpus nakrywamy sylikonem i grubą deseczką mocno dociskamy trzymając kilkanaście sekund. To samo robimy z drugą stroną korpusu. . Malujemy grzbiet i lakierujemy i to cala robota, 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 moje wobki dodatkowo klade na folię luskę kalkomanii 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 (edytowane) https://www.youtube.com/results?search_query=manual+hot+stamping+metal+fishing+lures Edytowane 6 Lipca 2021 przez wobler1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 (edytowane) Teoretycznie gdyby dorwał taką folie transferową przeźroczystą i naniósł na nią grafikę to w efekcie mamy coś a'la kalkomania ale bez kalkomani. Zostaje czysty kolor jak po tamponiarce. Pytanie tylko czy i jak nanieść na nią grafikę. Laserowa drukarka odpada. ------- Edytowane 8 Lipca 2021 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 To chyba się tak nie da. Musiałbyś ten kolor umieścić na powierzchni stykającej się z folią zabezpieczającą. Warstwa która styka się z powierzchnią ozdabianego przedmiotu to chyba klej na gorąco. To przy większych powierzchniach grafiki ryzyko, że klej nie będzie trzymał. To takie moje przypuszczenia... Może tamponiarką? I popróbować? W sumie będzie jeszcze lakier nawierzchniowy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 (edytowane) nie da sie wydrukowac na folii termicznej Edytowane 9 Lipca 2021 przez wobler1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 (edytowane) Przy tych foliach kolor podkładu jest chyba raczej obojętny? Nie przebija? Warstewka farby holo jest cieniutka?Jeszcze jedno pytanie, lakier/farba trzyma się jej dobrze? Czy trzeba czymś szczególnym (elastycznym) zabezpieczać? -------- Edytowane 10 Lipca 2021 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diopsyd Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Przy tych foliach kolor podkładu jest chyba raczej obojętny? Nie przebija? Warstewka farby holo jest cieniutka?Jeszcze jedno pytanie, lakier/farba trzyma się jej dobrze? Czy trzeba czymś szczególnym (elastycznym) zabezpieczać?--------1. Nie przebija2. Kolor podkladu nie ma znaczenia, o ile uda sie dobrze sciagnac nosnik. Jezeli zostana jakies dziury (klej czasem nie lapie), wowczas podklad w kolorze folii pomaga. 3. Hartzlack jako-tako daje rade. Do tej pory nie mialem problemu, o ile nie doszlo do fizycznego uszkodzenia powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2021 ...Wystarczy dwa kawalki silikonu na jednym podgrzanym żelazkiem kladziemy folię na folię korpus nakrywamy sylikonem i grubą deseczką mocno dociskamy trzymając kilkanaście sekund. To samo robimy z drugą stroną korpusu. . Malujemy grzbiet i lakierujemy i to cala robota,Czym pokrywasz korpus przed położeniem folii? Bo jak zauważyłem, to nie do każdej powierzchni chce przywierać.Pierwsze próby wychodzą mi tak sobie????Muszę chyba poszukać bardziej miękkiego i grubszego silikonu, bo nie wszędzie mi dociska folię, tym bardziej, że korpus ma trochę wypukłości, np łuki skrzelowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Podkład jak wszystkie korpusy białą nitro śnieżką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Podkład jak wszystkie korpusy białą nitro śnieżką. Nie masz wrażenia że biała nitro śnieżka ma tendencję do żółknięcia po jakimś czasie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler1 Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 przecież to jest podkład i na nią idą inne farby. , biała perła, i kolory które dekorują korpus. .Nie wiem czy ona zmienia kolor bo nie widzę warstwy podkłady po dekoracji woblera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 No niby tak, tylko jak malujesz coś np. uklejopodobne to po co znów malować brzuch na biało?Pytanie było czy biała śnieżka nitro żółknie a nie czy jest zamalowana inną np. białą farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 (edytowane) Mam problem z nałożeniem folii holo z klejem na wypukła dużą powierzchnię. Robią mi się zagięcia. Będę próbował robić małe nacięcia, ale może ktoś zna lepszy sposób? Wszelki sugestie mile widziane . Edytowane 23 Lipca 2023 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 (edytowane) Spróbuj tego sposobuhttp://jerkbait.pl/topic/23926-love-bait/page-194Wszystko pokazane jak zawsze super. Filmik o powłoce pozłotniczej. Jest dużo łatwiej.Mi przy dużych woblerach robiło się to samo co u Ciebie.Przy klejeniu folii na klej akrylowy nie ma już tego problemu. Edytowane 24 Lipca 2023 przez lenny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Dzięki, fajny sposób tylko masz inna folie. Ja kupiłem z Chin, cienka ale dość sztywna. Nie jest jak aluminiowa że dobrze przylega jak ta Twoja albo aluminiowa. Próbowałem z nacięcia i i wyszło tak. Na grzbiet jeszcze pójdzie farba. Wiem że nie jest idealnie, ale dla mnie i pewnie ryb wystarczają o ok. Może komuś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi