karkoszek Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Ja z tego powodu sprzedałem megabassa na bazie T3 ze szpulą SV, strasznie mi się to nie podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) U mnie to samo,też trze i to zdrowo,plecionki nawijam tyle co zawsze i tyle co w multikach abu. Plecionka to sunline siglon x4. Z tyłu głowy miałem, kup następną bestię.Chyba dremel pójdzie w ruch Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 @Jacek Placek włożył kij w mrowisko . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Jak widać ten,, problem " bo nie wiem czy to w ogóle przeszkadza zauważyło wiele osób. Na szybko znalezione w sieci sposoby na uniknięcie tego zjawiska. Białe TWS ceramicznehttps://youtu.be/9Rrm_sXf8Vc?t=331 Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez mepps 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Ciekawe ale ja z tym nic nie będę robił. Ludzie tyle lat rzucają Tatulami i jest OK, dobre odległości i brak bród. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 "populacja Daiw z system TWS na giełdzie zwiększa się" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Ja usunę przelotki z wędki, bo też o nie trze... Tatule to bardzo dobre multiki, albo u kolegi jest jakaś wada wodzika albo plecionka do dupy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Czec, kupilem tatule 200 hsl i przy zwijaniu plecionka idzie po gornej krawedzi wodzika i wydaje przy tym wyrazny i irytujacy odgos tarcia. W abu tego nie mialem. Czy to normalne?Mam trzy Tatule sparowane z różnymi wędziskami i w żadnej nie dostrzegłem takiego zjawiska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Czyli wychodzi na to że prawie u każdego jest to wada wodzika lub plecionki. Moim zdaniem ten typ tak ma, u mnie jest tak samo.Nie trze dopiero jak odwinąłem 30% plecionki. Nawinąłem z powrotem jak było czyli do pełna, niech sobie trze, widocznie tak ma być. Jak nie będę mógł przez to spać to w ruch pójdzie dremel Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez mepps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Dobra dobra, przyznajmy to szczerze: kto nie zdążył sprzedać ten przegrał życie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Dobra dobra, przyznajmy to szczerze: kto nie zdążył sprzedać ten przegrał życie.Ja kupiłem parę dni temu????????no i pizdu wylądował... ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Dobra dobra, przyznajmy to szczerze: kto nie zdążył sprzedać ten przegrał życie. Hmmm ..., wręcz przeciwnie, ceny spadną i na życie po zakupie zostanie Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 U mnie takie zjawisko nie zachodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBUATQ Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Witam, W alphasie air tw zdarza się coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Cześć, u mnie lekko milimetr luzu między plecionką, a górną krawędzią wodzika. Na zdjęciach za bardzo tego nie widać. [emoji848] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Wszystko jest uzależnione od rozmiaru, wysokości o odległości pierwszej przelotki od strony multiplikatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Może ktoś ma casta Daiwa Tatula i się wypowie,czy też linka trze o wodzik?.Jeżeli trze,to tak musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Wszystko jest uzależnione od rozmiaru, wysokości o odległości pierwszej przelotki od strony multiplikatora. Mam kilka castów od różnych budowniczych i faktem jest, że jeżeli kij jest budowany pod konkretny multiplikator np. calcutę, która jest relatywnie wysoka to masz rację. Jeśli nie to głównym "problemem" jest zapełniona do granic możliwości szpula czyli błąd po stronie użytkownika. Bywa, że wystarczy te kilkanaście metrów mniej nawinąć i problemu nie ma. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Podpiąłem Tatulę pod Westin W4 powercast, pod W3 jerkbait, shimano beastmaster, abu volatile. Przy każdym trze tak samo więc nie doszukiwałbym się tu winy pierwszej przelotki. Plecionka nawinięta normalnie do pełna jak zawsze nawijam czy też jak mam w innych multikach. Zawsze zostawiam kilka mm od rantu szpuli.Ten typ tak ma i tyle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Napisz jakiej plecionki używasz i czy masz wytarty wodzik, jak było pokazane na rosyjskich filmikach z YT.Także mam Tatulę (200 HD), ostatnio nie używam jej za często, ale nie przypominam sobie by był u mnie jakiś problem tego typu kiedykolwiek. Mam nawiniętą plecionkę 8 splotową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Plecionka Sunline siglon X4 pe 2,5. Jaka to różnica skoro trze jaka by nie była. Dopiero po odwinięciu 1/3 plecionki przestaje trzeć. Ja mam Tatulę bez HD. Za mało używana żeby miało zrobić rowek w wodziku. Póki co to tylko farba z plecionki na nim zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Może zmień plecionkę na x8 i zjawisko się samo wyeliminuje ????Z wymienionych przez Ciebie wędzisk, wszystkie maja duże, wysokie przelotki i przelotki są daleko położone od multiplikatora. Przy pełnej szpuli i takim ustawieniu przelotki następuje największa siła nacisku plecionki na wodzik. Zrób taki test: odwiń trochę plecionki ze szpuli i spróbuj nawinąć trzymając plecionkę w palcach, blisko blanku, mniej więcej w połowie odległości pomiędzy przelotką a multiplikatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBUATQ Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Wydaje mi się że przelotki lub ilość nawiniętej plecionki nie powinna mieć wpływu jeśli tak jest to jest to po prostu wada konstrukcyjna i tyle. Mi się nigdy ten pomysł Daiwy z tym wodzikiem nie podobał to juz kwadratura koła, zwykły wodzik jest prosty i niezawodny tu jest to juz przekombinowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Może zmień plecionkę na x8 i zjawisko się samo wyeliminuje Z wymienionych przez Ciebie wędzisk, wszystkie maja duże, wysokie przelotki i przelotki są daleko położone od multiplikatora. Przy pełnej szpuli i takim ustawieniu przelotki następuje największa siła nacisku plecionki na wodzik. Zrób taki test: odwiń trochę plecionki ze szpuli i spróbuj nawinąć trzymając plecionkę w palcach, blisko blanku, mniej więcej w połowie odległości pomiędzy przelotką a multiplikatorem.Dzięki za rady ale skoro plecionka 4 splotowa trze o wodzik to 8 splotowa będzie robić tak samo bo nie jest to wina plecionki. Dodam że jest nawinięta poprawnie i bardzo ciasno. Skoro przy 4 wędkach jest to samo to przy następnych będzie identycznie. Musiałby robić kij w pracowni pod multulik to może coś by z tego było.Tylko wolałbym zmienić multiplikator niż pchać się w dodatkowe koszty.Zostawiłem jak jest i tyle, tak jak pisałem wcześniej, nie wiem czy to wada czy też nie, widocznie tak musi być . Póki nie przeciera plecionki i nie robi rowka w wodziku nie będę szukał problemu na siłę. Skoro inni tak łowią to mi nie pozostało nic innego. Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Gdybym nie trafił na ten temat, w ogóle bym nie wiedział że coś trze o wodzik, mam plecionkę 4x 2mm od rantu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi