spy Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Mam okazję kupić coś takiego za przysłowiową czapkę gruszek. Nada się na Wisłę? http://luckycn.en.alibaba.com/product/451970478-200653896/Lu cky_Fish_Finder_FF918_100W.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 jato bym wolał se kompot z tych gruszek ugotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 (-: Będzie musiało styknąć do czasu aż uzbieram kase. Ponton z klamotami już przekroczył 5k PLN więc tyle, ile wyżebrałem u żony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 na aledrogo była lowrance x 125 za400 pare złociszy.używam 7 lat nawet podczas deszczu-super sprzęcicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Była. Szukam okazji ale ciężko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 dasz znac jesli ja kupisz? szukalem czegos taniego na kajak i wygladala znosnie. Ps widzialem gdzies modul blutooth (bluetooth?) do smartfona majacy wbudowany sonar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 No i tak. Sonar bezprzewodowy ciekawe rozwiązanie, nie trzeba najeżdżać potencjalnego mniejsca by obadać głebokości. Sonar przewodowy ma tendencję do głupawki podczas płynięcia - pokazuje różne głębokości. Jak przyspieszymy gubi sygnał. Ryby jakieś pokazuje. Ogólnie do sprawdzania głębokości ok, choć na 1,5 metrowej wodzie mówi że jest 0,9 Zabawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 a pokazuje (prawde) o rodzaju dna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kris1313 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Temat dawno przeleciał, ale nie mogę pozostawić nieskończonego wątku, jak coś już wiem w tym temacie, a tu wypowiedzi są nijakie albo negatywne..FF918 mam już 2 sezony. Kupiłem go głównie z dwóch powodów:- po pierwsze dla bezprzewodowego czujnika. Używam go do wyrzutu spiningiem, w czasie pływania belly boatem lub łódką i w przerębli.- czujnik na kablu. Używam na łódce, w przerębli i z lodu, co niżej uściślę.Tylko przy tej sondzie wyczytałem o możliwości użycia jej poprzez lód. Żeby sonda wystartowała, czujnik musi jednak poczuć wodę.W czasie pierwszej próby na lodzie było ok.1-2cm wody, co pozwoliło na pracę sondy bez wiercenia przerębli. Przy grubości lodu ok.15cm, oceniam błąd pomiaru głębokości naok. 20cm, co nie przeszkadza w ocenie tego co jest pod lodem . Czasem praca sondy się zawiesza, nie wiem z jakiego powodu- wadliwy czujnik, kabel, wtyczka, mróz, przenoszenie miedzy punktami pomiaru? Umieszczenie sondy w worku PE albo w plastikowej butelce z wodą pokazywało zwariowane obrazy. Trzeba zrobić w lodzie kilku cm dołek i nalać tam wody i wtedy działa.Urządzenie nie jest precyzyjne dla określenia wyglądu podwodnych zawad, ale pokazuje strukturę dna, głębokość i jej zmiany, zielsko i ryby. Dla mnie wystarczy i przy jego cenie wart jest tego !Jeszcze uwaga o zasilaniu - zimą komplet baterii 10x1,5V AA starcza na ok.3 godz ciągłej pracy, Akumulatorków AA 2500mAh 1,2V podobnie, ale dla mnie to za krótko. Szukam małego akumulatora ołowiowego, choćby z demobilu. Na łódce podpinam się pod akumulator i mam z tym spokój. Edytowane 23 Stycznia 2014 przez kris1313 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
spy
Mam okazję kupić coś takiego za przysłowiową czapkę gruszek. Nada się na Wisłę?
http://luckycn.en.alibaba.com/product/451970478-200653896/Lu cky_Fish_Finder_FF918_100W.html
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi