Jozi Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 No Rusin przez ekologów pięknie stara się blokować poszukiwanie gazu łupkowego w Polsce.Gra jest warta świeczki bo gra idzie o potężnie dolary .Jak się robi takie rzeczy z głową to nie ma obaw o zatrucie środowiska, a prasa potrafi tak naświetlić sprawę, że to tragicznie będzie wyglądać.Polak taki jest, że zawsze sam siebie musi prać w dupę i basta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Poprawnie nastrojony kibic , może nawet w pełni swojego zadowolonego minimalizmu śmiało zaśpiewać , skoro już tak myśli . Nic się nie stało , Polacy , nic się nie stanie Idę , arbeit mnie wyzwoli .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Jasnym jest, ze trzeba miec swoj rozum i nie dac sie glupio podpuscic...z tym, ze nie dac sie podpuscic zadnej ze stron... Z tego, co widac to statystyczny Polak ma zerowy wplyw na patrzenie na rece, poczatkowo byl zachwyt, teraz nic nie slychac...Taki styl rzadzenia, demokratyczny mamy... @Sloniu nie wymieniles jeszcze wielu zrodel zanieczyszczen, np.mniej lub bardziej legalne wysypiska smieci czy oczyszzcalnie sciekow (hurra, w tym roku rusza oczyszczalnia dla calej juz Warszawy).Ale wlasnie dlatego, ze juz tak wszystko jest zagospodarowane trzeba ostroznie. Co do energetyki, zapewne skoro juz w Belchatowie zrobiono taki lej depresyjny, to czesc owego wydobytego gazu az sie prosi tam spalac (po przerobieniu).Ale gdzie tam, Unia powoli doprowadza do zapasci energetycznej kazac likwidowac wszystko zwiazane ze spalaniem. Powstaje wiec pytanie...to na ch mi gaz, skoro zaraz nie bede mogl go spalac? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Gumo , UE jest fasadą największego wytwórcy ekologicznych trendów i gadżetów . Rynek zbytu to ma brać co mu dadzą , a nie sobie wybierać , przebierać .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Felieton R.Gwiazdowskiego, akurat w temacie: http://www.blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&id =1129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Wszystkich wątpiących odsyłam do filmików jak wydobywa się gaz i ropę w Rosji. Jakoś nie macie skrupułów, żeby z nich korzystać.Ale Rosjanie są mistrzami w wykorzystaniu wątpiących, czy to w sprawie Wietnamu, czy to (aktualnie) Syrii, czy to w sprawie surowców. W końcu oni naprawdę doskonale wiedzą, w jaki sposób ten tort się dzieli.Najlepiej wyjmować gorące kartofelki z ogniska cudzymi rękami.Jeszcze lepiej, jeżeli te rączki nie wiedzą na czyje konto pracują.Pewnie, nie miejmy wątpliwościPozwólmy sobie zrobić dobrze, nasi politycy i wujek Sam dadzą radęwszak wujek Sam by nas na minę nie wj...chociaż, może by jednak?Wszak jakby looknać wstecz to kilka min było, załatwionych nam przez naszym team leaderówDwie wojenki, f16, talibowie w Klewkach, stonka ziemniaczana... Lista dość długa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 @Kuba - Ja mam wątpliwości... Tak jak napisałem wyżej to nie Caritas ale nie można też z góry zakładać totalnej klęski ekologicznej. Jest szansa na poprawienie sytuacji energetycznej w Polsce i nie można z niej rezygnować bo komuś na jutiubie woda z kranu się paliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Ja klęski nie zakładam. Zakładam ostre wydymanie wszystkich i niemiły suprajs dla oczekujących poprawy emerytur, rent, niższych podatków, uczciwości rządzących czy opozycji, wróżki zebuszki i renifera rudolfa. Myślę że jak zawsze jakoś to będzie - w większości ok, kilka wtop poważnych się zatuszuje tematem zastępczym, kilku kolesi nieźle zarobi, pośrednicząc miedzy PL a koncernami, a na końcu my za to zapłacimy, jak zawsze. z resztą już nie my, tylko wy, wypisałem się z tej bajki.Dokładnie ten scenariusz widac obecnie przy przymiarkach do atomu. Nikt się lokalersów o zdanie nie pyta, juz stołki obsadzone, teraz tylko podnieśc podatki na tą okazję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Stanisław Jerzy Lec , autor wielu sentencji , zauważył już dawno że - Ciemno w tym państwie , gdzie łotry na świeczniku Alienacja rodzi tylko pustkę . Emigracja wewnętrzna albo zewnętrzna to para która ucieka z kotła . W sieci potrafimy natychmiast pogonić ewidentnego trolla , w rzeczywistości już tej umiejętności nie mamy zupełnie A medialny palec oraz wciskana idea placement wytycza kierunki stadom lemingów ..Udało się nie mieć banków , przemysłu , kultury , obejdziemy się też bez łupków . Koko koko ludzie spoko A Andrzej Wajda film o tym nakręci .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Stanisław Jerzy Lec , autor wielu sentencji , zauważył już dawno że - Ciemno w tym państwie , gdzie łotry na świeczniku Alienacja rodzi tylko pustkę . Emigracja wewnętrzna albo zewnętrzna to para która ucieka z kotła . W sieci potrafimy natychmiast pogonić ewidentnego trolla , w rzeczywistości już tej umiejętności nie mamy zupełnie A medialny palec oraz wciskana idea placement wytycza kierunki stadom lemingów ..Udało się nie mieć banków , przemysłu , kultury , obejdziemy się też bez łupków . Koko koko ludzie spoko A Andrzej Wajda film o tym nakręci .. Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Smutne , Kuba Słoniu , jako nafciarz , uważasz że jest to wiarygodny przekaz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 A ja juz nic nie wiem, tutaj trzeba byc wszystkim, teraz nawet geologiem... No i okazuje sie, ze jest cos jednak wtym Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sloniu Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 @Sławek, dużo by trzeba pisać, w skrócie - ta kobita nie ma pojęcia o czym mówi, na podstawie kilku faktów ze stron internetowych tworzy własne teorie, wg mnie kompletnie błędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi