Skocz do zawartości
  • 0

To chyba pomyłka....... .

Thymallus

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cezary, napisałem pomyłka bo podane w tym artykule dane liczbowe z złotówkach, w skali roku mogą się odnieść co najwyżej do jednego województwa i to jeszcze takiego wyschniętego jak n.p. łódzkie.

Natomiast obszary z dużą ilością wód poddawane są regularnie o wieeeeele większej presji kłusowniczej niż wynika to z cytowanego tekstu. I to jest bardzo smutne.

pozdrawiam

• 0

Komedią pomyłek z nielicznymi wyjątkami jest to państwo...

Znajoma opowiadała mi o gościu, który w ubiegłym tygodniu oferował pod Universamem na Grochowie sporego suma. W bezpośredniej rozmowie powiedział, że ten sumek to jest nic w stosunku do szczupaka z ubiegłego tygodnia (ponad 110 cm)

Ponoć facet się nie krył czyli mógł być widziany (i pewnie był) przez patrole Policji i Straży Miejskiej.

Żałuję, że nie dowiedziałem się o temacie wcześniej...

Pozdrawiam,

P.

• 0

to ze moga razem wspolpracowac... jeszcze w czasach gdy bylem w SSR czesto mielismy patrole w polaczeniu razem z policja oraz straza lesna. oni znaja swoj teren jak malo kto. wiedza co jak gzie i kiedy. do tego wiedza jak sprawnie gdzies dojechac. poza tym oni tez ni lubia jak ktos klusuje np w parkach krajobrazowych :mellow:

• 0

Bo kogo tam jakies rybki obchodza...cholera wie czy one tam rzeczywiscie w tej wodzie sa czy tylko ci dziwni faceci, co jak czaple nad woda laza, tak twierdza...?

Co innego ptaszki, myszki....generalnie to, co widac...co mozna medialnie latwo sprzedac.

Ostatnio mozna zaobserwowac, jakie cisnienie spowodowala sprawa Rospudy...

Ciekaw jestem czy GreenPeace dostrzega tak samo problem klusowania tej rzeki (degradacja w zwiazku z zaburzeniem nat. rownowagi biologicznej) czy wyrzucania tam starych lodowek, jak teraz ta obwodnice, ktorej sila rzeczy nie da sie zrobic kameralnie,w kilkunastu po cichu, o zmierzchu, albo o swicie...

Gumo

• 0

Bo kogo tam jakies rybki obchodza...cholera wie czy one tam rzeczywiscie w tej wodzie sa czy tylko ci dziwni faceci, co jak czaple nad woda laza, tak twierdza...?

Co innego ptaszki, myszki....generalnie to, co widac...co mozna medialnie latwo sprzedac.

Ostatnio mozna zaobserwowac, jakie cisnienie spowodowala sprawa Rospudy...

Ciekaw jestem czy GreenPeace dostrzega tak samo problem klusowania tej rzeki (degradacja w zwiazku z zaburzeniem nat. rownowagi biologicznej) czy wyrzucania tam starych lodowek, jak teraz ta obwodnice, ktorej sila rzeczy nie da sie zrobic kameralnie,w kilkunastu po cichu, o zmierzchu, albo o swicie...

Gumo

Gumo

GreenPeace może i dostrzega te zjawiska, o których piszesz, ale nie są tak medialne jak autostrada, a oni starają się być widoczni. :unsure:

• 0

Kłusownicy są wszędzie, nawet w szczecińskim porcie zamiast rybek łapałem sieci. Teren zamknięty i żadna SSR/policja i inne służby nie wejdą i nie sprawdzą.

A co z jeziorami w dzierżawie, właściciele , łapią co chcą i kiedy chcą , wymiar niewymiar , okres ochronny nieważny, wszystko do wora. Byłem na kaszubach nad jeziorkiem, właściciel niedość , że kasawał 20pln za dzien to jeszcze chwalił się , że żadnej ryby nie ma bo już wszystko sieciami wyciągnął i nie ma zamiaru dbać i zarybiać , bo to ostatni sezon i zdaje jeziorko państwu.

• 0

Tylko w ciągu minionego półrocza zachodniopomorscy strażnicy i policjanci zdjęli ponad tysiąc takich dużych sieci. Padło w nich ponad 50 ton ryb. :huh: :(.

Cyfry mówią same za siebie :angry: To nie są już grupki głupawych kłusoli ale zorganizowane grupy czerpiące z tego duże pieniądze i takie też kary(wysokie) trzeba takim dop.... .Panowie,to już nie jest kłusownictwo,to zwykły rabunek :angry: .Jeśli ten proceder będzie ciągle postrzegany jako niska szkodliwość

,a kary(pieniężne) będą takie jakie są to niestety pozbędziemy się tylko tych drobnych kłusoli(choć dobre i to),a ci przemysłowcy robić to będą do tąd dokąd będzie się im to opłacało :angry:

Pozdr.Seba