Skocz do zawartości

Pokrowiec do wędek i kołowrotków z wkręcanymi rączkami

wsumierybak

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

poszukuję pokrowców transportowych do patyków z podpiętymi kołowrotkami, które mają wkręcane rączki, tj. typu Stradic 2500 FL czy też TP 2500.

Mam jeden taki pokrowiec, z neoprenu: Daiwa Prorex Rod Bag, z taką żółtą wstawką i jest w sumie ok. Ale doszły nowe zestawy i szukam jeszcze innych możliwości transportu i przechowywania swoich zestawów spinningowych :)

Macie coś na oku?

Pozdrawiam

Ze swojej strony polecam pokrowce od wędek dragon HM69 które mają częściowe rozcięcie i rzep wzdłuż szerszej komory do której wchodzi dolnik z zapiętym kołowrotkiem, oczywiście kołowrotek jest poza pokrowcem więc zabezpieczam go neoprenowym pokrowcem na kołowrotek z kieszonką na korbkę. Rozwiązanie to jest o tyle elastyczne że można jednym pokrowcem ogarnąć kije o róznej odległości mocowania kołowrotka od początku dolnika, poza tym nad woda po zwinięciu taki pokrowiec zajmuje mniej miejsca niż taki usztywniany z komorą na kołowrotek.

Dobrze, że pojawiają się takie tematy.

Zapisuje sobie Nicki i wiem od kogo w razie czego kołowrotków nie kupować na giełdzie :)

Pozdrawiam

Absolutnie nie używam takich pokrowców a tym bardziej wkrótce wystawiana przeze mnie Certate 2000 w takowym nie jeździła, ale polecam tuby Mikado z kieszenią na kołowrotek B)

Daiwa 2500 z wkręconą korbką też wchodzi...

Zapisuje sobie Nicki i wiem od kogo w razie czego kołowrotków nie kupować na giełdzie :)

Pozdrawiam

Nie ma rady, trzeba się wytłumaczyć ;)

Zatem o co chodzi, dlaszeeego tak nie wolno? Sam wrzucam kręcioła do plecaka (z dokręconą rączką) na pudełka, potem potrząsam nim, by zintegrować typa z pudełkami :D.

Od roku używam usztywnianego z polskiego portalu, produkt ChRL. Korbę niestety trzeba wykręcać do momentu złożenia. Przed zapakowaniem do pokrowca zakładam neopren na kołowrotek.

Wkleję link może moderator nie usunie jako kryptoreklamy.

https://allegro.pl/oferta/torba-pokrowiec-wedkarski-utwardzany-120-cm-8189377372

Pozdrawiam

Ja sobie zapisuję nicki osób które twierdzą, że kołowrotek w futerale neoprenowym, przymocowany do wędki i przewożony w pokrowcu typu Westin W3 Rod Case jest niewystarczająco zabezpieczony. Potem wiem, które oferty kupna z giełdy od razu odrzucić, żeby uniknąć nieuzasadnionych reklamacji z powodu: "miało nie być ryski, a szkło powiększające pokazało, że jednak jest"  ;) 

• Like 1