wsumierybak Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Cześć,poszukuję pokrowców transportowych do patyków z podpiętymi kołowrotkami, które mają wkręcane rączki, tj. typu Stradic 2500 FL czy też TP 2500.Mam jeden taki pokrowiec, z neoprenu: Daiwa Prorex Rod Bag, z taką żółtą wstawką i jest w sumie ok. Ale doszły nowe zestawy i szukam jeszcze innych możliwości transportu i przechowywania swoich zestawów spinningowych Macie coś na oku?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Mam z Westin-a sztywny pokrowiec - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Ze swojej strony polecam pokrowce od wędek dragon HM69 które mają częściowe rozcięcie i rzep wzdłuż szerszej komory do której wchodzi dolnik z zapiętym kołowrotkiem, oczywiście kołowrotek jest poza pokrowcem więc zabezpieczam go neoprenowym pokrowcem na kołowrotek z kieszonką na korbkę. Rozwiązanie to jest o tyle elastyczne że można jednym pokrowcem ogarnąć kije o róznej odległości mocowania kołowrotka od początku dolnika, poza tym nad woda po zwinięciu taki pokrowiec zajmuje mniej miejsca niż taki usztywniany z komorą na kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsumierybak Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Mam z Westin-a sztywny pokrowiec - polecam.Mam Westin W3 Rod Case, którego nie zamknie przy tych kołowrotkach... Masz jakiś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Też miałem problem ale po prostu odkręcam rączkę od TP5000 i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Dobrze, że pojawiają się takie tematy.Zapisuje sobie Nicki i wiem od kogo w razie czego kołowrotków nie kupować na giełdzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Dużo wniosłeś do tematu. I tak mnożysz sobie posty, i potem ludzie myślą, że jesteś ekspertem. A mogłeś po cichu sobie zapisać mój nick i chichrać się w fotelu. Pozdrawiam ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Dużo wniosłeś do tematu. I tak mnożysz sobie posty, i potem ludzie myślą, że jesteś ekspertem. A mogłeś po cichu sobie zapisać mój nick i chichrać się w fotelu. Pozdrawiam ????Chyba tylko ty myślisz,że jestem ekspertem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Dobrze, że pojawiają się takie tematy.Zapisuje sobie Nicki i wiem od kogo w razie czego kołowrotków nie kupować na giełdzie PozdrawiamAbsolutnie nie używam takich pokrowców a tym bardziej wkrótce wystawiana przeze mnie Certate 2000 w takowym nie jeździła, ale polecam tuby Mikado z kieszenią na kołowrotek Daiwa 2500 z wkręconą korbką też wchodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Dobrze, że pojawiają się takie tematy.Zapisuje sobie Nicki i wiem od kogo w razie czego kołowrotków nie kupować na giełdzie Pozdrawiam Nie ma rady, trzeba się wytłumaczyć Zatem o co chodzi, dlaszeeego tak nie wolno? Sam wrzucam kręcioła do plecaka (z dokręconą rączką) na pudełka, potem potrząsam nim, by zintegrować typa z pudełkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Przecież chodzi tylko i wyłącznie o to, że większość uszkodzeń wędek i kołowrotków następuje w transporcie albo w trakcie załadunku i wyładunku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Eee, to myślałem, że są jakieś kategoryczne przeciwwskazania transportowe albo zakazy dokręcania lub odkręcania korbki. Na razie w transporcie nigdy nic nie popsułem (połamałem, powyginałem), więc... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Od wielu lat używam tani, spełniający swoją rolę pokrowiec jaxona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsumierybak Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Artur,ale czy do tego pokrowca wejdzie kij z kołowrotkiem (np. Stradic 2500), bez odkręcania mu korby (która np. w Stradicu FL nie składa się)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Od roku używam usztywnianego z polskiego portalu, produkt ChRL. Korbę niestety trzeba wykręcać do momentu złożenia. Przed zapakowaniem do pokrowca zakładam neopren na kołowrotek.Wkleję link może moderator nie usunie jako kryptoreklamy.https://allegro.pl/oferta/torba-pokrowiec-wedkarski-utwardzany-120-cm-8189377372 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Jeśli już pakuję do pokrowca to do smokowego z cordury. Spełnia swe zadanie jak się deczko uważa. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Artur,ale czy do tego pokrowca wejdzie kij z kołowrotkiem (np. Stradic 2500), bez odkręcania mu korby (która np. w Stradicu FL nie składa się)?Wejdzie spokojnie. Ja pakuję kij z kołowrotkiem Shimano 4000 bez odkręcania korby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Dobrze, że pojawiają się takie tematy.Zapisuje sobie Nicki i wiem od kogo w razie czego kołowrotków nie kupować na giełdzie Pozdrawiam Ja sobie zapisuję nicki osób które twierdzą, że kołowrotek w futerale neoprenowym, przymocowany do wędki i przewożony w pokrowcu typu Westin W3 Rod Case jest niewystarczająco zabezpieczony. Potem wiem, które oferty kupna z giełdy od razu odrzucić, żeby uniknąć nieuzasadnionych reklamacji z powodu: "miało nie być ryski, a szkło powiększające pokazało, że jednak jest" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Ryski... i onanizm nad rzeczami użytkowymi.. używany, ale jak ma ryski to nie kupuję..???? No ale jak ktoś tak lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi