admin Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Cześć,Nie pamiętam, który z nas zadał to pytanie, w czyjej głowie zrodziła się ta myśl równie śmiała co bezczelna: „czy dalibyśmy radę”. Pamiętam, że myśl ta szybko nas zawstydziła i że szybko powróciliśmy na ziemię. Przecież to tak, jakby chcieć wykuć miecz samurajski nad Wisłą. Zapraszam serdecznie do artykułu Friko, w którym autor próbuje odpowiedzieć na pytanie Czy można wykuć miecz samurajski nad Wisłą?. Myślę, że to uczta dla miłośników rodbuildingu i lekkiego castingu. Jednocześnie chciałbym bardzo podziękować Tomkowi Wojdzie (tomek_w) za wykonanie fotografii naszej modelki oraz tajemniczej nieznajomej (Marta?), która podjęła się testów wędki. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Co ja mogę powiedzieć. Kwintesencja nowoczesnego wędkarstwa, przyprawiona nutą przyjaźni i profesjonalizmu. Wreszcie doczekałem się tego zjawiska w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 przepiękna opowieść Friko - gratulki...aż chciałoby się mieć taki kijek-można pomarzyć.Bravo,bravo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Choć niewiele rozumiem z tego specjalistycznego żargonu,to artykuł przeczytałem z przyjemnością.Narodziła się nowa świecka tradycja-japan style po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Wariaci... kolekcjonerzy... fantaści.... I za to Was lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Czy można wykuć miecz samurajski nad Wisłą? Malo kto juz pamieta, ze bardzo w sumie niedawno Japonia byla zacofanym krajem feudalnym.W czasie, kiedy nad Wisla byl najwiekszy rozwoj,w Kraju Kwitnacej Wisni byla scisla izolacja od Swiata. To moze ten artykol to sygnal jakichs zmian? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Czuć w tym pasję - dawno tak mnie nie wciągnęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 ... tylko dlaczemu tak malo zdjec z ta mila i sympatyczna modelka PS. POEZJA.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Odpowiadając na pytanie będące jednocześnie tytułem artykułu - jednak można jak się bardzo chce i włoży w to trochę serca.Bardzo wciągający artykuł, pięknie zilustrowany, a opisywany kijek spowodował, że się rozmarzyłem...P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Pięknie Takie podejście mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 @FrikoPrzeczytałem od dechy do dechy. Zafrapował mnie ton opowieści mimo, że żargon techniczny jest mi dość obcy.Zastanawiam się czego w nim więcej? Umiłowania sprzętu, metody (techniki) castingowej, czy łowienia ryb wreszcie? Gratuluję artykułu. @tomek_wTomku, kapitalne fotki. Świetnie oddają specyficzny klimat tej opowieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Technicznie to niewiele z tego zrozumiałem, ale podoba mi sie idea integracji ludzi o o wspólnych zainteresowaniach :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Artykuł pod w każdym względem SUPERRRRRRRRRRRR!!!Gratulacje dla AUTORA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Podajcie tylko cene tego cacka, już zaczynam zbierać kase. Gratulacjeeeeeeeeeeeeee.Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Powiedzieć pod wrażeniem to za mało - wielkie gratulacje za stworzenie tak ładnej wędki (nie znam się na rodbuildingu, ale kij jest po prostu ładny). No i gratulacje drugi raz za dobry artykuł, mimo że nie mam pojecia o całej terminologii to czytało sie ciekawie. Mam nadzieję że podobne wędki zaczną się może pojawiać częściej, może nawet będzie kiedyś można takiej dotknąć (tu mała wstawka samurajska, mój wuj z Poznania który lubił takie klimaty opowiadał mi historię o czeladniku mistrza produkującego miecze samurajskie, który z ciekawości chciał sprawdzić jaka temperaturę ma ciecz do hartowania. Niestety zrobił to pod obecność mistrza który jednym śmignięciem obciął zanurzoną rękę, zanim uczeń odczuł temperaturę <_< ). Mam nadzieję, że Remek będzie bardziej wyrozumiały (choc polski japończyk ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Podajcie tylko cene tego cacka, już zaczynam zbierać kase. Gratulacjeeeeeeeeeeeeee.TornadoCzytając artykuł odniosłem wrażenie że kartą za to nie zapłacisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Wdzięczny wyłom w morzu sprzętowej komuny..Więcej tego sobie i wszystkim życzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Mam nadzieję, że Remek będzie bardziej wyrozumiały (choc polski japończyk ) Cześć,Cieszy mnie, że artykuł Wam się podoba. Rzeczywiście nad przygotowaniem całości siedziało kilka osób, ale Friko przeszedł samego siebie. Kiedy czytałem ten artykuł zastanawiałem się skąd i kiedy on pochłonął tą całą wiedzę. Oczywiście, że dam dotknąć Po to są właśnie zloty. Ten będzie nastawiony na edukację. Chciałbym byśmy po zlocie mogli powiedzieć, że nie było to kolejne spotkanie nad wodą, a porządna lekcja castingu. Do tej wędki będzie zamontowany jeszcze inny multiplikator ale nad wyborem się jeszcze zastanawiam. Za wszystko można zapłacić kartą Cena, nie będę podawał szczegółów, po podsumowaniu wynosi mniej niż megabass z najniższej serii (Destroyer). Oczywiście to cena netto, bez podliczania kosztów dziesiątek maili, prywatnego czasu zaangażowanych osób itd. itd. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 remek a juz myslalem ze wybor maszynki zwijajacej zostal dokonany.. czyzby jakies nowe plany... a moze czegos na pewną manufakture <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 remek a juz myslalem ze wybor maszynki zwijajacej zostal dokonany.. czyzby jakies nowe plany... a moze czegos na pewną manufakture <_< <_< <_< Mifku, Wiesz, że możliwości wyboru są bardzo ograniczone i obecnie waham się nad dwoma multiplikatorami ze wskazaniem na jeden W tym roku nie wprowadzono NIC do UL więc nie ma żadnych zaburzeń. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 @friko artykul super czytajac go czulo sie jak gdyby ten kij zaczynal zyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Friko mistrz pióra, ten tekst wciągnął mnie tak samo jak książki Ericksona, a kijek po prostu cud stworzony ludzkimi rękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 remek a juz myslalem ze wybor maszynki zwijajacej zostal dokonany.. czyzby jakies nowe plany... a moze czegos na pewną manufakture <_< <_< <_< Mifku, Wiesz, że możliwości wyboru są bardzo ograniczone i obecnie waham się nad dwoma multiplikatorami ze wskazaniem na jeden W tym roku nie wprowadzono NIC do UL więc nie ma żadnych zaburzeń. PozdrawiamRemek aaeeeeeeeee coś ty mnie tu krecisz... za dobrze Cię znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Remku Z całym szacunkiem ale czy nie można po prostu Uczta dla miłośników budowania/zbrojenia wędek? )) Idąc tym śladem niedługo będziemy mieć fish meetingi, worm boxy itd Są ozywiście uzasadnione nazwy angielskie, określające różne dziedziny naszego hobby ale uzywajmy ich kiedy faktycznie brak polskiego odpowiednika Pozdr.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Cześć,Przyjmuję uwagę - oczywiście! Następnym razem napiszę tak jak sugerujesz - sam kurcze walczę o czystość j.polskiego a tu takie coś Dzięki! pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi