Skocz do zawartości

Czy można wykuć miecz samurajski nad Wisłą? - nowy artykuł

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Coś jest w tym co piszesz Remek, niestety jakość korka dostępnego na rynku systematycznie spada, i być może trudno znaleźć wystarczająco dobry korek do wędek takich jak megabass :unsure: chociaż nie powiem, myślałem o tym żeby w Twoim kijku zrobić rozwiązanie tego rodzaju: rekojesc ponizej pazura w hypalonie, a na dolnym fragmencie splitgripu - korek, bo takie połączenia również się spotyka. Po namyśle stwierdziłem jednak że kiepsko by to wyglądało - w rękojeści jest bardzo istotna kwestia proporcji i wymiarowania poszczególnych elementów po prostu, czasami trzeba to złożyć na prototypie żeby te proporcje poczuć - jedne rzeczy wygladaja dobrze, inne nie :unsure:

inna sprawa ze japan style chyba po prostu taki jest: troche plastikowy, troche metalowy, industrialny... jak sie popatrzy na mieszanine filotowych, czerwonych i złotych pierścieni na niektórych topowych kijach, kolorowe naklejki, moze sie wydawac wrecz kiczowaty... taki jego urok, jednym sie podoba, innym nie :D mam wrażenie że w naszym projekcie i tak dołożyliśmy trochę Europy - są tylko 3 kolory: brąz, czern i srebro :unsure:

...albo zielonych przelotek, sorry, ale nie mogłem sie powstrzymać. :mellow: :mellow: :mellow: :mellow:

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

No ok, przecież się nie czepiam, no co wy. Jak 'japan style' to niech będzie.

Jurku,

Ja to rozumiem i chciałem z Tobą podyskutować bo dla mnie to ciekawy temat a wiem (po ostatnim spotkaniu w Brovarii), że z Tobą można dyskutować :D

Co do peacock bassów to racja ale gdzie oni je łowią? Na Amazonce. Pewnie bassy powołuje się na film IMAE o jego wyprawie w głąb puszczy amazońskiej. Niestety na taką wyprawę stać jedynie nielicznych, więc to duże uogólnienie.

Natomiast jeśli chodzi o scenerię, w której łowią - Jurku masz rację - beton, umocnienia i niekiedy gruby kożuch śmieci. Są oczywiście miejsca urokliwe jak słynne w Japonii Lake Biwa niedaleko Kyoto.

Pozdrawiam

Remek

Az tyle nam z Remkiem nie potrzeba :lol: zreszta... obaj wolimy hypalon B)

Jakbym chciał to bym ściagnał np. tzw. egzotyczny korek na taka rekojesc, niekoniecznie 100 sztuk , i też by było oryginalnie... ale mysle ze po 2 latach, ten hypalon bedzie wygladal dalej jak wyglada (taka mam nadzieje) a korek, nawet egzotyczny - niekoniecznie

Witam

Śliczny wyrób....taki o jakim właśnie marzę :D Dokładnie taka stylistyka mnie powala..hypalon + karbonowe dodatki + dzielona rękojeść. Mam pytanie do co do ceny takiej rękojeści... Ile by kosztaowało zrobienie tylko samej rękojeści z materiału zbrojmistrza, w wersji spinningowej...pytanie do osoby któa wykonała ten super japoński mieczyk :D. Odpowiedź może być na priv. Z góry dziękuję.

Witam,

Ceny rękojeści zamykają się w granicach 180-300 zł, oczywiście w zależności od zastosowanych materiałów. Ilość kombinacji uchwytów i połączenia poszczególnych materiałów jest praktycznie nieograniczona. Jednak aby rękojeść działała zgodnie z założeniem i miała odpowiednie proporcje, w pierwszej kolejności należy wybrać blank, a następnie projektuje się rękojeść.

Pozdrawiam,

Ireneusz Matuszewski

• 3 miesiące temu...