Skocz do zawartości

Boleniowe

Rekomendowane odpowiedzi

OK Nie ma sprawy. Czytanie 64 stron nie powinno mi zająć długo :D Choć to wszystko zależy od autora publikacji i mojej chłonności materiału. Tzn. moim życzeniem tylko jest by książka ta krążyła po forumowiczach byśmy sobie ją po prostu przesyłali dalej :D

Pozdrawiam

Remek

W zeszłym roku zrobiłem jednego woblera którego żartobliwie nazwałem eksterminatorem, wystarczyło że boleń się pokazał, kilka rzutów i nie było siły musiał wziąć. Fajne było to oczekiwanie w którym rzucie siądzie pierwszym, trzecim czy dziesiątym. Taki jest boleń, gdy przynęta mu spasuje bierze w pierwszych rzutach. Pamiętam jedną akcję jak w przciągu 10min zdjąłem z przykosy trzy bolenie. Więcej czasu zajęło mi ich odpinanie niż złowienie.

A co do budowy super woblera to nie wiem czy to taki dobry pomysł, strach pomyśleć co by się stało gdyby taka przynęta dostała się w niewłaściwe ręcę :wacko:

pozdrawiam Wujek :D

I jak się teraz zachowuje Hermes po zmieniu stera?

Z tego co słyszałem Hermes ma być udoskonalony w tym roku - zmiana obciążenia. Czy będzie działał tak samo jak w poprzednim roku? Zapasów nie zrobiłem ale mam chyba z 5 szt. w którym wypadły stery.

Pozdrawiam

Remek

A co do budowy super woblera to nie wiem czy to taki dobry pomysł, strach pomyśleć co by się stało gdyby taka przynęta dostała się w niewłaściwe ręcę :wacko:

Wujku,

Wiesz idąc tym tropem nie powinniśmy publikować artykułu o lekkiej wędeczce bo co to będzie jak ktoś sobie taką zrobi, a w dobrych rękach to i cuda można nią zdziałać. Zobacz, jest inaczej, forumowicze podziwiają wspólne działanie, pasję ludzi, która ich połączyła i w efekcie dzieło. To samo z woblerem. Ja nie obawiam się tego, że wspólne rozważania nad woblerem boleniowym doprowadzą do zagłady boleni w Wiśle. Jestem przekonany, że taka praca raczej przyniesie więcej korzyści niż problemów.

Pozdrawiam

Remek

@remek

wymiana na wlasicie stery zajela naprawde chwile wiec mozna pomyslec o wlozeniu nowych

Ja to wiesz na co czekam :D Na te co je widziałem na targach :D

Pozdrawiam

Remek

od ponidzialku biore sie za robote caly tydzien pisalem prace...... oczy mam jak chinczyk i wogole z tego wszystkiego zapomnialem pin-u od telefonu .... po prostu maksymalne zajechanie