Skocz do zawartości

Boleniowe

Rekomendowane odpowiedzi

Że niby te moje boki takie głupie? Może bym to kupił tylko one tak głupieją na mój widok B) Pewne rzeczy trudno oddzielić. Nie wiadomo czy sukces to zasługa przynęty czy umiejętnego posługiwania się nią. Nie znasz przypadków, że na tym samym łowisku tą samą przynętą jeden łowił dużo a drugi mało? Ja to przerabiałem wiele razy :D

PS. Znam jeszcze inną ciekawą prawidłowość. Jak łowię sam na rybnym łowisku to łączna ilość wyjętych ryb jest większa niż jak łowię z kolegą. Wiesz dlaczego? Bo jak łowią dwie osoby to ilość popełnionych grzechów jest przynajmniej 2 x większa, a zwłaszcza grzech nieumiarkowana w...

• 2 tygodnie później...

Witam,

Jeszcze jedno pytanie z cyklu pytań bez odpowiedzi :D

Zakładając, że mamy woblerka, który pracuje tak jak pracuje w jaki sposób jego praca zmieni się jego praca w zależności od przesunięcia oczka góra dół. Podejrzewam, że góra zredukuje jego prace? Mam rację?

Dzięki za pomoc, oszczędzi mo to jednego wyjazdu na Wisełkę.

Dzięki,

No tak, tyle, że ster ma wcięcie i to chyba koniec sterowania (poza kształem). Oczko wydaje mi się bardziej plastyczne.

Jak podgrzejesz zapalniczką to jest bardzo plastyczny:)

p.s Ostatnie dni są bardzo ciężkie do połowu bolków. Czasmi tylko bolek, raz na pół godzinki uderzy bez przekonania na środku Wisły:(.Zeby czas był wypełniony i nie stracony nad woda przetestowałem nowe dwuskładowe obciążenie w wobku.

• 1 miesiąc temu...

Ołów jest w brzuszku, ale także dość wysoko. Dodatkowo rozlał się nieco po szczelinie, w której zamocowany jest stelaż. Stery jak wkleję, to załączę fotkę, a co do skuteczności... hmmmmm pozyjemy zobaczy. W każdym bądź razie zabawa w robienie wobków jest przednia, polecam i dziękuję za wcześniejsze porady.

Samo sobie już odpowiadam :D

Czy ktoś z Was próbowal zrobić wobka wzorowanego na gumie knight? Bez steru, z profilowanymi bokami?

Co znaczy z profilowanymi bokami? Czy chodzi o łopatki na bokach knighta. Z moich doświadczeń wynika że wszelkie kombinacje prowadzą do rozwiązań najprostszych, ale to tylko moje zdanie. Gdyby nie nowatorskie rozwiązania nie byłoby np.wielorybów :D

Dokładnie, takie wciecia na boku, z obciążeniem w brzuszku, ładnie mogłoby to wachlować :D

Mam takie przynety produkcji francuskiej.Ma żeberka gumowe przez cały korpus. Tylko, że obciążenie jest w całej głowie gumy. Duże oczy, długość 7-8cm i pracuje to dziwadło całkiem dobrze, drobno, bardzo drobniutko. Guma ta nie stawia praktycznie żadnego oporu i nawet przy szybkim prowadzeniu nie mam mowy o wykładce w nurcie. Jak na razie to tylko przepusciłem to przez wode parę razy.Problem w tym, że kolory nie bolkowe(pomarańcz i zieleń ciemna). Ma tylko jedno kółko łącznikowe pod brzuszkiem bliżej głowy, resztę trzeba by dozbroić. Nie mam pojęcia co to jest, dostałem to od kolegi.

p,s Jutro wstawię zdjęcie tego dziwaka to zobaczycie sami, może ktoś z was juz na to łowił.