Skocz do zawartości

RACZEK

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

Powód jest prosty ,jestem nauczycielem biologii w LO i czuję powołanie w tym zawodzie ,mając co roku po kilkudziesięciu maturzystów w tym trudnym przedmiocie(teraz jest ich 90).Ciężko się z tym rozstać.Więc rano szkoła, potem trochę przy wobkach,które opócz pstrągowania są moją pasją.Dzięki temu stać mnie na pracę w szkole, inaczj już by mnie tym nieprzyjaznym kraju nie było.

:(

Witam!

U nas jest 140 maturzystów,więc większość na mojej głowie.

Niestety dyplomowanego najszybciej robią czy co mają czas,tak ,jak dyrektorami zostają nauczyciele WF.

Mianowanym jestem od 15 lat a robię jeszcze studia z zakresu filologii angielskiej,tak,jakbym miał mało zajęć! :lol:

Wykszałcenie bardzo pomaga mi w robieniu wobków,łatwiej mi naśladować naturę.Mam jeszcze tyle pomysłów ,że chyba życia mi nie starczy,teraz pracuję nad minogiem!

Pozdrawiam wszystkich nauczycieli na forum!

jakieś bajki opowiadasz!!!Ustawa mówi o 6 tygodniach!

Nigdy jeszcze w czasie swojej kariery nie miałem 2 miesięcy wakacji!!!

Nie wiem czy wiesz ale sędziom sądu należą się 2 miesiące urlopu ,ale nigdy nie słyszałem ,aby im to ktoś wypominał.Już nie wspominam o zarobkach.

Jak myślisz jak spędza urlop nauczyciel zarabiający poniżej 1000zł ,czyli większość??? Czego tu zazdrościć???

Embarassed

Obciach dla państwa jak cholera...

a teraz jeszcze pokarali nas ministrem :huh:

witam!

No właśnie nie wiem czy łamany.

Chcę go zrobić na pstrągi a łamany musiałby mieć z 7 czy nawet 8cm.Może być ciut za duży.Jeszcze myślę i dlatego jeszcze go fizycznie nie ma,tzn. korpus z balsy wyrzeźbiłem ,a teraz decyzją ciąć czy nie ciąć o to jest pytanie?

:huh:

pozdrawiam

witam!

No właśnie nie wiem czy łamany.

Chcę go zrobić na pstrągi a łamany musiałby mieć z 7 czy nawet 8cm.Może być ciut za duży.Jeszcze myślę i dlatego jeszcze go fizycznie nie ma,tzn. korpus z balsy wyrzeźbiłem ,a teraz decyzją ciąć czy nie ciąć o to jest pytanie?

:huh:

pozdrawiam

January najlepiej zrób taką wielkość w jakiej jest standardowy minóg, duży pstrag go zeżre.

pozdrawiam Wujek :D

Witam.

Dzisiaj wpadłem na dość ekstremalnie dziwny pomysł

nad którym mógł by pomyśleć Pan January...

nie wiem czy to się sprawdzi czy nie ale

jak by Panu się chciało mam pewien pomysł

jest to młody ptak myślałem o wróblu

jako przynęta pływająca ( chyba bo nie wiem jak lepiej )

mógł by się sprawdzić w maju wkońcu wiele młodych podczas nauki latania wpada do wody i kończy w paszczach zembaczy...

wstępny projekt wyglądał by tak:

http://img99.imageshack.us/img99/5364/wrobelqb0.th.jpg