Skocz do zawartości

SANDACZE 2012

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

Noo Guzu, widzę że się spisałes w tym odcinku. Gratuluję. Przedewszystkim udanego samo-sfotografowania się z rybą Ja ostatnio uciąłem sobie głowę...

Ja ucialem ogon :D

Takze bez szalu.

A na tej fotce nizej usnalem :blush: :

https://lh4.googleusercontent.com/-oAaHGdLIYic/T8SdO-I0whI/AAAAAAAAAI8/OMyH8Y-m1LQ/s800/kloc.jpg

Dzieki za gratulacje. Milo mnie zaskoczyl a i na lekkim zestawie dal popalic :D

Pozdrawiam i powodzenia na otwarciu jutro!

Guzu

Guzu,- dziś znów (juz po raz kolejny) widziałem tę 90-tke o której pisałem, wiem dzie sie stołuje spryciaż :lol:

upatrzył sobie małą mulistą zatoczke z leszczami, przypływa tam na godzinkę w samo południe, robi trochę zamieszania i odpływa... W niedziele go spróbuję złowić,- co nie będzie łatwe bo w tym miejscu jest jak twierdzą miejscowi grunciarze metr wody i mół na pół metra :(

Trzymaj kciuki :wacko:

Powodzenia z 90tka.

Warto pochodzic za TAKIM okazem!

Odkopalem na start sezonu sandaczowego w PL jeszcze kilka fotek z wiosny - ubranie jednoznacznie pokazuje ze to kwiecien w Hiszpanii <_<

https://lh4.googleusercontent.com/-du4TYbtOzI8/T8jSlmLRHyI/AAAAAAAAASY/ERtSL1bf5qA/s640/1%2520czerw.JPG

Przylow podczas trollingu Salmo Perchem 12.

Na ta 12tke to regularnie skacza sandacze, podczas gdy 14tke omijaja juz. Chyba im sie DUZA w wodzie zdaje ta 14tka :D

A tu marcowa (31.03) sztuka zlowiona na Salmo Whitefisha jointed 13 DR.

https://lh3.googleusercontent.com/--vl47CBYr30/T8jU4MsCklI/AAAAAAAAASk/8_85EwCum6Q/s640/na%2520whitefisha%2520.jpg

Pozdrawiam

Guzu

No gdzie te pierwsze Polskie sandały? <_< U mnie w promieniu 100km występuje śladowo jak różanka, choć ta druga jest chyba bardziej pospolita. W związku z brakiem możliwości wyjechania chociażby na wisełkę muszę się zadowolić sukcesami kolegów, a więc?

Może nie ma się czym chwalić ale trzeba rozruszać wątek. Wczoraj we wrocławiu pogoda idealna na sandacza. Odwiedziłem parę ciekawych miejscówek ale dopiero na koniec dnia tzn około 20:30 zaczęło się coś dziac. 4 brania na cięzki opad i dwa maluchy wyjęte.... 26 i 32cm. Napotki wedkarze tylko machali głowami. W niedziele powtórka a jak w innych rejonach kraju??

pozwole sobie wstawic zdjątko i otworzyc wątek polską-nocną około 70tka ;) .branie z opadu w nocy około 0:30,wedka RST m3-zander 295cm,korba twin power xt 4000,plećka power pro,guma dragon-reno...łowca z mordączerwoną :o bo bardzo zimna noc była u nas na podlasiu :huh: , ale rybki jak najbardziej dopisały,było jeszcze kilka dobrych ale nie zacietych uderzeń w gume.

.

post-5636-1348917266,4031_thumb.jpg

Ja wczoraj pojechałem z moją panną nad Turawę. Dojechaliśmy w okolicach południa - widoczność na 200 m ze względu na zacinający deszcz a wiatr do 10m/s bujał nieźle wodą. Po pół godzinie pogoda trochę odpuściła więc postanowiliśmy się zwodować. Łowiliśmy od 13-17 - warunki pogodowe trudne, więc chrzest bojowy miała konkretny - łowiła twardo i bez jęczenia :lol: Pomimo uporu wędki nie udało się rozdziewiczyć na rybie. Mi udało się wydłubać szczupaczka 50+ oraz sandacza 62 (jeśli moderator zezwoli to wrzucę fotkę). Miałem jeszcze 2 brania w tym jeden spad chwilę po zacięciu. Szału z rybami ponoć nie było do popołudnia - po 1-2 sandacze na 2-3 chłopa na łódce, największy o jakim słyszałem to 82 cm. Pozdrawiam

P.S. Reakcje wędkarzy na babę z różowym kijem w akcji - bezcenne B)

Nie wytrzymałem i majac wolną godzinke wyskoczyłem w miejsce gdzie ten misio urządził sobie stołowkę :lol: To bylo niesamowite widziałem go jak zagryzł jakąś płoteczkę potem chwilak na fajkę i drugim rzucie na slydera 7cm pływającego :lol: wziął.

Daniel - tą rybą pozdrawiam Cię serdecznie!!! Niestety do 90 brakowało jej centymetra :(

Oczywiście wrócił do wody,- może w przyszlym roku też sie z nim spotkam,- jak nie zmieni nawykow kulnarnych i stołówki :lol:

post-5957-1348917267,0596_thumb.jpg

mafijas - ten sandacz jest nawet nie z Renu :lol: tylko z małego jeziorka bez nazwy, którego włascicielem jest mój kumpel a ja spod domu mam 10min jazdy na miejsce :D często je odwiedzam z moim synem (spacerując wokól)bo to kawałek dzikiej przyrody w tym całym industrialu i piekna stadnina koni w pobliżu tego co by jednak nie mówic kaczego dołka...

Swoją drogą to był mój najkrótszy wyjazd na ryby w życiu, wszystko trwało ok godziny :lol: samego łowienia 20min.

Niesamowite jak czasm niewiele trzeba, poprostu wszystko zagrało na raz :D

Znów potwierdziło sie moje przekonanie, że najbardziej cieszą łatwe sukcesy :D

Nie wytrzymałem i majac wolną godzinke wyskoczyłem w miejsce gdzie ten misio urządził sobie stołowkę :lol: To bylo niesamowite widziałem go jak zagryzł jakąś płoteczkę potem chwilak na fajkę i drugim rzucie na slydera 7cm pływającego :lol: wziął.

Daniel - tą rybą pozdrawiam Cię serdecznie!!! Niestety do 90 brakowało jej centymetra :(

Oczywiście wrócił do wody,- może w przyszlym roku też sie z nim spotkam,- jak nie zmieni nawykow kulnarnych i stołówki :lol:

Arku, graty, super zander i to wypracowany. B) :huh:

.Witam!!!

To może ja pochwalę się wczorajszym sandałkiem czyli otwarcie sezonu 2012.06.01 Domaniów. Sorki za jakość zdjęcia ale kumpel zrobił telefonem. Sandacz 91cm ,drugi 64cm i kilka maluchów więc na Domaniowie chyba nie jest tak źle.

Irek ,gratuluję kolejnego ponad 90cm sandałka.Piękna rybka