Skocz do zawartości

SANDACZE 2012

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

Pozamiatał tak, że już nie ma co zbierać ;)

Ja dziś od godz. 3 do 7 zaliczyłem 3 sztuki. Nie były to okazy ale mnie cieszą podwójnie ponieważ pierwszy wypad z kupionym od forumowego kolegi kijkiem Daiwa Shogun Zander zaliczony pozytywnie :D Złowione na Shakera, z opadu. Jeden załapał się na wymiar forumowy, pozostałe dwa miały 50 cm. Zdjęć nie ma ponieważ z reguły jestem sam nad wodą i nie chce mi się cudować z samowyzwalaczem. Ważniejsze jest dla mnie szybkie i sprawne wypuszczenie rybki.

Poza tym przy niektórych smokach z tego wątku to nie ma co pokazywać

Gratuluję łowcom, pozdrawiam,

Przemek.

Tasiek321, super zdjęcie i sandacz, gratuluje :D

Co do tych relaxów- ja jakoś nie mam do nich szczęścia. Zdecydowanie więcej ryb złowiłem na inne gumy :D

Dzięki za gratki :D

Perła Relax'a z ciemnym grzbietem u mnie zawsze idzie na pierwszy ogień :D Dopiero jak nic jej nie chce to zaczynam kombinowac z innymi piórkami, Lunkerami itd.

Tasiek, to bardzo fajny pies i fota super. Jeśli mogę to miałbym do Was gorącą prośbę. Wstawiajcie proszę pod zdjęciami, info na temat długości ogniskowej, przysłony, czasu migawki i ewentualnej kompensacji ekspozycji oraz miejsca przyostrzenia. Albo chociaż nie kasujcie exifów. Fotki Twoje i Patryka są kapitalne i na pewno wielu z nas skorzystało by z takiej informacji. Wiadomo, wybór kadru to bardzo ważna sprawa, ale ustawienia są także ważne. Sam przeglądając swoje foty czasem bardzo żałuje, że dziura była za duża, lub że nie doświetliłem lampą itd. Oczywiście jeśli to nie jest tajemnica.

Dziękuje bardzo :D.

Czuję się wywołany do tablicy. Fotka z N d300s plus T 17-50/2.8 @24mm f/9 1/125 s z CPL Marumi na przedniej soczewce. NEF wolany w LR,przyprawiany w CSie. Kompensacji brak,ostrzenie na łeb psiaka. Czasami w takich warunkach warto lekko blysnąć na 1szy plan ustawiając ekspozycję na drugi/niebo. Na pop-up'a warto założyć dyfuzor za 20pln z alledrogo.to by było na tyle :D

A w pysku jeszcze czerwony ogonek.... to moja ulubiona przynęta na 20gr główce. Gratki

Dokładnie tak - czerwono na ogonie i pod skrzelami.

To kopyto to dla mnie podstawa nigdzie się bez niego nie ruszam :D

W pracy sie nie smieja z kopytka ?

hahahahha dobre to jest