Skocz do zawartości

SANDACZE 2012

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje pieknego sandacza,

w ten źimny weekend kumple duże sandacze w dunaju połapali, a ja zamiast na ryby, grzałem dupe w saunie i telewizor :angry:

Ze 3 lata temu byłem w Regensburgu na Sylwka. Imprezka i nocleg były na jakiejś wiosce pod Regensburgiem w hoteliku nad samiutkim Dunajem. Żałowałem, że nie dało rady połowić (wiadomo brak czasu, brak opłat itp.).

Za to imprezka była gruuuuuuuba :) Niemcy nie potrafią się tak bawić, zwinęli się zaraz po północy, hihi

Ziom przepiękna ryba i sceneria marzenie :)

Slavo zdjęcie malina ...

Ja też się wybrałem w sobotę ale jak dojechałem nad wodę zerwał się potworny wiatr i wzmogły opady śniegu. Gdyby nie to że pizgało prosto w twarz pewnie wytrzymał bym dłużej ( trocie się w końcu łowiło ).

A tak po 45 minutach musiałem złożyć broń.

Nie poddaje się mimo to i w środę atakuje

Ziom7, ale piękne zdjęcie! Ryba cudna, marzenie, a do tego plener, woda, ostrość - całe zdjęcie prze prze! Gratki.

Ja łowię regularnie, ale wszystkie pomiędzy 54 a 59cm. Ostatnio przed przedwczoraj musiałem wejść do wody po kolana w pierwszy śnieg, bo nie miałem jak podebrać takiego właśnie 59cm. Mam dwa filmy - jak go uwalniam i jak wylewam wodę z kalosza, gdyby sandacz był większy to bym umieścił :)

ja tutaj tylko gościnnie :) opłaca się spędzać trochę czasu nad wodą w poszukiwaniu innych rybek, uczyć się, później łatwiej łowić inny gatunek.

dzisiejszy wypad obfitował w kilka rybek, dopiero jak wyszło słoneczko sandacze przestały się pojawiać. Życiówka dziś zostałą pobita. Ten zed uderzył w 4 rzucie, potężne przywalenie w opadzie, kopyto 4 calowe, seledyn z czarnym grzbietem, głowka 25 gr, na skraju silnego nurtu i spokojnieszej wody, trochę kręciło, oczywiście nie płytko.

DSCN8547.jpg

batson rx7 1086f shim strad fe 4000

chyba wszystko

pozdrawiam

Jeśli już się bawimy w zgadywanie to ja obstawiam 82cm. super fota, przemawia do fanów grubego łowienia z nutą jesienno-zimowego survivalu.

• Like 1