Skocz do zawartości

SANDACZE 2012

CLAUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego @niedzwiecki nie za dużo tych dużych ryb łowicie <_< :unsure:

A człowiek w robocie siedzi i gul taki skacze, że masakra :mellow:

Kurna sumy Niewiedź, sandacze Niedzwiedź, kije mu trzeba połamać bo tylko drażni :mellow: /

A tak poważnie to tylko wypada mu pogratulować B)

Kolego @niedzwiecki nie za dużo tych dużych ryb łowicie <_< :unsure:

A człowiek w robocie siedzi i gul taki skacze, że masakra :mellow:

Kurna sumy Niewiedź, sandacze Niedzwiedź, kije mu trzeba połamać bo tylko drażni :mellow: /

A tak poważnie to tylko wypada mu pogratulować B)

Bez dwóch zdań gratulacje się należą i to duże :D

P.s ja na razie melise dla uspokojenie popijam ale już w sobote ruszam na łowy :mellow:

1. zdjęcia pozwalające na identyfikację miejsca połowu zostały usunięte, gratuluję pięknych ryb ale rozumiem również Kolegów którzy starają się chronić swoją wodę

2. usunięte zostało ostatnich kilka stron dyskusji - z góry przepraszam wszystkie osoby które mogą się poczuć tym faktem dotknięte, ale usunąłem jak leci - nie chciałbym żeby to forum stało się miejscem dochodzeń, załatwiania prywatnych porachunków itp

3. mam prośbę o powrót do meritum wątku, nie chciałbym usuwać kolejnych postów, ale zrobię to jeśli będzie próba kontynuacji pyskówki

Na wstępnie wielkie dzięki za miłe przyjęcie mnie w nowym gronie.

Witaj na forum Piotrze, rzeczywiście mocne wejście z tym sandaczem :D może napiszesz trochę więcej o okolicznościach połowu i o sprzęcie. Wygląda na okaz z wieczora albo z nocy - na woblera ?

Owszem sandaczyk został złowiony późnym wieczorem, z brzegu na płytko schodzącego wobka produkcji pana Janusza Widła. Miejsce dość głębokie z silnym uciągiem, obfitujące w drobnice.

Branie agresywne z natychmiastowym odjazdem w nurt. Ryba od samego początku walczyła dzielnie co chwilę odjeżdżając i murując do dna... I tak aż się zmęczyła i dała się bez problemów podebrać :D. Następnie kilka fotek, szybkie mierzenie i do wody :D

Kijek to Team Dragon 295 10-28 z podpiętym redarckiem, plećka pp 0,19 (po lipcowych czterech stratach ryb przez przetarcie plecionki o kamienie zacząłem łowić grubiej), wobler sandaczowy Janusza Widła uzbrojony w ownery.