Paweł84 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Taka-G 77 7'7 2.0 PE 8-10 25 KG FAST 10-16KG 20 KG Max500G Taka-G 75 7'5 2.0 PE 5-6 15 KG FAST+ 5-7 KG 10 KG Max300G Taka-G 75 7'5 2.0 PE 3-4 12 KG FAST+ 4-6 KG 7 KG Max200G Taka-G 90 9'0 2 PE 5-6 16 KG X-FAST 6-8 KG 12 KG Max350G Składy 2.0 to kije o rzadko stosowanym połączeniu.. To znaczy długa szczytówka i dużo krótszy dolnik to jest jakby uciąć dolkik wędziska zaraz po zakończeniu korka czy pianki Na taki uchwyt wkładamy ów długą szczytówkę... Składy 2 to klasycznie równo składany blank równej długości obu części.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 A mnie zastanawia z racji moich początków ilość przelotek w kijku zbrojonym spiralnie. Naliczyłem ich 12 szt. Więc jak to jest?Ja swoja xzogę okułem w 8 + top, jednak po konsultacji zmniejszyłem do 7 + top i wydaje się, że kij lepiej pracuje, ale to takie subiektywne odczucie.U mnie wyjdzie wszystko w praniu, ilość, wielkość przelotek i sposób rozmieszczenia. Wydaje mi się, że za delikatnie uzbroiłem, ale się przekonam na własnej skórze Omotek pod przelotki też nie dałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 już uzasadniam moją koncepcję Taka ilość wzięła się z prostego względu którym był zamiar zejścia z góry na dół jak na najmniejszej długości kaja i w jego najgrubszym miejscy gdzie i jego ściany są najgrubsze.. Siły skrętne działające na blank wynikające z takiego zbrojenia rozłożone będą w jego najmocniejszej części Także odległości między przelotkami muszą być dość małe i stąd taka ilość przelotek.. Zresztą co najmniej głupio by wyglądało gdybym dał na górnej części kija większe odległości między przelotkami niż ta odległość jaka dzieli dwie ostatnie przelotki.. Dodatkowo taka ilość przelotek zwiększa trochę moc całego kija, pozwala ciągnąć w większej ilości punktów na blanku.. Zrób prosty test - załóż 3 przelotki na kij a załóż ich 6 i zobaczysz jaka jest różnica Oczywiście to przekoloryzowany przykład ale i podobnie to działa przy ilościach 7-8 przy Twojej konstrukcji i 12 przy mojej oczywiście zysk mocy będzie w tym drugim poprawnym przypadku mniejszy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Przed chwilą odebrałem telefon od mojego kolegi o którym wspominałem wyżej.. Był dziś w Kołobrzegu na Pilkerze u Krzycha Drzygi zrobić test Xzogi Taka G66 7kg.. Pierwsze słowa jakie wypowiedział Nadeszła era Xzogi To powinno starczyć za komentarz choćby z racji uporu i wkładu pieniężnego jaki wkłada w optymalizację i dążenie do perfekcji w doborze sprzętu jakim łowi.. Zestaw morski obecny Stella salt water 4000 na Japonię, Xzoga Taka G66 7kg uzbrojona w przelotki TKWSG Titanium Concept All-Purpose Guides with Silicon Carbide Ring plus tytanowe pierścienie rezonansowe, końcówka (tzw. dupka kija) też tytanowa.. Plecionka Dragon HM8X... Przedtem łowił na większą Stellę 5000 salt water oczywiście Japan, Wędzisko RST przerabiane własnoręcznie zamienione później na blank SC.Croix nie pamiętam serii ale za 160$ stoi w mudholu, plecionkę miał japońską sprowadzaną z mefisto fishing VARIVAS AVANI SEA BASS MAX POWER PE wersję kolorową.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Miałem się właśnie pojawić, żeby zobaczyć to jego cacko, ale niestety się nie udało A przyznać muszę, że sporo słyszałem o tym blanku od Krzyśka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Po tym jak pokazałem Adamowi mój blank swoim zwyczajem zaczął szaleć i zrobił wkoło tych blanków sporo szumu Także i Krzyśkowi się oczka zaświeciły jak go zobaczył Dobra, ja spier.. Norwegia czeka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Wczoraj wróciliśmy do kraju.. W skrócie, nie ma co mówić.. Poezja Jak dotąd najlepszy kij do vertical jigging'u moim skromnym zdaniem Nie męczy ręki Bez problemu winduje metrowe ryby mając ogromny zapas mocy na jeszcze większe okazy Miałem pełną świadomość co dzieje się na końcu zestawu Idealnie podbija pilker z dużego zakresu głębokości Jego czuła szczytówka nie pozwala spiąć się szalejącym na powierzchni w bryzgach wody czerniakom Identycznie jest z sprytnymi i walecznymi plamiakami, choć tu z racji ich małych pyszczków zdarzało się więcej spadów Wrażenie ogólne jest takie - dla mnie to przysłowiowy Mercedes z którego ciężko się przesiąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Wczoraj wróciliśmy do kraju.. W skrócie, nie ma co mówić.. Poezja Jak dotąd najlepszy kij do vertical jigging'u moim skromnym zdaniem Nie męczy ręki Bez problemu winduje metrowe ryby mając ogromny zapas mocy na jeszcze większe okazy Miałem pełną świadomość co dzieje się na końcu zestawu Idealnie podbija pilker z dużego zakresu głębokości Jego czuła szczytówka nie pozwala spiąć się szalejącym na powierzchni w bryzgach wody czerniakom Identycznie jest z sprytnymi i walecznymi plamiakami, choć tu z racji ich małych pyszczków zdarzało się więcej spadów Wrażenie ogólne jest takie - dla mnie to przysłowiowy Mercedes z którego ciężko się przesiąść Dobrze to wygladalo na zdjeciach. Dobrze to brzmi w relacji z pola walki.Jakies przygody z rybami ponadwymiarowymi ? testy mocy z halibutkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Z dalekowschodnia Azja skojarzenie jest jak najbardziej wlasciwe. Z Japan to chyba nie maja nic wspolnego.Kiedys sie przymierzalem, ale zawsze na przymiarkach sie skonczylo... Marka sie rozwija - juz i linki i przypony i inne akcesoria jako Xzoga opisuja. Widzialem, ze w Niemczech zdobyli troche rynku... Urzywam ich plecionek i fluoro.Pletki bardzo hałaśliwe ale bardzo dobre.Oprócz hałasu mają jedną wadę . cenaAle gościu wysyłający orjętuje się w realiach i wysyła je opisane jako towar za 10 dolarów.Ja polecam.Używam od ponad roku głównie w słonej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Wczoraj wróciliśmy do kraju.. W skrócie, nie ma co mówić.. Poezja Jak dotąd najlepszy kij do vertical jigging'u moim skromnym zdaniem Nie męczy ręki Bez problemu winduje metrowe ryby mając ogromny zapas mocy na jeszcze większe okazy Miałem pełną świadomość co dzieje się na końcu zestawu Idealnie podbija pilker z dużego zakresu głębokości Jego czuła szczytówka nie pozwala spiąć się szalejącym na powierzchni w bryzgach wody czerniakom Identycznie jest z sprytnymi i walecznymi plamiakami, choć tu z racji ich małych pyszczków zdarzało się więcej spadów Wrażenie ogólne jest takie - dla mnie to przysłowiowy Mercedes z którego ciężko się przesiąść Czarniak, czarniak, albo sej. Czerniak to bardzo złośliwy nowotwór. Też mnie poprawiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Niestety na prawdziwe potwory trzeba jechać tam w kwietniu, wtedy stada tarłowe dorszy ważących po 30kg do końca zweryfikują produkt finalny.. :)Myślę jednak że bez strachu poradzi sobie i z takim zadaniem.. Zoga wyjęła jednego halibuta ale nie satysfakcjonujących mnie rozmiarów Teraz czekam za komponentami by przerobić wersję demo jaką pokazałem na zdjęciach.. Wymyśliłem sobie przelotki Fuji TKWSG Titanium Concept choć nie jestem czy ta nowa forma sprawdzi się do końca w kiju castingowym.. Ponadto wędzisko zaopatrzę w gimbal http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/Aluminum-Gimbals/Per fection-Aluminum-Ball-Gimbals bo wykończając kij gałką z RST pokaleczyłem ja i dolną piankę o pas biodrowy do holowania.. Ponadto wreszcie nakleję logo i dane techniczne Zrobimy akcenty ozdobne i jakiś oplot tak by wszystko miało ręce i nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 To jedyne zniszczenia jakie powstały podczas walki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Witam, Mial może ktoś do czynienia z wyżej wymienionym blankiem bądź chociaż z innym z tej seri? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. G 7525 2,28m 180g -300g 15kg 5-7kg 10kg 5-6 2,5mm fast Chodzi mi o uniwersał pod duże szczupakowe przynęty plus niech będzie bużańskie sumy z lodki. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 o xzogach od rana dyskutowaliśmy z guzem jest napał na jeden kijek 66 do 18 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Za krotkie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Za krotkie dla mnie bo to nie dla Ciebie, a dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Nie wiem jak duze bedziesz lapal szczupaki Michal.Ale z tego co juz zdazylem sie dowiedziec to te blanki 15 i 18 kg to kategoria NORWEGIA vs SUM Norwegia : czyli morze / ocean, nie tamtejsze szczupaki. Moze zejdz oczko nizej z moca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 bujo zobacz tego MA-S85MH2 ale to jest fresh water Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Dlatego się pytam Generalnie nie chodzi o wielkość szczupaków tylko o przynęty. Bulldawgi waza 180-200 gram, paru znajomych wytwórców jerków tez robi takie potwory itd. Trzeba będzie faktycznie poszukać opini w necie zanim się na coś zdecyduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Mam u siebie Xzoga TAKA Pi 7523, REWELACYJNY!! cw. do 150 gr.Plus kilka innych blanków właśnie z tej firmy. Świetne blanki na jerki i ciężkie sumowanie. W końcu mam jerkówke taka jaką chciałem No i coś na suma znakomitego i Norwegie tez obskoczy. Blanki świetnej jakości, cieniutkie, filigranowe, ale za to jaka moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Robbox zdradź gdzie te kije można kupić najbliżej Pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 kije czy blanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 W najbliższych tygodniach z kolegą mamy w planie ściągnąć sobie od Niemca po blanku Xzogi właśnie do zastosowań spinningowo-jerkowych. W sumie gdyby ktoś był też zainteresowany to można podzielić koszty przesyłki na kilka osób... Pozostałoby jednak późniejsze rozesłanie po kraju... W przypadku zainteresowania walcie na priv. napisał pepe_79 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=26036&am p;prevloaded=1&&start=20Może On Ci coś powie więcej. Co do kija 18kg to może będzie to już lekka pałka a nie kij Moja 15kg zdecydowanie nadałaby się juz do miotania 200g jerków więc myśle że nie należy przesadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 w razie czego to kilka blanków mam na miejscu w pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 W najbliższych tygodniach z kolegą mamy w planie ściągnąć sobie od Niemca po blanku Xzogi właśnie do zastosowań spinningowo-jerkowych. W sumie gdyby ktoś był też zainteresowany to można podzielić koszty przesyłki na kilka osób... Pozostałoby jednak późniejsze rozesłanie po kraju... W przypadku zainteresowania walcie na priv. napisał pepe_79 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=26036&am p;am p;prevloaded=1&&start=20Może On Ci coś powie więcej. Potwierdzam, temat jak najbardziej aktualny. Planujemy zakupy na początku marca. Z tego co kolega wynegocjował z Niemcem to powinno być na prawdę przystępnie, np. Blank Taka G-66 4kg - w okolicach 405pln Blank Taka G-66 7kg - w okolicach 480pln Ewentualne szczegóły na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi