Skocz do zawartości

XZOGA blanki - charakterystyka

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

O ile widzę na stronie Xzogi to seria TAKA Pi nie posiada blanków custom tylko gotowe wędziska w wersji spinningowej. Zresztą kij o którym móisz to 7kg kij prawdopodobnie podobny do TAKA G 7kg mojego kolegi i na sumy ze stojącej wody by się sprawdził ale na wiślane największe potwory które spływają z nurtem może być zbyt słaby Optymalny jest na bałtyckie dorsze i do jerkowania przynentami do 100g.

Blank na którym jest zbudowana wędka TAKA Pi 7523 jest dostepny, ma oznaczenie TAKA-G 75 12 KG, nie wiem czy tu moge pisac o cenie :D

Jest to dwuskład ale nie taki do jakiego jestesmy przyzwyczajeni.

Na wiślane potwory znakomity, oczywiscie wersja 12 kg lub 15kg nie 7kg

Jest dostepny.

Własnie TAKA Pi posiada blanki. Blanki do modeli 7523 i 7525.

są dostepne wędziska gotowe oznaczane jako Taka Pi i gołe blanki do budowy samodzielnej. Zle popatrzyles na strone Paweł84 :D

strona i sklep online w przygotowaniu.

Generalnie Rzeszów. Ale moje wędki krąża po kraju i za granicą.

I nie tylko wędki :D

Mam nadzieje ze w krotkim czasie jakos ogarne strone. Blanki Xzoga powinny byc na stałe w ofercie i na miejscu.

• Like 1

To znaczy praca zrobionego na blanku kija była lepsza. Kij był bardziej do ręki zarówno mi jak i właścicielowi owych zrobionych wędzisk. Kij 7kg ma lepszą linię gięcia, szczytowa część ładniej pracuje i lepiej oddaje po machnięciu. Również mój kierownik powiedział że 7kg kij bardziej Mu odpowiada. Ciężko jest tak na sucho przekazać te różnice. Wiadomo że najlepiej pomacać samemu :D Jednak jeśli nie masz takiej możliwośći ja i ludzie którzy mieli styczność obstajemy przy blanku 7kg. Tak samo jest między 15kg a 12kg. 15kg pracuje lepiej

Większość tych blanków i później kijów na nich zrobionych to wędki moich kolegów :D Ale miałem styczność od samego początku z każdym blankiem aż po gotową wędkę poniaważ to ode mnie dowiedzieli się o Xzogach i korzystali z mojej pomocy przy powstawaniu tych kijów więc miałem okazję pomacać każdy z nich :D ale możliwe że nie precyzyjnie napisałem :D

Jeśli możesz zdaj relację z pola walki jak już będziesz miał swój blank w ręku bo jesten ciekawy czy to pewna prawidłowość dotyczącą kijów 6'0'':D