erqgth Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Szukam kogoś z okolic Olsztyna kto ma wędkę na blanku taka g60 8kg. Słyszałem i czytałem wiele różnych opini i chciałbym rozwiać swoje pewne wątpliwości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assasyn Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 (edytowane) Czy ktoś używa tego patyka? https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Wedki-XZOGA-seria-MASTERY-ELITE/858 Jestem zainteresowany jego zakupem ale jest już niedostępny. Podobno za kilka tygodni producent ma wypuścić nową serię... Edytowane 1 Listopada 2017 przez Assasyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1976 Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Witam,przymierzam sie do przezbrojenia swojej xzogi g66 4 kg. ze spina pod multik niskoprofilowy i budowe jerkówki na blanku xzoga g 60 8 kg pod okraglaka,moze ktos z kolegów zbroił takowe i podzieliłby sie informacią odnosnie uzytych przelotek oraz rozstawu za co z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Zbroiłem 8 kg w Fuji w ramce K. Spacing wziąłem z rodhouse.fr. Wyszło bardzo płynne ugięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1976 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Witam,dziękuję za odzew ,moją 8 jest narazie w planach biorę pod uwagę jeszcze talon 64 mh różne są opinie na temat tych banków u mnie mają być przeznaczone pod szczupak na przynęty W przedziale 50 do 80 gram sporadycznie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assasyn Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Witam,zastanawiam się nad zamówieniem wędki na blanku Xzoga SR-G 76mh2 2-spigot 7,6ft/229cm 7-40g 8-20lb FAST 1,2 Kij ma służyć do połowu szczupaków z łodzi, wyłącznie do gum.Czy ktoś używa tego blanku? Czy to dobry wybór czy raczej poszukać coś z Phenixa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Witam,zastanawiam się nad zamówieniem wędki na blanku Xzoga SR-G 76mh2 2-spigot 7,6ft/229cm 7-40g 8-20lb FAST 1,2 Kij ma służyć do połowu szczupaków z łodzi, wyłącznie do gum.Czy ktoś używa tego blanku? Czy to dobry wybór czy raczej poszukać coś z Phenixa?Mam taki tylko w długości 2,49.Wg mnie fajny mięsisty blank.U mnie służy pod szczupaka i bolenia.Zapytaj o ten blank Rafała Skałka(on mi kręcił i zna się na rzeczy...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 U Roberta BRC jest świeża dostawa blanków Xzoga Black Buster, może ktoś szuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid131 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Witam wszystkich chciałem się zapytać o charakterystykę ME-S 85 mh2. Szukam jakiejś wędki 25lbs max 1300zł do łowienia z brzegu (głównie zaporówki). Przedział gramatury przynęt tak jak w tej wędce 10-60 gram. Ogólnie duże woblery, jerki, blachy. Wybór padł na xzoga chyba, że ktoś zaproponuje coś lepszego. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 X-ZOGA Shintenno SR-G 8,6" 25lb 10-60gr , ale szybszy i mocniejszy blank niż MASTERY ST<CROIX AVID 8,6" lub 9" 25lb 15-56gr , podobnie zachowujący się blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Szukam kija pod grubego szczupaka i rzecznego suma do łowienia z ręki który obsłuży przynęty od 50-110g ze wskazaniem na te cięższe. Jaki blank polecicie?pozdrawiamW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Szukam kija pod grubego szczupaka i rzecznego suma do łowienia z ręki który obsłuży przynęty od 50-110g ze wskazaniem na te cięższe. Jaki blank polecicie?pozdrawiamWMam podobny dylemat, z tym, że z własnego doświadczenia wiem, że rybą najczęściej poławianą będzie sandacz i szczupak. Chciałem obstawić Xzoge 7kg,czy jest inna "lepsza" alternatywa, która ogarnie również suma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 w jakiej długości to ma być i czy składany na pół , czy w jednym kawałku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 110g to kosmos dla 7-ki,przy takich bajtach to raczej 10 kg na tym blanku spokojnie 130 g powiesisz,z przyłowem suma sobie poradzi ,minus to fakt będzie znacznie krótszy niż 7 ka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 ..... co prawda to "bajka o X-ZODZe" , ale chyba dobrym rozwiązaniem byłby GAWAS Conquer 100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 W moim przypadku w grę wchodzi blank w jednym kawałku 6`6" a masa przynęt raczej nie przekroczy 70 gram ( najczęściej 30- 50g ), łowienie z ręki. Najczęściej będzie to sandacz i szczupak ale z nastawieniem również na suma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 ..... co prawda to "bajka o X-ZODZe" , ale chyba dobrym rozwiązaniem byłby GAWAS Conquer 100 z ciekawości do jakich zastosowań i masy przynęt polecasz ten blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Kijek żeby nie był za krótki bo przeważnie dolniki sa w nich krótsze a wolę wygodnie rzucać z dwóch rąk. Optymalnie 250-260cm. Wezmę pod uwagę nie tylko zoge. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 (edytowane) To blank pod duże i cięższe przynęty do 80-90gr. Ogarnie woblery, jerki , duże gumy i wahadła. Szybki , grubościenny ; ale o progresywnej i ciepłej pracy.Nie gubi ryb , dobrze się ładuje i rzuca. W zależności jak się go uzbroi : tradycyjny spin , czy cast daje sobie świetnie radę.To bardziej chyba kijek pod duże przynęty szczupakowe , spokojnie ogarnie lżejsze sumowanie z ręki jak i w trolu. Pod sandacza/szczupaka lepiej wybrać 60.Gdyby jednak ta 100 była za delikatna (do90gr) można pójść w 150. To jednak już Cięższy kaliber pod naprawdę spore szczupaki lub sumki. Alternatywa dla GAWASA z X-ZOGI jest w blank X-ZOGA BB 8i 10 kg Edytowane 25 Grudnia 2017 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 (edytowane) Kijek żeby nie był za krótki bo przeważnie dolniki sa w nich krótsze a wolę wygodnie rzucać z dwóch rąk. Optymalnie 250-260cm. Wezmę pod uwagę nie tylko zoge.Zobacz sobie X-ZOGA Shintenno SR-G 8,6" 25lb 10-60gr. Uzbrojona w Caście da radę do 80+ spokojnie. Na szczupaki Ok , sumowanie lżejsze też ogarnie. Edytowane 25 Grudnia 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 80g za lekko, cast odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 To blank pod duże i cięższe przynęty do 80-90gr. Ogarnie woblery, jerki , duże gumy i wahadła. Szybki , grubościenny ; ale o progresywnej i ciepłej pracy.Nie gubi ryb , dobrze się ładuje i rzuca. W zależności jak się go uzbroi : tradycyjny spin , czy cast daje sobie świetnie radę.To bardziej chyba kijek pod duże przynęty szczupakowe , spokojnie ogarnie lżejsze sumowanie z ręki jak i w trolu. Pod sandacza/szczupaka lepiej wybrać 60.Gdyby jednak ta 100 była za delikatna (do90gr) można pójść w 150. To jednak już Cięższy kaliber pod naprawdę spore szczupaki lub sumki. Alternatywa dla GAWASA z X-ZOGI jest w blank X-ZOGA BB 8i 10 kgNie mam takiej opcji żeby conquer 100g pociągnął 90g przy normalnym łowieniu, w verticalu owszem.To blank do max 70g. Mocą zbliżony do taka-g 7kg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 .... poczytaj o wędce X-ZOGA MASTERY S80H2 , Ja używam do sumowania z ręki i trola . To kijek już nie będący w ofercie , ze starszej serii , ale jeszcze do zdobycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Nie mam takiej opcji żeby conquer 100g pociągnął 90g przy normalnym łowieniu, w verticalu owszem.To blank do max 70g. Mocą zbliżony do taka-g 7kgDokładnie.Max dla tego blanku w cascie to slider 12???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 (edytowane) Nie mam takiej opcji żeby conquer 100g pociągnął 90g przy normalnym łowieniu, w verticalu owszem.To blank do max 70g. Mocą zbliżony do taka-g 7kgSpokojnie da radę w jerkach , bo już testowałem 80gr, z ciężkim obciążeniem i dużą gumą jest problem 12 SLIDER tonaca ma wieksza wagę niż 70gr . Edytowane 25 Grudnia 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi