pietrus Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Ooo!!! też jestem zainteresowany takim patyczkiem. Robert daj znać kiedy co i jak.t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Taka-G 66 7kg mocy, wyrzut do 120gr Taka-G 66 7kg - w castingu szacuję, że powinien rzucać komfortowo od ok. 15-20gr do 80gr na luzie. W porównaniu z powyższym czuć, że jest mocniejszy, trochę cięższy, ale również cienki jak ołówek. Podobnie szybki, bardzo sprężysty, a pod obciążeniem pracujący dość głęboko z dobrą amortyzacją. Ten model może według mnie być świetnym uniwersalnym kijem szczupakowym do większości przynęt. Pociągnie blachę, woblera, szarpnie jerkiem, a i gumę podbije. Myślę, że nawet mniejszych nie będzie gubił, a nawet okazowe szczupaki nie powinny stanowić dla niego problemu.TakaG66_7kg_100gr.JPG TakaG66_7kg_250gr.JPG TakaG66_7kg_500gr.JPG TakaG66_7kg_ok25kg.JPGWitam Gdyby ktoś z kolegów posiadał kijek na tym blanku , zrobiony pod korbę i używał go do cieższego opadu (guma , kogut ) pod sandała prosiłbym o opinie . Jak to się ma do ww zastosowań . Z Robertem rozmawiałem i właśnie ten blank doradził mi Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Masz peemkę, ale skoro o korbie mowa - napisz do pepe79, ostatnio zbroił sobie 7mkę właśnie w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Może coś napisze w wątku o tym , dzięki Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 No mam ubraną pod spina, jednak kłopot w tym, że nie łowię technikami, o których mowa O ile dobrze kojarzę to chyba była niedawno gdzieś tu na forum dyskusja na temat Xzogi na sandacza, trzeba poszukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Właśnie zbroję Xzoga 7kg ale w casta.Blank do ciężkich gum kopyto 6"+ 35g ołowiu i więcej.Jesli pod takie klocki ma być używany to OK,ale jeśli sporo mniejsze to szkoda ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Witam, szukam informacji dotyczących spiningów zbrojonych na blankach Xzoga Taka G60 - 3 kg oraz Taka G66 - 4kg. Dokładnie interesuje mnie realny zakres cw dla tych blanków oraz zachowanie przy zastosowaniu różnych przynęt spinningowych. Szukam różnych opcji pod jeziorowy uniwersał szczupak - sandacz, w naszych realiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) XZOGA 3 kg będzie za słaba, 4 kg to najlepszy uniwersał na nasze wody, zakres 7-30gr bez problemów. Progresywna praca pod rybą, szybka i czuła przy połowie sandacza. Nie poddaje się za bardzo pod naporem woblerów, nadaje sie do małych jerków i średnich i małych woblerów szczupakowych oraz blach. Jeżeli przynęty maja być cięższe niż 30g a nie więcej niż 45-50 gramów to proponuje wersje 5 kg. Jeżeli mniejsze niż 20 gr to 3 kg. Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez robbox4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 a coś z gotowców pod jerki Boleniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Model LFC 66MHF2, CASTING, 2 części, linka 8-20lb, akcja fast, c.w. 7-25g,Osobiście uważam że cw to raczej do 35g. No ale ja lubie mocniej ładujące sie blanki. Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) No to brzmi dobrze. . Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Model LFC 66MHF2, CASTING, 2 części, linka 8-20lb, akcja fast, c.w. 7-25g,Osobiście uważam że cw to raczej do 35g. No ale ja lubie mocniej ładujące sie blanki.LFS3.jpgraz,dwa,trzy moja!Reszta na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Jaki jest realny, dolny cw dla wersji 5 kg? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 WItam, a co byłoby dobrą propozycją jako kijek pod wachadłówki 10-30gram obrotówki 2-3 (10-20gram) i małe jerki 10-30gram jeden kawałek 1,83oraz drugi kijek pod większe jerki od 30 do 100 gram (najczęściej 40-80gr) także 1,83m -dłuższy zawsze można skrócić Zależy mi, żeby nie była to sztywna nieustępliwa pała, ale żeby już pod 60-tką zaczynał pracować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Jaki jest realny, dolny cw dla wersji 5 kg?Mam casta na tym blanku ,najlżej rzucałem rappala DT 4 i 5cm ,Meps 4 comet,Rappala chadrap 7cm ,kopyto 10cm na główce 7g.Wszystkie przynęty latały na bardzo zadowalające odległości i z poprowadzeniem jak i czuciem nie było problemu. Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 drugi kijek pod większe jerki od 30 do 100 gram (najczęściej 40-80gr) także 1,83m -dłuższy zawsze można skrócić Zależy mi, żeby nie była to sztywna nieustępliwa pała, ale żeby już pod 60-tką zaczynał pracować....Xzoga Taka-G do 7 kg. Malyna Panie, malyna I te wahadła po 30 gr ładnie ogarnie, a i jerki od Slidera 7 S w górę, po Jacka S. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 wersja 5 kg to tak od 10 gram w dole, co do jerkow 40-80g w długości 183 to wersja 8kg jest perfekcyjna, nie jest pałowata, ma gruba bardzo ściankę, ładnie ugina się pod rybą, a jednocześnie jest na tyle sztywna że można nią nadać odpowiednią pracę jerkowi. W sumie to mój ulubiony blank pod jerki. Długo takiego szukałem.Co do przynęt 10-30 gram plus małe jerki, to wersja 4 kg bedzie super, ale to 201cm a nie 183 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Czy jest odpowiednik blanku w dwóch częściach dla wersji 4 kg, ewentualnie gotowa wędka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Blanki w 2 częściach na ten moment nie występują.Jako gotowa wędka Model Black Mamba BMS 66mhf2, w 2 częściach. to odpowiednik blanku 4kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 ale to 201cm a nie 183Zawsze można troszkę przyciąć od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 od góry tez można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 ta wersja 8kg nie siądzie pod sweeperami 17 i innymi w okolicach 100gr??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 zależy co kto lubi, dość mocno się ładuje, ale nie klęka przy prowadzeniu. Jeżeli ktoś chce uzywać nagminnie powyżej 100gr to jest wersja 10 kg lub wersja Taka U*F 150g(12kg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Najczęściej jak już wcześniej pisałem 40-80gr, ale czasami jakiś klocek też zawiśnie....jest opisany 150gram, więc chyba te 100 nie będzie aż takim wyzwaniem.....też lubię dobrze ładujące się kije, ale mam nadzieję że ugięcie przy wyrzucie nie będzie mnie stresować, że zaraz blank się połamie czy coś.Wiadomo, że w PL najczęściej siadają szczupłe w okolicach 55-65 więc nie chciałbym się porywać z armatą na komary a podejrzewam, że ta 10/12 kg pod takimi rybami ugnie się tylko minimalnie Jak określiłbyś dolne CW wersji 10kg i tej 12tki o której wspomniałeś....nie ukrywam, że ta 8kg pasuje mi ze względu na dolne CW które określiłeś na ok 20gram....a więc jest szansa na bardzo uniwersalny kijek do gramatur 20-100gram PS Obiło mi się o uszy, że żona mi chcę na gwiazdkę sprawić małą niespodziankę, więc zbieram info....żeby ją dokładniej naprowadzić na to czego potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Gratuluje żony Tak, wersja 8 kg będzie idealna, bez stresu da rade 100 i czasem troche ponad, ale jednak komfort to jest do 100, wole mocniejsze wersje jak rzucam powyżej 100g.Jednak ten blank 8kg jest dla mnie jednym z najlepszych jakie miałem do tej pory pod jerka. Nie wyobrażam sobie już połowu szczupaka bez niego. Przynajmniej na szwedzkich łowiskach. Jak bym miał wybrać jeden kij na szczupaka to było by to właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi