rózgaś Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) A podkład skąd się wziął.?? Mógł namieszać w moim rankingu TOP3 :-)ps. To dedykacja dla tych co twierdzą, że można zamączyć suma poprzez zapływanie go nad łebkiem....Jeśli tym kijem nie mogę podnieść ryby, to znaczy, że albo przywiązał się wąsami do czegoś, albo ponadgabaryt. Edytowane 5 Lutego 2014 przez rózgaś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 No Krzysiu, ładnie Cie przetarabanił ;-) Jesli ta 12-ka nie dała rady musiało być grubo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Trzeba zacząć uzywać 15-ki http://www.youtube.com/watch?v=tdipzTKKjZo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Nic powyżej 12tki nie chcę, bo przy całej pancerności sumowego zestawu, musi być gram finezji, która powoduje że ryby zapięte za skórkę wyjeżdżają. Bałbym się spadów z mocniejszego kija. 80% ryb nie przekracza 150cm więc hol takich byłby nieprzyjemny na takiej armatce jak dla mnie. 12tka łączy cechy kija dającego frajdę z siłowego holu ryb średnich i zapas mocy przy rybach dużych. A takie połączenie to cechy dobrej połki. Jeszcze się zewrzemy z jegomościem z filmu :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Krzychu, tez przeciwnikow sobie dobierasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) Dałem szanse innym, bo już zrobiłem pare przelotów po miejscu. Ale zaskoczylem go czymś czego nie znał- połączenie wobka i gumy i za chwile wylazl...najpierw ja jego zaskoczylem, potem on mnie.... Edytowane 6 Lutego 2014 przez rózgaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Ale zaskoczylem go czymś czego nie znał- połączenie wobka i gumy i za chwile wylazl...najpierw ja jego, potem on mnie.... Krzysiu w tym sezonie będzie o kilka dorodnych leszczy cięższy, a i wąsy będą dłuższe do przywiązania za konar - montuj 15-ę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Dałem szanse innym, bo już zrobiłem pare przelotów po miejscu. Ale zaskoczylem go czymś czego nie znał- połączenie wobka i gumy i za chwile wylazl...najpierw ja jego zaskoczylem, potem on mnie....To na połączenie gumo-woblera, o którym kiedyś mi wspominałeś? Jeśli tak to już widzę o jakim kabanie mówiłeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Mam jeszcze fajny hol silowy takiej 150tki. Musze zassac 1,5gb do jutuba i wrzuce kiedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Na prośbę jednego z zainteresowanych kolegów powyginałem kijek na blanku Taka-U*F 60-150G. Wrzucam więc fotki i tutaj niech będzie dla potomnych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 To jest MOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Najnowsze parametry blanków Xzoga z serii TAKA-G Żeby określic maksymalne komfortowe cw dla blanków trzeba przyjąć 60 procent dla blanków do 5 kg oraz 80 prcent dla blanków powyżej 5 kg. Duża wersja:http://www.brc.com.pl/zdjecia/TAKAG.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Wychodzi z tego że ta do 2kg mogła by być spokojnie na Jaśki i nie bać się przyłowu w postaci Bolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Myslę że ta nowa wersja jest ogolnie bardzo ciekawa, zwłaszcza pod zastosowania do casta i do sandaczowania. Oczywiście sandaczowania nie całkiem na lekko. A mocniejsze wersje pod koguta z finezyjną szczytówką. Jeszcze co mi się rzuciło w oczy, to baaardzo grube ścianki w porównaniu do Taka-G66. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Mi wpadł w oko ten oplot.Fajny uchwyt od Matagi i można budować bardzo ciekawe patyki-wizualnie i użytkowo.Tyle że pierwszy patyk zbroić na blanku za 6stówek to trochę tremy by było. Robert a nie wiesz czasem czy X-Zoga nie szykuje jakiegoś szklaka? Edytowane 12 Lutego 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Nie szykuje i nie ma takiego zamiaru. Nie ma zapotrzebowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Miałem kiedyś Daiwę Steez szklak a petardę miał okrutną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Najnowsza seria blanków. Tak jak pisałem wcześniej, dużo szybsza, bardziej pancerna, ciekawe wykończenie, bardziej szczytowa akcja. Zresztą, zdjęcia pokazują "papierowe ścianki" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Porównanie nowej serii blanków Xzoga BB-X66 z nowym blankiem starej serii XZoga Taka-G 66 2kg. po lewej Taka-G 2kg, po prawej BB-X 2kg Edytowane 14 Lutego 2014 przez robbox4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Zmniejszona średnica całości ,co za skutkowało grubszą średnicą ścianki ,ale zakręciłem Ale wygląda bardzo konkretnie ,oj bardzo.Robert ,powiedz proszę...nie chcę mi się kluczyć po tych nowych blankach ,było by coś w jedno składzie długości max 230 z cw. do 20gr .Coś żeby dało radę lżejszym boleniowym jerkom ,no i żeby nie było paniki jak skoczy jakiś konkret .Coś do wagi ryby 2-5 kilo?Taka trochę zastępcza alternatywa do cięższego casta którego zaraz też będzie dla mnie budowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 w jednym kawałku to 200cm maks. Trzeba by sie bawić w przedłużanie . Ten najsłabszy blank da sobie rade bez problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 w jednym kawałku to 200cm maks. Trzeba by sie bawić w przedłużanie . Ten najsłabszy blank da sobie rade bez problemowNie żadnego przedłużania itd...Mówisz 200cm od biedy mogło by styknąć ,dobrze się będzie ładował przy masie przynęt od 6gr ?Oczywiście byłby uzbrojony pod betoniarkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 6gr to raczej nie przejdzie, do tego lepsza byla by seria taka G 66 2kg, ciężar miedzy 5 a 20g. lub 3 kg 7-30g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrt80 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Nie żadnego przedłużania itd...Mówisz 200cm od biedy mogło by styknąć ,dobrze się będzie ładował przy masie przynęt od 6gr ?Oczywiście byłby uzbrojony pod betoniarkę ... to się podepnę... na co dzień łowię lżej, lecz szukam uniwersalnej pały do, z grubsza, śmigania cięższym sliderem lub orania ciezszym kogutem w Wiśle. najchetniej dwusklad, ~7.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 niestety 2 składy tylko w gotowych wedkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi