Skocz do zawartości

XZOGA blanki - charakterystyka

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

A podkład skąd się wziął.?? Mógł namieszać w moim rankingu TOP3 :-)

ps. To dedykacja dla tych co twierdzą, że można zamączyć suma poprzez zapływanie go nad łebkiem....

Jeśli tym kijem nie mogę podnieść ryby, to znaczy, że albo przywiązał się wąsami do czegoś, albo ponadgabaryt.

Edytowane przez rózgaś
  • Like 2

Nic powyżej 12tki nie chcę, bo przy całej pancerności sumowego zestawu, musi być gram finezji, która powoduje że ryby zapięte za skórkę wyjeżdżają. Bałbym się spadów z mocniejszego kija. 80% ryb nie przekracza 150cm więc hol takich byłby nieprzyjemny na takiej armatce jak dla mnie. 12tka łączy cechy kija dającego frajdę z siłowego holu ryb średnich i zapas mocy przy rybach dużych. A takie połączenie to cechy dobrej połki. Jeszcze się zewrzemy z jegomościem z filmu :-)

• Like 1

Ale zaskoczylem go czymś czego nie znał- połączenie wobka i gumy i za chwile wylazl...najpierw ja jego, potem on mnie....

Krzysiu w tym sezonie będzie o kilka dorodnych leszczy cięższy, a i wąsy będą dłuższe do przywiązania za konar - montuj 15-ę ;)

Dałem szanse innym, bo już zrobiłem pare przelotów po miejscu. Ale zaskoczylem go czymś czego nie znał- połączenie wobka i gumy i za chwile wylazl...najpierw ja jego zaskoczylem, potem on mnie....

To na połączenie gumo-woblera, o którym kiedyś mi wspominałeś? Jeśli tak to już widzę o jakim kabanie mówiłeś! :o :D

Najnowsze parametry blanków Xzoga z serii TAKA-G

Żeby określic maksymalne komfortowe cw dla blanków trzeba przyjąć 60 procent dla blanków do 5 kg oraz 80 prcent dla blanków powyżej 5 kg

.

post-48013-0-09844000-1392107862_thumb.jpg

Duża wersja:

http://www.brc.com.pl/zdjecia/TAKAG.jpg

• Like 1

Myslę że ta nowa wersja jest ogolnie bardzo ciekawa, zwłaszcza pod zastosowania do casta i do sandaczowania.

Oczywiście sandaczowania nie całkiem na lekko. A mocniejsze wersje pod koguta z finezyjną szczytówką.

Jeszcze co mi się rzuciło w oczy, to baaardzo grube ścianki w porównaniu do Taka-G66.

Mi wpadł w oko ten oplot.Fajny uchwyt od Matagi i można budować bardzo ciekawe patyki-wizualnie i użytkowo.Tyle że pierwszy patyk zbroić na blanku za 6stówek to trochę tremy by było. 

Robert a nie wiesz czasem czy X-Zoga nie szykuje jakiegoś szklaka?

Edytowane przez Tomy

Zmniejszona średnica całości ,co za skutkowało grubszą średnicą ścianki ,ale zakręciłem :ph34r:

Ale wygląda bardzo konkretnie ,oj bardzo.

Robert ,powiedz proszę...nie chcę mi się kluczyć po tych nowych blankach ,było by coś w jedno składzie długości max 230 z cw. do 20gr .

Coś żeby dało radę lżejszym boleniowym jerkom ,no i żeby nie było paniki jak skoczy jakiś konkret .Coś do wagi ryby 2-5 kilo?

Taka trochę zastępcza alternatywa do cięższego casta którego zaraz też będzie dla mnie budowany.

w jednym kawałku to 200cm maks. Trzeba by sie bawić w przedłużanie .

Ten najsłabszy blank da sobie rade bez problemow

Nie żadnego przedłużania itd...

Mówisz 200cm od biedy mogło by styknąć ,dobrze się będzie ładował przy masie przynęt od 6gr ?

Oczywiście byłby uzbrojony pod betoniarkę ...

Nie żadnego przedłużania itd...

Mówisz 200cm od biedy mogło by styknąć ,dobrze się będzie ładował przy masie przynęt od 6gr ?

Oczywiście byłby uzbrojony pod betoniarkę ...

to się podepnę... na co dzień łowię lżej, lecz szukam uniwersalnej pały do, z grubsza, śmigania cięższym sliderem lub orania ciezszym kogutem w Wiśle. najchetniej dwusklad, ~7.0.