jamesty Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Jak mam 5 kg w spirali cast powiem tak super do gumowania z dużym zapasem mocy . Górne CW się zgadza 60 gram (slider 10 S super lata ) więcej nie próbowałem . Dolne 5 gram + 3 cale guma . Mutik podpięty Antares DC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) Lekkie przesztywnienie bylo widoczne, ale panowie, to jest blank, byl ciagniety z dwoch stron potrzebne byly dwie dlonie na szczytowce, pelne ramie na dolniku. Zawsze z przymruzeniem oka patrze na takie proby, choc daja wyobrazenie. Na swoj uzytek owijam szczytowke plecionka, zabezpieczam tasmami i podpinam pod butle z woda. Takiej proby nie robilismy. A juz odczucia z poprawnie uzbrojonego blanku - to inny swiat. Wychodzi mi ze wszyscy maja tu racje Edytowane 27 Lutego 2014 przez yglo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) Dokładnie jak pisze Zbyszek.Czasem na gołym blanku widać podczas prób ugięcia przepłaszczenie lub nawet dwa ,po uzbrojeniu problem znika .Dokładnie taką sytuacje miałem między innymi z CD Sunrise 2,9m 25g,po uzbrojeniu wzór ugięcia.Siły inaczej się rozkładają.Choć przy Xzoka Taka 7kg nie zauważyłem takiej sytuacji. Edytowane 27 Lutego 2014 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) .... jak ołówki, z których wyjęto grafit..... No właśnie - ciekawe blanki . Pytanie mam poniekąd z tym związane , do rodbuilderów Teoretycznie ( praktycznie pewnie też ) jest tam kręgosłup ale , że blank skonstruowany jest mniej więcej tak jak wyżej Fatso napisał , to czy ten kręgosłup jest wyraźnie wyczuwany czy raczej trudniej ustalić niż w "normalnych" blankach ? Chyba , że kregosłup to ten grafit wyjęty a blank to "mięśniak" Edytowane 27 Lutego 2014 przez matt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Kręgosłup jest normalnie wyczuwalny, a w tych egzemplarzach co ja budowałem to idealnie pokrywał się z fabrycznym opisem na blanku, także widać, że napisy nie są malowane "na pałe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Małe testy BBX 66 2kg. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Przepiękne ugięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Gdyby nie ta cena to jechał by ze mną na Turawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) Ostatnie foto szacuję to około 1,5kg. Więc zgodnie z tym co pisałeś xzoga taka gnie się nieco głębiej, swoje foto odpowiadającej tej wersji o mocy 2kg wrzucę za parę dni, dla porównania Eee.. przyjrzałem się.. ale ta butelka cały czas na panelach stoi, BBX nie podoła tej butelce? Edytowane 9 Marca 2014 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Tak, to po prostu inne modele zachowania i ugięcia dla TAKA-G 66 I BB-X66. Nie mniej ugięcie naprawę bardzo ciekawe. Widać jak generowana jest moc z dolnika. Na ostatnim zdjeciu butelka uniesiona ze dwa mm ponad podłoge. Trochę strach bo miałem mały przypadek dwa razy, rozwiązał się zacny węzeł na plecionce i tym to sposobem mam dwa ładne odbicia szczytówki w suficie Blank i tak przeznaczony na straty ze względu skazę w wykończeniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Gdyby nie ta cena to jechał by ze mną na Turawe. Cena adekwatna do technologii Blank ma 9mm na końcu i ściankę ponad 2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 U no kiedyś na pewno któraś Xzoga zagości na moim wieszaku. .. prędzej czy później plusem jest to ze niedaleko mam na oględziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Ceny oczywiście nie neguje wyraziłem tylko ból z powodu że nie mogę sobie pozwolić w tej chwili na blank cena Na pewno adekwatna do jakości i technologi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Tak, to po prostu inne modele zachowania i ugięcia dla TAKA-G 66 I BB-X66. Nie mniej ugięcie naprawę bardzo ciekawe. Widać jak generowana jest moc z dolnika. Na ostatnim zdjeciu butelka uniesiona ze dwa mm ponad podłoge. Trochę strach bo miałem mały przypadek dwa razy, rozwiązał się zacny węzeł na plecionce i tym to sposobem mam dwa ładne odbicia szczytówki w suficie Blank i tak przeznaczony na straty ze względu skazę w wykończeniu.Tylko go nie popsuj celowo - jeśli już przeznaczyłeś na straty, daj się innym pobawić (znaczy mnie) Mi tam skaza w wykończeniu nie przeszkadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Ostatnie foto szacuję to około 1,5kg. Więc zgodnie z tym co pisałeś xzoga taka gnie się nieco głębiej, swoje foto odpowiadającej tej wersji o mocy 2kg wrzucę za parę dni, dla porównania Eee.. przyjrzałem się.. ale ta butelka cały czas na panelach stoi, BBX nie podoła tej butelce? Nie widać na zdjęciach tego ale butelka jest uniesiona ze dwa 2mm nad podłogę. Xzoga podoła, ale linka na kołowrotku to miała 6lb i była juz mocno sponiewierana więc a bardziej o linkę chodziło niż o blank. No i jak zauważyłeś przelotki i kołowrotek na taśmie papierowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 (edytowane) W zasadzie przy dużym obciążeniu to już nie widać różnicy pomiędzy BBX a taka g66.. jak patrzę na to foto tutaj i foto u mnie w wątku to gną się niemal identycznie spacing chyba też ten sam hehe Edytowane 13 Marca 2014 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Czym się różni max power od max drag? Dlaczego w jednym modelu wartość dla obu parametrów jest ta sama a w innym drag to polowa powera?Jaka moc plecionki będzie odpowiednia dla TakaG 66 18kg mając w multiku drag 14lbs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Według mnie parametr "max power" odnosi się do ciężaru jaki może podnieść blank, do którego ów ciężar jest "przymocowany" do szczytówki.Natomiast parametr "max drag" określa moc - w sensie ciężaru jaki może podnieść wędka wykonana na danym blanku, czyli w przypadku linki przeprowadzonej od kołowrotka przez zamontowane przelotki.Przynajmniej takie jest moje przypuszczenie... Widać, że "max power" jest podawany tylko dla blanków, natomiast dla gotowych wędek jest tylko "max lub best drag". W kontekście tych parametrów brakuje jeszcze informacji pod jakim kątem dany blank zniesie taki ciężar. Bo będzie to zapewne inna wartość przy dolniku ustawionym równolegle do podłoża i inna (mniejsza) przy postawieniu do pionu. Niektóre blanki Jigging Master mają podane dwie wartości w zależności właśnie od kąta podnoszenia, a "max power" jest dla kąta 50 stopni (tylko nie wiem czy od poziomu czy od pionu). Dlaczego dla różnych blanków są różne wartości? Może wynika to z samej konstrukcji bądź też przeznaczenia? Jak dobrać moc plecionki... Myślę, że sporo tu będzie zależeć od wielkości i siły ryb w jakie celujesz oraz od warunków połowu... Edytowane 20 Marca 2014 przez pepe_79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Taka G66 max pwr 15kg posiada max drag 15kg, a Taka G58 max pwr 16kg i max drag "tylko" 10kg. Co do wyboru linki chodziło mi o "bezpieczną" moc linki dla wędki na blanku TakaG66 18kg, ryby i metoda bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Przy multiku z drag 14lbs raczej nie martwiłbym się o bezpieczną moc linki. Dobrze myślę, że to jakiś AVET? Jakbyś miał multik z dragiem 30-50lbs i rzeczywiście łowił na dowalonym na maxa to wtedy można się martwić o moc linki w kontekście połamania wędki. Natomiast wtedy już raczej trzeba się "przywiązać" na stałe do pokładu bo inaczej mogłoby wyciągnąć z butami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Avet taki jak Guzu używał, tylko w wersji "narrow" czyli MXJ;), oprócz 14lbs jest jeszcze kciuk;) szkoda tylko, że hamulec nie ma terkotki tak jak kołowrotek. Edytowane 20 Marca 2014 przez grzegorz88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Avet taki jak Guzu używał, tylko w wersji "narrow" czyli MXJ;), oprócz 14lbs jest jeszcze kciuk;) szkoda tylko, że hamulec nie ma terkotki tak jak kołowrotek.Obawiam się, że kciukiem nie powalczysz... za długo Z resztą te niby tylko 14lbs hamulca w Avecie w zupełności wystarcza do podjęcia walki z niemałymi lokomotywami (ja mam zwykłego SX'a), także szanuj kciuka sewgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 szybkie pytanie , ile powinnien wchodzic blank w dolnik w taka-75 mam wrażenie ze moj jakos dziwnie malo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Około 10-12cm, Dolnik nie jest symetryczny więc nie wchodzi równo z 2 stron. Pasuje tylko z jednej strony. Czasem trzeba lekko dopasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 no to cos jest nie tak u mnie wchodzi 4-5cm do polowy a nawet mniej czesci pozbawionej lakieru , Robert przeniesmy rozmowe na Priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi