Skocz do zawartości

XZOGA blanki - charakterystyka

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Robercie.

Coś tam już mam od Pana, ale interesuje mnie nowość o której Pan wspomniał. Mianowicie Mamba 270. Nie ma jej na stronie BRC.

1. Jaka waga wędki ?

2. Jaki rodzaj ugięcia?

3. Jaka dostępność? I ogólnie co tam o niej wiadomo i co ona umie...?

Przy okazji ile waży BMS 80mh2 245  25lb  10-45 ?  Chodzi o to że nie ufam zbyt lekkim kijom (żeby nie pomyślał kto że nie mam siły!) :)

Pozdrawiam

Sławek

Różnica jest wyczuwalna, dokładnie tak jak jest opisane (4 lub 5kg), czyli 20-30 procent.

Ale może się wstrzymaj. Niedługo opis i testy całkowitej nowości na naszym rynku. Blanki japońskie GAWAS CONQUER

Będą wersje na początek łatwiej opisane, czyli do 25-40-60-100-150g. Super lekkie i smukłe blanki.

Panie Robercie.

Coś tam już mam od Pana, ale interesuje mnie nowość o której Pan wspomniał. Mianowicie Mamba 270. Nie ma jej na stronie BRC.

1. Jaka waga wędki ?

2. Jaki rodzaj ugięcia?

3. Jaka dostępność? I ogólnie co tam o niej wiadomo i co ona umie...?

Wędki Black MAmba 90 (275cm) są na magazynie. To bardzo mocne blanki na duże rzeki, Mocny dolnik, czuły szczyt. Zrobie jakieś zdjęcia i zważe.

Radzą sobie z każdym rzecznym drapieżnikiem.

Wędki Black MAmba 90 (275cm) są na magazynie. To bardzo mocne blanki na duże rzeki, Mocny dolnik, czuły szczyt. Zrobie jakieś zdjęcia i zważe.

Radzą sobie z każdym rzecznym drapieżnikiem.

Z góry dziękuję :) A te Conqery w jakich długościach? 270 może też?

...a ścianka też taka mocarna jak w X-Zoga? No i kiedy można się spodziewać komponentów Matagi i co będzie dostępne?

Komponenty sa juz na magazynie.

W miare czasu będa wrzucane na sklep. Co do oferty to na razie podstawowe pierscienie, troche lepszej jakości pianki EVA. I troche świecidełek różnej maści.

Ścianki jak w Xzoga BBX, czyli jeszcze grubsze jak w Taka G.

Jerki do 60 gr, nie jakieś kloce... i raczej pływające lub zerowe..

Taki kij wymusza łowisko. Szeroki pas trzcin , konieczność dalekiego rzucania (zakaz połowu z środków pływających), manewrowanie między obfitą roślinnością głównie grążelem i rdestnicą. Dlatego potrzebuję ok 270 z raczej grubą szczytówką.. Świetnie do tego nadaję się wędki na blankach muchowych. Ale ciężko zdobyć #14 cz#16

•  99% Micro Grafit
  • wykonane w technologii PTF 4
  • SPIRALNA OSŁONA POWIERZCHNI BLANKU
  • System przelotek Fuji KLAG
  • uchwyt kołowrotka FUJI VSS
  • wykończenia z grafitu 3K
  • aluminiowe dodatki produkowane na maszynach CNC, Anodowane

Model Długość PE Linka CW. BMS 60mh2 1,83m 1,0 8-16lb 7-25g BMS 66mh2 1,98m 1,2 8-18lb 7-30g BMS 70mh2 2,13m 1,5 10-20lb 8-35g BMS 80mh2 2,45m 2,0 12,25lb

10-45g

:) Tak tylko umiem

Ale wpisz w google : BRC slkep.    i masz...

Edytowane przez homax

Ale może się wstrzymaj. Niedługo opis i testy całkowitej nowości na naszym rynku. Blanki japońskie GAWAS CONQUER

Będą wersje na początek łatwiej opisane, czyli do 25-40-60-100-150g. Super lekkie i smukłe blanki.

Długo trzeba będzie czekać na ofertę? Na razie nie widzę ich na stronce ...

• 3 tygodnie później...

Panowie, potrzebuję zbudować jerkówkę do gliderów o wadze minimum 50g, max 120g natomiast 80% czasu będzie łowione przynętami 80g. Obrałem 2 blanki Taka G 60, 8kg lub 10kg. Który z nich sprawdzi się lepiej? I pytanie dotyczące wagi, ile najmniej mógłby ważyć taki uzbrojony kij? Blanki ważą 77 lub 95g.

Dzięki z góry za pomoc.

Pozdrawiam!

Sławku, jak Ci się nie śpieszy, w październiku będę w Olsztynie - pomacasz 7 kg i będziesz miał punkt odniesienia. U mnie ma podobne zadanie ;)

Super! Jestem mocno zainteresowany. Odezwij się jak będziesz się wybierał. Może ustawimy jakieś wspólne łowy? :)

Edytowane przez Sławek.Sobolewski