Kamil Z. Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Z STC to chyba Big Jig? Tylko te kije pod muskie, to chyba dłuższe konstrukcje? Poza tym 8oz w STC to będzie potężna armata, nie wiem, czy nie za mocna O tą xzogę pytałem, czy nie będzie za mocna, bo nie wiem, ile ten przeskok z 7 na 8kg realnie przekłada się na moc i cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Witam, Nie wiem jakie problemy sprawiaja amerykanskie szybkie blanki uzywane jako jerkowki do przynet dla mnie srednich dla wiekszosci duzych czyli 70-110 gram. U mnie siedza ( siedzialy) tam kotwice 2/0, jak dobrze sie zatnie ( do czego jest potrzebny mocny dolnik by przesunac w pysku szczupaka przynete) to nie wiem dlaczego ryba miala by spasc, mi nie spadaly. Spady powiazane sa najczesciej z tym, ze ryba nie docieta bo wedka za mnientka lub sam wedkarz zle to robi ( tak bylo ze ''slynnymi'' jerkowkami robionymi w Gdansku na crankbaitowych blankach). Jesli ma byc krotkie to sugerowal bym jakiegos mag bassa 30 lbs i 6'6'' Bitrut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Kamilu, ja łowiłem dzidą poniżej 2 m. Oznaczenia nie pamiętam, ale napisałem w tej sprawie do kumpla-właściciela tej jerkówki. Dam znać co to za model. 8mka za mocna nie. Jeśli coś, to ewentualnie może okazać się zbyt słaba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkazne1 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) A seria xzoga Bbx ? Nadaje sie pod jerki? Edytowane 18 Czerwca 2015 przez dkazne1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Kamilu, oto kod producenta: PM70XHF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juby3004 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 A czy znajdzie się w stajni X-zoga jakiś dwuskład 2,70 pod sandacze żeby było komfortowo między 15-30 plus 4'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinc Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Czy używa ktoś Black Mamby BMS 80mh2cz. Jakie przynęty (najwyżej i najniżej) jest w stanie obsłużyć? Jaka jest długość dolnika (do stopki kołowrotka)? Ciekawią mnie także różnice pomiędzy tą serią a Mastery Elite, czy też odpowiadającym cenowo "gotowcom" St. Croix (możliwość rzutów niezbyt lotnymi woblerami i głęboka amortyzacja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walant Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Długo czekałem na kijka ale w końcu jest BB-X 66 - 6 KG Używa ktoś tego modelu ? jaki ciężar wyrzutowy obsługuje ten model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Długo czekałem na kijka ale w końcu jest BB-X 66 - 6 KG Używa ktoś tego modelu ? jaki ciężar wyrzutowy obsługuje ten model ? To najpierw zakupiles, a pozniej dowiadujesz sie do czego i jaki zakres ma ten kijek? Jak go masz, to nad wode, przetestuj i opisz swoje wrazenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walant Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Kijka dostałem na prezent wiec sam go nie wybierałem Na stronie znalazłem opis JIG WT MAX 120 g i zastanawiam się jak to się ma do rzeczywistej wagi obsługiwanych przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 A to inna sprawa Ten 120g to do jigowania w pionie ( do tego sa uzywane te blanki w rejonie ich pochodzenia ) W normalnym spinie tyle nie pociagnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walant Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Wybieram się w weekend nad jeziorko Porzucam kogutami to zdam relacje jak się spisuje , mam nadzieje że da sobie rady z kogutami 30-40 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Tyle powinien pociągnąć. Mam BBX 8kg i max dla niego to okolice 70g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walant Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Pierwsze testy wypadły pozytywnie choć niestety nie zameldowała się żadna rybka na tym kiju Kij spokojnie dawał sobie rady z kogutami 32 g i bez problemu można było je podbijać Przy 12 g bardzo dobrze było wyczuwalne dotknięcie koguta o dno ( nawet przy zamulonym dnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Czy jest duża różnica w komfortowym zakresie c.w. dla Taka-G 60 6kg i 8kg? Od ilu realnie zaczną sie oba blanki i na ilu komfortowo zakończą? Przynęty to jerki od 15g (Slider 6-7F) do 60g (Slider 12S). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthez204 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Witam. Chciałbym blank pod sandacza najlepiej dwu skład. Zakres przynęt to gumy do 4 cali, okazjonalnie jaskółki 5 cali, na główkach 7-25 gram. Maksymalnie 30 ale bardzo rzadko. Zainteresował mnie blank SR-G 72m2. Chciałbym uzyskać kilka informacji na temat pracy, szybkości, czułości i realnej mocy tego blanku. Ewentualnie mile widziane są inne propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Witam. Chciałbym blank pod sandacza najlepiej dwu skład. Zakres przynęt to gumy do 4 cali, okazjonalnie jaskółki 5 cali, na główkach 7-25 gram. Maksymalnie 30 ale bardzo rzadko. Zainteresował mnie blank SR-G 72m2. Chciałbym uzyskać kilka informacji na temat pracy, szybkości, czułości i realnej mocy tego blanku. Ewentualnie mile widziane są inne propozycje. Do takich zastosowań bardziej odpowiedni będzie SR-G 66mh2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Witam. Chciałbym blank pod sandacza najlepiej dwu skład. Zakres przynęt to gumy do 4 cali, okazjonalnie jaskółki 5 cali, na główkach 7-25 gram. Maksymalnie 30 ale bardzo rzadko. Zainteresował mnie blank SR-G 72m2. Chciałbym uzyskać kilka informacji na temat pracy, szybkości, czułości i realnej mocy tego blanku. Ewentualnie mile widziane są inne propozycje. Zerknij Tu http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-35post 686. Zrobiłem niedawno takiego i co nie co opisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthez204 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Pod sandacza się nada? Jak z przekazywaniem brań??? Ma moc przy zacięciu??? Edytowane 15 Listopada 2015 przez Barthez204 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Nada się . Mocy ma wystarczająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ankier Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Witam kolegów. Czy ktoś z szanownego gremium miał do czynienia z XZOGA seria MASTERY ELITE ME-S 85mh2 (8,5 cw do 60g). Jak pracuje ten kijek? Czy jest to dobry wybór na szwedzkie mamuśki? Czy można go nieco przeciążyć, powiedzmy przynęty do 80/90g (głównie gumy). Jeśli macie wiedzę a nie wątpię, że tak jest proszę o podanie innych patyków nie koniecznie z omawianej w tym wątku stajni o parametrach: długość 240/260 cw do 80-100g pod gumisie.Dziękuję za odpowiedź Edytowane 29 Listopada 2015 przez Ankier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Posiadam słabszą wersję, ME-S 75 mh2 do 40 g. Kupiłem właśnie z myślą o szwedzkich mamuśkach i gumach.Kijek,jak dla mnie bajka.Z dołu tak od 8 g zaczyna się coś dziać a najciężej łowiłem około 35 g. Czuć,że można rzucić więcej niż deklarowane 40 g.Ja na szczęście nie miałem takiej potrzeby.Wyciągnąłem nim kilka okoni i żaden nie spadł.Pajki też pięknie wyjeżdżały.Jedynym minusem jest masa kija,ale przy tej mocy i grubości ścianek to musi swoje ważyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ankier Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Dziękuję bardzo za odpowiedź kolego Kaczor. Generalnie ciężar nie jest dla mnie aż tak ważny. Łowienie z łapki to dla mnie jedynie miły dodatek, oderwanie do trolla na "moim" szwedzkim łowisku Przynęty do 35g tam faktycznie wydają się okoniowe Edytowane 29 Listopada 2015 przez Ankier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Witam kolegów. Czy ktoś z szanownego gremium miał do czynienia z XZOGA seria MASTERY ELITE ME-S 85mh2 (8,5 cw do 60g). Jak pracuje ten kijek? Czy jest to dobry wybór na szwedzkie mamuśki? Czy można go nieco przeciążyć, powiedzmy przynęty do 80/90g (głównie gumy). Jeśli macie wiedzę a nie wątpię, że tak jest proszę o podanie innych patyków nie koniecznie z omawianej w tym wątku stajni o parametrach: długość 240/260 cw do 80-100g pod gumisie.Dziękuję za odpowiedź Jest z tej serii Xzoga 240 do 100g właśnie. Tej do 60 raczej bym nie przeciążał.. Mam obie.. Do pomacania w Warszawie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ankier Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Dziękuję kolego Homax Zapytałem o tę do 60g gdyż nie wiedziałem że istnieje jeszcze cięższy model. Informacje zaczerpnąłem z https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Wedki-XZOGA-seria-MASTERY-ELITE/858bo skąd by indziej Z językami u mnie raczej na bakier Jeśli mógłbyś się wypowiedzieć jak na tych wędkach tak do 60 jak 100g z czuciem gumy? Nie chciałbym tępej pały... Na jerkówce wyciągnąłem szczupłego 121cm i cóż... większą część czasu nie ugięła się bardziej niż 1/3 Faktem jest, że nie jestem zwolennikiem ekstremalnej pompy zdecydowanie wolę hol nazwijmy finezyjny Zaznaczę, że łowisko na całkowicie zarośnięte dno więc w grę wchodzi jednostajne prowadzenie lub skoki bez macania gruntu. Ile ważą te modele? Czy Ty szanowny kolego lub inni użytkownicy miałeś do czynienia też może z ZOGA GENBU Seiryuu SR-S 86mh2 (lub o większym nieco Cw o której istnieniu standardowo nic mi nie wiadomo ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi