homax Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Ha.. spojrzałem na link który podałeś i teraz jest seria New Mastery i już nie ma kija do 100g. Szkoda! Wędka jest bardzo przyzwoita, nie pała, waży o ile pamiętam ok 220g.. Trochę ją przezbroiłem po swojemu. Biorę ją do Skandynawii jako ciężki kij, m.in. do trolla..Na plecionce gumy czuć wg. mnie bardzo dobrze!Z kolei tę do 60g przezbroiłem zupełnie ze skróceniem do 240 włącznie. Waży 205 g. Wyszła wg mnie świetnie.. Ale znów- to moje zdanie Dlatego zapraszam do oględzin. Jak ktoś chce podjechać do Warszawy dam pomachać, ponaginać...Tych innych serii nie znam niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ankier Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Dziękuję Homax. Tak za opis jak zaprosiny choć do Wawy niestety mi nie po drodze Dochodzę do wniosku, że na najbliższym czerwcowym wyjeździe zadowolę się starymi beastmasterami . Zainwestuję raczej w odpowiedni kręciołek a w przyszłości być może coś z pracowni . Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturkieljan Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 xzoga shitenno SR-G 62m2. Witam serdecznie .Mam pytanie czy ten blank nada się do budowy wędki na sandacza (na lekko ) .Może ktoś miał doczynienia z tym bankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Witam serdecznie .Mam pytanie czy ten blank nada się do budowy wędki na sandacza (na lekko ) .Może ktoś miał doczynienia z tym bankiem.Ostatnio widzialem filmik na you tube...poszukaj..cos na ten temat bylo omawiane.. Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturkieljan Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Ten na filmiku w sieci to mocniejszy brat opisany 7-30 .Chodzi mi o ten najkrótszy 188 cm do 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1976 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Witam ,potrzebuje rozkład przelotek do blanku xzoga g66 4 kg ,przelotki system kr w nastepującej wielkości 20,10,5.5,4.5,4.5,4.5.4,5 i szczyt 4.5 może ktoś zbroił taki patyk za pomoc serdecznie dziękuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Mam poprzedni model MASTERY ELITE 85mh2Szczupaki wszelkiej maści i wielkości na szkierach wyjeżdżały bez problemu... metrówka też nie pofikała Bardz uniwersalny kij szkierowy, obsłuży szeroki zakres przynęt i mocy mu nie brakuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Witam ,potrzebuje rozkład przelotek do blanku xzoga g66 4 kg ,przelotki system kr w nastepującej wielkości 20,10,5.5,4.5,4.5,4.5.4,5 i szczyt 4.5 może ktoś zbroił taki patyk za pomoc serdecznie dziękuje .Mogę podać spacing, ale od wyjsciowej 25.10,1-10,8-11,6-12,4-13,1-14,3-16,5-22,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Czy ktoś z okolic Warszawy posiada może wędki Xzoga Mastery ME-S63 M2 lub ME- S73 M2 ?. Zależy mi żeby podjechać i trochę je powyginać Do Rzeszowa trochę daleko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 WITAM Jest już plan na 2016 r.Xzoga do 30g ciężar wyrzutu ,tylko pytanie do właścicieli kija do 2kg jaki jest zakres początkowy .Interesuje mnie minimum 5g.Co polecacie z blanków xzoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Rozmawiałem w tamtym roku z Robertem(BRC) na temat Xzogi Taka G do lekkich zastosowań, dowiedziałem się że ani jeden blank Xzoga nie nada się pod UL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Po rozmowie telefonicznej dylemat jaki kupić blank pod takie łowienie prawie się rozwiązał.3-4 tylko .Kto posiada taki kijek na tych blankach mile zapraszam na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Do 30gr pociągnie Taka-G 66/3kg. Jednak "startuje" od ok. 10gr (ubrana w casta). Takie przynajmniej są moje odczucia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Do 30gr pociągnie Taka-G 66/3kg. Jednak "startuje" od ok. 10gr (ubrana w casta). Takie przynajmniej są moje odczucia...Ja mam podobne z tatula 5g główka +guma leci już bardzo daleko. Różnice między modelami 3-5kg są naprawdę niewielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 powitać kolegówrobił ktoś kijek pod 120-140 gramowe klocki typu jerki i swimbaity Melanżyka na blankach Xzogi. Wiem że można na Batsonie coś zbudowac, ale nie chcę aby wyszło z tego stylisko od łopaty, a charakterystyka pracy Xzogi bardzo nie odpowiada.Będę wdzięczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Taka 8kg wystarczy Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Taka 8kg wystarczy Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalkanie będzie za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 używa ktoś pod casta G60 10kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 powitać kolegówrobił ktoś kijek pod 120-140 gramowe klocki typu jerki i swimbaity Melanżyka na blankach Xzogi. Wiem że można na Batsonie coś zbudowac, ale nie chcę aby wyszło z tego stylisko od łopaty, a charakterystyka pracy Xzogi bardzo nie odpowiada.Będę wdzięczny za info.Hubert obawiam się, że ciężko będzie znaleźć blank pod takie wabie, ktory choć w małym stopniu nie bedzie styliskiem od łopaty... Taka-g 60 8kg - jeśli ktoś umie rzucać to ogarnie do 120gTaka-g 60 10kg - pewnie ogarnie fabiki do 140g ale będzie już nie zła pałkaNajmocniejszy Gawas conquer - bedzie za słaby ze względu na na szczyt.Może coś z serii taka UF/US wybierzesz.Miałem 14kg z serii UF i pod szczupakiem 50cm ledwo się uginała może nie miał serca do walki... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Hubert ja mam do takich rzeczy kijek "czarna mamba" jeszcze big jig do tego by się nadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Pozwole sobie na napisanie kilku słow odnosnie kijka jakiego zakupiłem czyli XZOGA GENBU SHITENNO GB-S 80H2.Testowany kijek Xzogi posiada bardzo charakterystyczną akcję. Jest to piekielnie szybka wędka, która pod dużym obciążeniem wchodzi w prawie pełną parabolę. Aby jednak uzyskać całkowite ugięcie wędki, trzeba się sporo namęczyć. Model GB-S-80H2 to mocna wędka. Szybkość kija jest niebagatelna, jednak nie jest to kij o akcji szczytowej. Tu należą się słowa uznania dla konstruktorów, którzy bardzo zgrabnie uciekli od przesztywnienia dolnej części wędki. W dolniku Xzogi drzemie ogromny zapas mocy. Podczas holowania niewielkich ryb na kiju czujemy każde, nawet najmniejsze targnięcie ryby. Podczas holu dużej ryby kij pięknie amortyzuje odjazdy, poddając się i pokazując świetną akcję blanku. Warta zaznaczenia jest wyjątkowa lekkość kija oraz duża czułość.Mocy naprawde nie zabraknie absolutnie. Akcja Xzogi bardzo przypadła nam do gustu.Kij posiada moim zdaniem również dużo szersze zastosowanie aniżeli tylko kij spinningowy sumowy. Można spokojnie trolingować tym kijkiem w rzekach typu Odra,Wisła. Moim zdaniem nada sie również do łowienia szczupaków sandaczy na wszelkiej masci woblery a i prace przynęt gumowych świetnie czuć na szczytówce.Podsumowując nie trzeba brać na łodke,ponton kilku kijów gdyż Xzoga znakomicie ogarnia szerokie spektrum przynęt.Moge go polecić z czystm sumieniem. Jest to moje skromne zdanie wieć jak ktoś użytkuje podobnego kijka chętnie wysłucham jego odczuć i spostrzeżeń.Pozdrawiam Karol. opisujesz xzoge a tekst skopiowany z pewnego portalu z testami. O avidzie to pisali he he 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Jest cos seryjnego na blanku xzoga taka g66 5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Seryjnie może być ciężko. Fajna taka 5kg była do wzięcia na giełdzie w dobrej kasie , dla mnie za mocna jakby nie to już by była moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ale zbrojona pod spina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Ma ktoś może kijek na blanku bbx 4kg ..Niedługo do mnie przyjdzie ..Pan Robert z BRC pisał że dobry pod szczupaka do przynęt do 30gr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi