Patryk1125 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Ma ktoś może kijek na blanku bbx 4kg ..Niedługo do mnie przyjdzie ..Pan Robert z BRC pisał że dobry pod szczupaka do przynęt do 30gr..Jak przyjedzie to się przekonasz Robert zna te blanki doskonale i raczej źle Tobie nie doradził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Ma ktoś może kijek na blanku bbx 4kg ..Niedługo do mnie przyjdzie ..Pan Robert z BRC pisał że dobry pod szczupaka do przynęt do 30gr..Macałem kiedyś wędkę na tym blanku. Z pobieżnych oględzin wychodziło mniej więcej jak powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Mam już ten blank i spełnia moje oczekiwania:) Cóż gość z BRC zna się na rzeczy .. Wyżej wymieniony blank ma CW faktycznie tak z max 30gr.Co i jak, jak by ktoś szukał info o tym patyku.... mogę powiedzieć tak za 2 miesiące jak ukręcę z tego wędzisko i przetestuję nad wodą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Czy zbroił ktoś kijek na blanku Xzoga shitenno SR-G 62m2, 188cm dł, 5-20g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Czy zbroił ktoś kijek na blanku Xzoga shitenno SR-G 62m2, 188cm dł, 5-20g?Zrobiłem już wszystkie oprócz tego Do jakich zastosowań chciałbyś go wykorzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Lekki bajorowy "uniwersał" z myślą o okoniu na większe przynęty i szczupaku na lekko, z przewagą twardych przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 To takich zastosowań może być dobry. Jesli rybki będą +25/30cm. Patrząc na całą serię to cw. mają raczej dobrze opisany. Łowiłem modelem taka-g 3kg okonie powyżej 30cm na przynety 8-10cm i całkiem fajnie się łowiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Dokładnie w przypadku okoni mam na myśli rybki 30+ . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Też myślę ,że będzie jak w sam raz do takiego łowienia .Robiłem tego do 30g i 40 g i są prawidłowo opisane po mojemu, także ten do 20g też powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Dwa lub trzy razy padało już pytanie o Blastino BTS78MHF2 ale poza krótką odpowiedzią Roberta, nic więcej...Co mogą powiedzieć (zadowoleni) użytkownicy tej wędki, jak się spisuje na (szwedzkich) szczupakach przy 5-15g + guma 6"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juby3004 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu choruje na xzoge i poprostu muszę ją mieć Jako, że taka g66 ma ciekawą pracę i spory zapas mocy myślałem o zrobieniu z niej takiego lodkowego uniwesału. Mianowicie chciałbym ją zastosować głównie do łowienia kleni i boleni z przelewów (bardzo podobnie jak koledzy z wedkarskiej pasji) czyli potrzebuje minimum 12lb do targania klenikow 40+ w nurcie Odry ale jednocześnie kij który się potrafi wygiac żeby nie spadały, i najlepiej w miarę delikatny przy braniu, żeby się nie odbijały, oraz żeby dało radę pociągnąć boleniowke 12-15 gram i żeby starczyło mocy na Bolka I bardzo miło by było gdyby dało radę podbić 12+3' lub koguty 15-17.Nie mam pojęcia czy wybrać taka g66 2 czy 3kg, lub może lepiej bbx 2kg. Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Mam bbx w wersji do 4kg ...pod szczupłego..Kij mocno spolegliwy z czułym szczytem i dużej mocy. Jak 2kg nie wiem . Najlepiej napisz do Roberta z BRC to napewno Ci dopasuje ten blank .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 duza jest roznica miedzy taka g66 2kg a 3kg? jakie przynęty te dwa blanki obsługują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Czy przypadkiem odpowiedź na to pytanie nie jest w tym wątku? Wybacz, szukać mi się nie chce, ale coś czuję że już to opisywaliśmy. Tym bardziej, ze sam odpisywałem już na podobne pytanie. Chyba, że przeczytałeś cały wątek i brak tej odpowiedzi - to oznacza, ze pytanie było w innym. Odpowiedź zatem też... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) duza jest roznica miedzy taka g66 2kg a 3kg? jakie przynęty te dwa blanki obsługują? Cytuję Roberta z tego właśnie wątku str.7, trzeba tylko troszkę chęci XZOGA 3 kg będzie za słaba, 4 kg to najlepszy uniwersał na nasze wody, zakres 7-30gr bez problemów. Progresywna praca pod rybą, szybka i czuła przy połowie sandacza. Nie poddaje się za bardzo pod naporem woblerów, nadaje sie do małych jerków i średnich i małych woblerów szczupakowych oraz blach. Jeżeli przynęty maja być cięższe niż 30g a nie więcej niż 45-50 gramów to proponuje wersje 5 kg. Jeżeli mniejsze niż 20 gr to 3 kg. Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez maniek1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Xzoga taka g 8kg uzbrojona w stalowe sic kr system. Od 16 do 4 na szczycie. Uchwyt 16. Zbrojona na kolanie na szybko. Do tego twinek sw 4000. Pletka 30lbPojechała na północ norwegi jako tzw light. W ciągu okolo 10 dni łowienia wyjeła olbrzymią ilość ryb. Dorsze i seje. Największe dorsze okolo 15 kg. Seje metrowe. Ostatniego dnia okazała sie zajebistym sposobem na seje w przedziale 75-95 cm. Wolframowy pilkerek 130 gram z hakiem zamiast kotwiczki. Rzyt jak najdalej i natychmiastowe zwijanie. Połączone z jakąś namiastką jerkingu. Wyjąłem w ten sposób okolo 40-50 ryb z pod samej powierzchni. Kij sprawdził się rewelacyjnie. Jedynie po powrocie w wolnej chwili musze poprawić zbrojenie na ciut większy rozmiar przelotek. 4 są za małe gdy łowi sie z stosunkowo grubym fluorocarbonem. Jak również rozmiar stopek przelotek 4 jest jednak zbyt mały. Z moim posiadaniu na chwilę obecną jest cztery sztuki xzog taka g w różnym przedziale wagowym i jedna taka uf. Oraz dwa blanki które czekają na swoją chwile u Yankis-aPatrząc przez pryzmat kilku lat wyjazdów na północ Norwegi są to bardzo trafione produkty i nie prędko zagoszczą (jeśli w ogóle) jakiekolwiek inne firmy w moim składzie. Zastanawiam siè jeszcze nad taką g w wadze 3-4 kg. Ale to w przyszłości bo kryzys finansowy jak u wszystkich. Oczywiście wielu skrytykuje sposób zbrojenia ale to była świadoma decyzja Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Ja tam bym przezbroił te zogę w KL i kończył minimum na 6 lub 8. KR może i działał, jako tako, ale to nie jest zbrojenie do tego typu łowienia. Widziałem i łowiłem też na tę ósemkę i takie mam zdanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Orientuje sie ktos w jakim zakresie komfortowo pracuje podany blank https://www.olx.pl/oferta/wedka-spiningowa-xzoga-CID767-IDe3UD9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 odświeżę, miał ktoś kontakt z tytułowym blankiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carpio0 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 witamMam ogromną prośbę do kolegów Szukam osób z Warszawy (lub jej bliskich okolic), które posiadają kij zbudowany na blanku XZOGA G66 7kg.Będę bardzo wdzięczny z info potrzebuje nim machnąć na sucho - dojadę bardzo chętnie na 3 minutowy testdziękuje z info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregston82 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Zapraszam do Wawra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Ja też posiadam. Druga strona Warszawy,Połczyńska???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Ja taż Gocław.:-)Cast. Edytowane 14 Marca 2017 przez brig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Witam. Orientuje się ktoś z kolegów czy jest w ofercie blank 2.60 cm który komfortowo będzie podbijał główki 40 gram + guma do 14 cm? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) X-ZOGA SHINTENNO SG-R MH-2 8,6 " 10-25LB 10-60GR Mam go w domu , można pomacać - ( blank oczywiście ) Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi