Patryk1125 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Spokojnie da radę w jerkach , bo już testowałem 80gr, z ciężkim obciążeniem i dużą gumą jest problem 12 SLIDER tonaca ma wieksza wagę niż 70gr .Rzucałem nim ponad 100g przynęta ale czy to było w komforcie?Raczej nie.Powyżej 74g (tyle max rzucałem) blank zaczyna "przełamywać się" i rzuca znacznie gorzej niż taka-g 7kg.Do 90g to zdecydowanie model do 150g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 .... poczytaj o wędce X-ZOGA MASTERY S80H2 , Ja używam do sumowania z ręki i trola . To kijek już nie będący w ofercie , ze starszej serii , ale jeszcze do zdobycia.Czytałem o nim, ponoć ebay wchodzi tylko w gre. Chyba coś 150g trzeba bedzie szukać lub xzoge 10kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Ani wspomniana Taka 7 kg ani wzmiankowany BB 8 kg nie nadaje się w mojej ocenie na sumy. Mam kije na obu blankach, już przy szczupaku 90+ kije pracują po sam fore. Wziąłbym coś znacznie mocniejszego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assasyn Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Co sadzicie o blanku Xzoga 8kg z przeznaczeniem na kij jerkowy (przynęty o wadze 30-100g)?Nie za miękki do prowadzenia jerków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ja wiem że chcesz mieć uniwersalny kija ale 70g rozpiętości to dużo,skrajne zakresy nie dają komfortu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Co sadzicie o blanku Xzoga 8kg z przeznaczeniem na kij jerkowy (przynęty o wadze 30-100g)?Nie za miękki do prowadzenia jerków?Mam kij na tym blanku do podobnych zastosowań. Polecam. Przy prowadzeniu kloca 100 g szczyt trochę się poddaje ale nie ma dramatu. Rybom na Żuławach pasowało Edytowane 8 Stycznia 2018 przez Pumba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Kijek żeby nie był za krótki bo przeważnie dolniki sa w nich krótsze a wolę wygodnie rzucać z dwóch rąk. Optymalnie 250-260cm. Wezmę pod uwagę nie tylko zoge.To weź pod uwagę Lamiglasa XSH 1022 X ( 2,6m ,30lb, 20-80g) , lub Blaasa SLM8630-2N daje radę 90g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Panowie, czy ktoś zna średnicę szczytu (tip) i końca (butt) blanku Xzoga Shitenno SR-G 76 mh2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Panowie, czy ktoś zna średnicę szczytu (tip) i końca (butt) blanku Xzoga Shitenno SR-G 76 mh2?Butt 12.5Szczyt 2mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domino Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Blanki XZOGA TAKA-G 75 (228,6cm)Blank niesymetryczny o jakiej długości są poszczególne części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 około 160+80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Witam panowie. Chce coś złożyć z Xzogi. mam g66 7kg ale potrzebuje cos teraz od tego górnego zakresu czyli 120 w gore do 300g. potrzebuje go glownie pod miekkie przynety pod casta. g75 12 kg bedzie git ? moze ktos z was ma taki kij i uzywa takich gramatur ? kij glownie jest na szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Witam panowie. Chce coś złożyć z Xzogi. mam g66 7kg ale potrzebuje cos teraz od tego górnego zakresu czyli 120 w gore do 300g. potrzebuje go glownie pod miekkie przynety pod casta. g75 12 kg bedzie git ? moze ktos z was ma taki kij i uzywa takich gramatur ? kij glownie jest na szczupaka12-tka 300g nie pociągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 (edytowane) ... aby ogarnąć 300 gr trzeba "najbidniej" iść w stronę G-75 - ale 15 kg Edytowane 23 Lutego 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 a jaki minimalny ciezar ładuje juz kij ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 10-tke około 20gram... 12 niewiele się różni - ma tylko masakrycznie przesztywniomy dolnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) ... bo to kijek do ryb , a nie rybek - 15kg .. myślę , że od 40-50 gr już jest OK Edytowane 24 Lutego 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 dla porównania mam 10-tkę z przedłużonym dolnikiem - z pierwszych prób wynika, że przez dolnik tracę nie mniej niż 1/3 zasięgu rzutu:( to naprawde dużo, a na hol raczej nie wpływa... naprawdę same blanki niewiele się różnią, a do tego 12 jest lepiej uzbrojona:( przy łowieniu i holu to nie problem - jest ok, ale rzuty - katastrofa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Czyli ci za krótki kij wychodzi i są nie zadowalające odległości rzutowe? Może g90 bylo by lepszym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) G-90 to już potężny kijek o sporej masie własnej blanku , ale mocy mu na pewno nie zabraknie przy użyciu 200-300 gr przynęt. Edytowane 24 Lutego 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Czyli ci za krótki kij wychodzi i są nie zadowalające odległości rzutowe? Może g90 bylo by lepszym rozwiązaniemabsolutnie nie jest za krótki:) dolnik to całkowicie sztywna rura, nie pracuje... i to chyba jedyny powód krótkich rzutów... g60 10kg przedłużony do 2m rzuca super, a różni się właśnie reargripem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 a jak porownac Phenixa PSW867M-2 opisane to jest na fishingrod 80-270g dlugosc jest juz ładna wiec na pewno lepsza do rzucania duzymi miekkimi przynętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 (edytowane) Panowie! Mam pytanie dotyczące blanku Xzoga Taka G66 7kg! Wiem, że jest na forum mnóstwo informacji właśnie na jego temat - przeczytałem tego mnóstwo, ale cały czas mam wątpliwości. Mianowicie chodzi mi o to czy poradzi sobie w postaci jerkówki z przynętami typu Slider 12s. Czy obsłuży duże szczupakowe wahadłówki oraz obrotówki? I czy uda się na tym blanku poprowadzić kopyto ważące 50g z 20g główką na głębokości 10 metrów - i czy to już będzie granica komfortu przy tych dziesięciu metrach, czy będzie jeszcze jakiś zapas? I jak jest z przyrastającą mocą tegoż blanku, czy przy szczupaczku 60-70cm zacznie pracować tylko część szczytowa, czy może ugnie się na ciut większej długości? Można powiedzieć, że szukam uniwersału na szczupaka, bo niestety nie mogę sobie pozwolić na kilka wędek. Z góry dziękuje za odpowiedź.Łukasz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 18 Czerwca 2018 przez Silesian Dream Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Również szukałem czegoś podobnego i wybrałem siódemkę póki co czeka na lakier,wiec za wiele nie mogę powiedzieć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Mam nadzieje, że jak już przetestujesz kijek zrobiony na tymże blanku, to się wypowiesz na jego temat. Co z czym i jak. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi